MARTURIA CARE A CUTREMURAT INALTA CURTE – Fostul deputat Mihai Banu a recunoscut ca a facut denunt impotriva ex-ministrului Gabriel Berca la presiunile DNA

Distribuie!by MARTURIA CARE A CUTREMURAT INALTA CURTE – Fostul deputat Mihai Banu a recunoscut ca a facut denunt impotriva ex-ministrului Gabriel Berca la presiunile DNA: “Mi s-a sugerat de catre anchetatori ca voi plati daca nu dau declaratii adecvate… Eram bolnav de diabet si nu primisem medicamentatia recomandata, am dat […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

MARTURIA CARE A CUTREMURAT INALTA CURTE – Fostul deputat Mihai Banu a recunoscut ca a facut denunt impotriva ex-ministrului Gabriel Berca la presiunile DNA: “Mi s-a sugerat de catre anchetatori ca voi plati daca nu dau declaratii adecvate… Eram bolnav de diabet si nu primisem medicamentatia recomandata, am dat o declaratie in care am afirmat ca am primit suma de 80 mii euro, pe care i-am inmanat-o lui Berca… Am inventat-o cu speranta ca voi obtine o punere in libertate” (Declaratia). luju.ro


Iata cat de usor se poate distruge viata unui om. Lumeajustitiei.ro prezinta o marturie cutremuratoare care vine sa confirme modul securistic in care se lucreaza la DNA, unde oamenii sunt aruncati in arest si apoi fortati sa dea declaratiile dorite de niste procurori care au misiunea de a executa politicieni, oameni de afaceri sau simpli cetateni, doar pentru ca unii dintre acestia se afla pe lista neagra a Sistemului sau doar pentru a da bine la bilant. Marturia pe care o vom publica in cele ce urmeaza a fost data in dosarul fostului ministru PDL de Interne Gabriel Berca (foto), la Inalta Curte de Casatie si Justitie, judecatorii fiind stupefiati de ceea ce au auzit, la fel ca toti cei aflati in sala.

loading...

In 27 ianuarie 2017, deci in urma cu doar patru zile, la instanta suprema a avut loc un termen din apelul pe care fostul ministru PDL de Interne, Gabriel berca, l-a formulat impotriva sentintei judecatorului Dumitru Pocovnicu de la Curtii de Apel Brasov, care, anul trecut, l-a condamnat pe fostul demnitar la 3 ani inchisoare cu executare pentru trafic de influenta. Este un caz despre care Lumeajustitiei.ro a mai scris. Berca a fost saltat in iulie 2015, defilat in catuse si apoi tinut in arest preventiv timp de 2 luni, urmate de inca o luna de arest la domiciliu. Ulterior, in 13 august 2015, Berca a fost trimis in judecata printr-un rechizitoriu semnat de procuroarea Cornelia Hrincescu, sefa DNA Bacau, si verificat de seful Sectiei I a DNA Gheorghe Popovici.Dupa cum am dezvaluit, intregul dosar construit impotriva lui Berca se bazeaza pe denunturile afaceristului Viorel Rusu si ale fostului deputat PDL Mihai Banu. Numai ca acesta din urma a recunoscut, in 2016, la Curtea de Apel Bacau ca a facut denuntul sub presiune, in timp ce se afla in arest, dupa ce initial a dat o declaratie care nu il incrimina pe Gabriel Berca, declaratie pe care apoi si-a schimbat-o, la cererea procurorilor DNA, in sensul incriminarii fostului ministru de Interne. Marturia fostului deputat PDL nu a contat insa pentru judecatorul Dumitru Pocovnicu de la Curtea de Apel Bacau. Va conta probabil pentru judecatorii instantei supreme, in fata carora Mihai Banu a relatat, in 27 ianuarie 2017, cum i s-a luat denunt sub presiune impotriva ex-ministrului Berca.

Represiune nedreapta


In orice tara normala, in urma unor asemenea declaratii ar trebui sa fie declansata o ancheta impotriva procurorilor care au smuls un denunt sub presiune. Procurorii care s-au folosit de un denunt mincinos pentru a baga in arest un om nu ar trebui sa fie doar anchetati disciplinar si dati afara din magistratura, ci ar trebui ei insisi arestati pentru represiune nedreapta. La noi, cel mai probabil nu se va intampla nimic, iar asta intrucat nimeni nu are deocamdata curajul de a lua masuri impotriva celor care comit asemenea abuzuri.

Fostul deputat Mihai Banu a explicat in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie ca in momentul in care a facut denuntul impotriva lui Berca se afla in arest de 8 zile, locuinta ii fusese perchezitionata, nu ii fusesera date medicamentele pe care le lua din cauza diabetului, iar anchetatorii DNA i-au sugerat sa dea declaratia incriminatoare la adresa ex-ministrului PDL, avertizandu-l ca in caz contrar va plati. Banu a recunoscut la Inalta Curte ca a mintit cand a afirmat la DNA ca a primit 80.000 de euro pe care i-ar fi dat apoi lui Gabriel Berca, inventand totul doar pentru a fi pus in libertate.

Prezentam un fragment din declaratia de la ICCJ prin care Mihai Banu recunoaste ca a facut denunt mincinos impotriva lui Berca la presiunile DNA (declaratia integrala poate fi citita la finalul articolului):

Referitor la declaratia data la parchet pe data de 17 iulie 2015, arat ca la momentul la care am fost adus din arest sa dau acea declaratie eram deja in stare de detentie de 8 zile, acasa la mine se facuse o perchezitie si, atat cu prilejul perchezitiei, cat si inainte de a da aceasta declaratie, mi s-a sugerat de catre anchetatori ca voi plati daca nu dau declaratii adecvate pentru faptele pe care le-a comis Berca.

Cand am fost chemat sa dau declaratia pe un monitor mi-a fost aratata o declaratie de presa a dlui Berca Gabriel, in care dadea de inteles ca daca m-am incurcat cu unul ca Rusu Viorel sa platesc. Ca urmare a acestei declaratii, cat si a celor afirmate de anchetatori am avut senzatia ca Berca ma denigreaza si aflandu-ma intr-o stare psihica delicata determinata de zilele de detentie si de faptul ca eram bolnav de diabet si nu primisem medicamentatia recomandata, am dat o declaratie in care am afirmat ca am primit suma de 80 mii euro, pe care i-am inmanat-o lui Berca Gabriel. Aceasta declaratie nu corespundea niciun fel denunturilor facute de Rusu Viorel si nici realitatii.

Reintors la locul de detentie mi-am dat seama de greseala pe care am facut-o, motiv pentru care am solicitat organelor de ancheta, prin avocat, sa particip la o confruntare cu denuntatorul Rusu Viorel. Pe 12 august aparatorul mi-a adus la cunostinta ca mi-a fost respinsa cererea formulata de realizare a confruntarii. Arat ca aceasta suma de 80 mii euro pe care mi-ar fi dat-o Rusu, am inventat-o ca sa dau acea declaratie inciminatoare pentru Berca cu speranta ca voi obtine o punere in libertate.

Si din discutiile pe care le-am avut cu aparatorul meu inainte de a da aceasta declaratie din 17 iulie, am ajuns la concluzia ca probabil se dorea sa formulez un denunt impotriva lui Berca pentru ca tinta acestui dosar era Berca, motiv pentru care am facut aceasta greseala sa declar ceva ce nu corespundea adevarului. Si avocatul a fost de aceeasi parere cu mine.

Mentionez ca am stat 30 zile in Arestul politiei, iar dupa aceea am ajuns in penitenciar. Acolo era detinut si Berca Gabriel si am purtat cu acesta o discutie in care mi-am aratat regretul pentru fapta pe care am facut-o si anume ca am declarat lucruri neadevarate in fata organelor de urmarire penala”.luju.ro

Sursa: rdo.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro