Guvernul Cioloș au închis instituții importante din sănătate. Comuniștii n-au îndrăznit s-o facă

Distribuie!by   Guvernul Dacian Cioloș pregătește o Ordonanță de Guvern prin care schimbă radical sistemul de sănătate. Măsurile de stânga, intens contestate de liberali, ar fi trebuit decise în Parlament, acolo unde PNL deja pregătea o strategie. Dar nici partidele parlamentare și nici Ministerul Sănătății nu au fost consultate. Pe lângă […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 


Guvernul Dacian Cioloș pregătește o Ordonanță de Guvern prin care schimbă radical sistemul de sănătate. Măsurile de stânga, intens contestate de liberali, ar fi trebuit decise în Parlament, acolo unde PNL deja pregătea o strategie. Dar nici partidele parlamentare și nici Ministerul Sănătății nu au fost consultate. Pe lângă modificările, deja anunțate de dcnews.ro, că vor fi făcute prin această Ordonanță, Guvernul pregătește și alte schimbări majore.

loading...

Ordonanța de Guvern, realizată de un expert guvernamental care a discutat cu câțiva funcționari din Ministerul sănătății, desființează instituții de pură tehnicitate: una înființată în deceniul trei al secolului trecut (INSP), pe care nici comuniștii nu au îndrăznit s-o desființeze, alta, care tocmai a fost reorganizată cu un an în urmă pentru a face față infecțiilor nosocomiale (ANCMS).


O instituție pentru toate activitățile

În plus, aceste schimbări majore duc la amestecarea într-o singură instituție de activități fără legătură între ele: promovarea sănătății, igiena apei și a mediului, cursuri pentru farmaciști, măsurarea radioactivității din alimente, indicatori de calitate ai practicii medicale din spitale și cabinete medicale, calculul costurilor în spitale, organizarea rezidențiatului.


Singura instituție rămasă neatinsă. Deocamdată

Singura instituție nespitalicească din domeniul sanitar care anu a fost introdusă în acest amestec ar fi mai Institutul de Medicină Legală. În viitor, tehnocratic, s-ar putea putea uni cu Institutul de Agronomie sau de Metalurgie, ca să facă “eficientizare”, așa cum se spune în nota de fundamentare și în alte sectoare.

România nu se mai aliniază statelor civilizate

Prin Ordonanța de Guvern dispare orice echivalență cu instituții similare din UE și alte state civilizate. De exemplu, nu există țară în care să nu fie un institut de sănătate public autonom, ca structură de specialitate, România având în această zonă o veche tradiție. La fel urmează să se întâmple și cu instituția care se ocupă de calitate și acreditare, instituții similare fiind dedicate numai cu acest scop pur tehnic sunt din SUA (Joint Commission for Accreditation) până în Franța sau Australia. Același lucru se întâmplă și cu privire la calculul costurilor din spitale. Din Ungaria până în Australia sau SUA sunt instituții specializate și dedicate primordial acestui scop.

Schimbarea nu este justificată de Guvernul Cioloș, nu se spune ce anume nu a funcționat la instituțiile respective și ce se dorește să se obțină mai “eficient” decât până acum, care sunt indicatorii de performanță, ce se va îmbunătăți, aspect care ar trebui să fie menționat, dacă vorbim de o măsură tehnică.

Posibilă explicație

O posibilă explicație, spun sursele noastre, ar putea fi că instituțiile menționate, care vor dispărea, obțin venituri importante din propria activitate care rămân în conturile lor. Prin această Ordonanță de Guvern, veniturile instituțiilor vor fi preluate de bugetul se stat.

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Cum încearca sistemul sa îi distrugă pe cei care luptă pentru români si România!!! Mărturiile lui Berenghi cel care a luptat împotriva moscheii la Bucuresti....și a reușit!
Adevărul ascuns sub preș! Cui ne vindem toată țara? Cât teren agricol mai avem la dispoziție și cine-l cumpără în realitate
Protest la Washington: oficial norvegian recunoaște încălcarea drepturilor omului în Norvegia
Ce s-a ales de „perla“ zahărului românesc. Cum a ajuns la fier vechi Bucecea, una dintre cele mai importante fabrici de zahăr din estul Europei
Riscurile la care se expun românii care mănâncă margarină dimineața. Aleșii vor să ia măsuri
Preotul Mihai Andrei Aldea: „Sunt de acord să se facă moscheea turcească de la Bucureşti dacă Turcia…” (Merită citit!)
CE FACE SOȚIA LUI DACIAN CIOLOȘ ÎN TIMPUL PROTESTELOR VIOLENTE DIN ROMÂNIA
Nicolae Balcescu, cum a adus el revoluția masonică pașoptistă in Țarisoara Romanească si ce rezolvat? Cu ce boală l-a răsplătit arhitectul masoneriei!
De ce nu-i acuza nimeni pe MASONI ca EXECUTA SALUTUL “NAZIST” ?! Pentru ca NAZISMUL a fost CREATIA MASONERIEI!
Dragoș Anastasiu, patron Eurolines, email intern prin care multumeste angajatilor si indeamna la continuarea protestelor pina la "victoria " finala
Expert pirotehnician: După viteza de propagare, buretele ar fi fost îmbibat cu material inflamabil
Știri False Progresiste pro-Multinaționale la Digi24: "Defrișările și Topirea Zăpezilor" ar fi cauza pentru alunecările de teren de la Izvoarele. Mai mult cică "Nu există nici o legătură" cu cutremurele și nu spun nici "PÂS" despre exploatările Petroliere
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro