Guvernul Cioloş – o înşelătorie publică de proporţii

Distribuie!by M-am prins! Trucul tipic SRI a funcţionat perfect. Numai că noaptea a fost un sfetnic bun şi mulţi s-au trezit din iluzia ieftină. Pe net a apărut şi Programul de guvernare, un soi de material electoral preţios, cu aer metodic, numai bun de scos ochii românilor. loading... Impecabil, la […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

M-am prins! Trucul tipic SRI a funcţionat perfect. Numai că noaptea a fost un sfetnic bun şi mulţi s-au trezit din iluzia ieftină. Pe net a apărut şi Programul de guvernare, un soi de material electoral preţios, cu aer metodic, numai bun de scos ochii românilor.

loading...

Impecabil, la fel ca şi celelalte, bun de adormit atenţia şi de trecut fără hopuri prin Parlament. Şi redactat într-o zi-două de o echipă de scribaci politici care au pe degete şi cerneala celorlalte programe ratate.


Iată ce scrie în acest Program, chiar în deschiderea sa:

”Redefinirea rolului şi statutului personalului medical în societate şi reducerea migraţiei acestora în străinătate”.


Intenţia e generoasă, poate fi articolul de cap al unui adevărat program politic. Scribacii desemnaţi să-i compună lui Dacian Cioloş documentul n-au ştiut cine va fi chemat să-l aplice. Nu şi-au imaginat că partea de medicină trebuie scrisă în chiloţi pentru a face posibilă diversiunea. Nici Dacian Cioloş nu pare să fi ştiut. Sper că nimeni nu-şi imaginează că în aceste zile de alergătură şi-a petrecut nopţile scriind acest document. Are SRI-ul destui strategi, are generălese şi destui documentarişti şi colaboratori în presă şi în parlament pe care să îi cheme la treabă. Pe drumurile sale între partide, Dacian Cioloş nici nu a aflat că trebuie să oprească şi migraţia medicilor. În acelaşi timp, cred că premierul desemnat are suficientă materie cenuşie încât să nu-şi fi imaginat că un manechin, altfel bun de companie pentru tot felul de cucoane şi personaje, ar putea pune bazele unui asemenea program de stopare a unui fenomen păgubos pentru România. Şi nici liberalii, şi nici Klaus Iohannis nu s-au gândit la asta. Doar acest Cristian Buşoi (întotdeauna numele îi defineşte cu fidelitate pe purtători) a crezut că îşi poate susţine prietenul pentru o asemenea demnitate publică. De ce au acceptat liberalii? Îi datorează ceva lui Buşoi, ei sau Klaus Iohannis? Sau Andrei Baciu a fost trecut pe listă pentru a da satisfacţie liberalului angajat seară de seară să tacă la Antena 3 şi apoi să explodeze scandalul?

Mărturisesc că am convingerea că desemnarea unui manechin la Sănătate, mai ales după tragedia care încă se desfăşoară prin spitale, cimitire, capele şi biserici, a fost doar o sofisticată diversiune. Un doctor specialist (neterminat, de altfel) nu putea fi desemnat pentru Ministerul Sănătăţii decât în ideea stârnirii unui scandal monstruos. Ceea ce s-a întâmplat. La câteva ore, vânzătorul ambulant de plămâni artificiali (cum li se spune acestor ECMO) a fost zburat iar presa şi păreriştii s-au mulţumit ca şi cum ar fi obţinut o mare victorie. Ce trebuia să acopere acest tărăboi? La ce nume de desemnaţi şi la ce buzunare ar trebui să nu privim cu atenţie?

Cea mai tare palmă dată de operaţiunea numită ”guvernul Cioloş” îi vizează pe demonstranţii ieşiţi în stradă în mai toate marile oraşe ale României, mai ales în primele două seri după tragedia de la Clubul Colectiv.

– Am pus unul tânăr şi uite ce a ieşit? Voi cu discotecile voastre, cu stripăreala şi Facebook-ul vostru şi cu tatuajele şi cu rock and roll-ul vreţi să conduceţi ţara? Mai întindeţi din urechi, băieţi, până să ajungeţi la putere, par să spună artizanii acestei schimbări de putere, autorii listelor şi ai Programului de scos ochii românilor.

Au luat câţiva acoperiţi şi câţiva tehnicieni aleşi tot de partide pentru a crea iluzia că în acest guvern partidele au făcut un pas înapoi şi au lăsat loc experţilor şi societăţii civile. Înşelătoria se vede de la o poştă. Pentru ca tinerii să nu se enerveze şi ca să rămână liniştiţi în discoteci şi cluburi, li s-a făcut totuşi o concesie. În Programul Cioloş scris de ”băieţi” este prevăzut scurt şi clar că guvernul se va ocupa de ”Creşterea gradului de siguranţă şi protecţie a cetăţeanului”.

În rest, aproape nimic din solicitările tinerei generaţii ieşite în stradă în primele zile după declanşarea tragediei de la Colectiv. Ca şi cum Victor Ponta şi guvernul său ar fi demisionat de florile cucului, ca şi cum revendicările celor tineri ar fi fost pentru creşterea iepurilor, nu pentru conducerea statului, a instituţiilor publice şi a Parlamentului. În mai puţin de o săptămână de la debilizarea ultimelor zile de protest din România (au fost stinse tot de la butoanele SRI imediat după ce Klaus Iohannis a făcut penibilul tur de scos ochii în Piaţa Universităţii), partidele politice au revenit la obiceiurile lor. Au uitat imediat cum toţi conducătorii lor tăceau şi stăteau ascunşi prin tufişuri tremurând ca bandiţii urmăriţi de poliţai! Şi parlamentarii, la fel. Si ţuţării din activ, la fel, speriaţi şi ei că pierd locşorul înainte de a apuca să dea o lovitură cât de mică. Toate cele pe care partidele şi Parlamentul şi SRI-ul le-ar fi promis cu gura mare au fost aruncate la gunoi. Numai că nu le-au transmis demonstranţilor un „Bă, nu vă este ruşine să ne cereţi aşa ceva!”.

Concluzia a fost spusă de deputatul Eugen Nicolicea. Duminică la amiază, la TVR 1, el a spus râzând şi a repetat cu satisfacţie: ”Demonstranţii au luat ţeapă!”.

Evident, Eugen Nicolicea se referea la alte partide, nu la el şi la Gabriel Oprea şi la grupul acestuia de interese constituit în jurul UNPR. Pur şi simplu recunoştea în public că o ţâşnire de speranţă şi energie, de idei de progres, un imbold la curăţenie morală, cum au fost demonstraţiile-apel din toată ţara, au fost lucrate, înşelate şi minimalizate.

Sistemul s-a temut de moarte de ameninţarea tinerei generaţii şi a reacţionat întru conservarea sa.

Nominalizarea lui Vasile Dâncu a subliniat şi mai tare legătura între presupusul guvern şi SRI. Toată lumea a făcut legătura între profesorul clujeano-bucureşteano-sereist şi PSD. Paul Goma (sau cineva care îi foloseşte numele) a postat duminică noaptea un comentariu la editorialul subsemnatului:

Paul Goma:

”Stimate Cotidianul, Guvernul “Ciolos” o noua etapa in acapararea intregii puteri in stat de serviciile de informatii; indiciul este prezenta a 5 functionari ai Statului Roman, care au ocupat sau ocupa functii care sunt in atribuirea SIE. De aceea, daca in Romania ar exista presa independenta sau ONG-uri fara afilieri necunoscute, acestea ar trebui sa intrebe oficial, prin caile la dispozitie, daca d-nii Motoc, Irimescu, Grigorescu, Stoenescu si Comanescu sunt ofiteri sau colaboratori ai unui serviciu de informatii? A bon entendeur, salut!”

Pentru el şi pentru cititori trebuie să precizez că un asemenea răspuns nu ar veni niciodată pentru că legile sunt făcute în aşa fel ca SRI, şi SIE, şi SPP, şi DGPI să-şi poată strecura oamenii în redacţii, în toate instituţiile statului, în justiţie, inclusiv în comisiile care le controlează şi pe care le controlează ei cu o duritate de stăpân nemilos. Şi pentru care nu dau niciodată socoteală, nici chiar americanilor. Şi încă un lucru. Paul Goma (sau cel care a postat folosindu-i numele) nu a aflat un lucru. Exemplele de mai sus sunt puţine şi se referă la nume cunoscute, din vechiul activ. În fapt, acum sunt mult mai mulţi şi mai tineri, că nu se mai cunosc nici între ei.

Şi pentru că i-am pomenit pe americani, să lămurim câteva lucruri privitoare la propunerea de la Justiţie.

În ciorna Programului Cioloş apar două puncte importante. Ele ne ajută să înţelegem lucrurile. Primul sună aşa:

”Întărirea parteneriatului strategic cu SUA şi respectarea obligaţiilor care revin ţării din calitatea de membru NATO”.

Următorul punct din proiectul de Program ne arată cum printre altele se va produce această întărire:

”Susţinerea fără rezerve a independenţei justiţiei şi a continuării luptei împotriva corupţiei”.

Ce înseamnă asta? Întărirea de fapt a DNA-ului! Ce problemă mai are şi DNA-ul? În curând vor avea loc nominalizările pentru conducerea Parchetelor şi a DIICOT-ului? Cine ar putea sprijini această operaţiune? Cine ar putea-o îndeplini fără să crâcnească? Doar nu or da această sarcină unui nenorocit de PSD-ist!? Nimeni altcineva decât Cristina Guseth, fostă timp de peste două decenii directoare Freedom House România. Ea a fost aleasă de beneficiari să semneze hârtia de o importanţă crucială. Ea trebuie să o propună pe eroina de talie europeană Laura Codruţa Kovesi pentru un nou mandat la conducerea DNA, contribuind astfel la întărirea parteneriatului strategic, la independenţa justiţiei şi la combaterea corupţiei.

Trebuie adăugată o precizare.De străinătate (și de cuplele aferente) sau de fundațiile străine care activează în Romania, ca si de comitetele și comițiile noastre de peste hotare, se ocupă SIE,servicul condus de Mihai Răzvan Ungureanu, care serviciu secret a cîștigat și întîietatea la împachetarea președintelui Klaus Iohannis.

După părerea mea, toată jongleria cu numirea şi retragerea lui Andrei Baciu de la Sănătate a fost făcută pentru a ecrana orice discuţie serioasă despre Vasile Dâncu, despre beneficiile partidelor din spatele guvernului Cioloş, despre implicarea SRI în alcătuirea Guvernului Cioloş şi, mai ales, pentru a ţine în plan secund desemnarea Cristinei Guseth la Ministerul Justiţiei, cea care trebuie să joace rolul Monicăi Macovei în susţinerea şi promovarea Laurei Codruţa Kovesi.

Dacă aveţi alte păreri şi alte veşti, ne puteţi scrie!

 

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro