Gideon Zelivansky, patronul fabricii Pionierul, intermedia afacerea „Black Cube” în timp ce era căutat prin Interpol. El fugise din România ca să scape de închisoare, la o lună după Colectiv

Distribuie!by sursa foto – www.interpol.int loading... Gideon e un profiler FBI din serialul Criminal Minds. Rolul său este jucat de actorul care interpretează și personajul Saul Berenson, din Homeland. Saul, șef de divizie din CIA, este evreu și are relații foarte bune cu Mosadul. Și Homeland, și Criminal Minds sunt […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Gideon Zelivansky, patronul fabricii Pionierul, intermedia afacerea „Black Cube” în timp ce era căutat prin Interpol. El fugise din România ca să scape de închisoare, la o lună după Colectiv
sursa foto – www.interpol.int

loading...

Gideon e un profiler FBI din serialul Criminal Minds. Rolul său este jucat de actorul care interpretează și personajul Saul Berenson, din Homeland. Saul, șef de divizie din CIA, este evreu și are relații foarte bune cu Mosadul. Și Homeland, și Criminal Minds sunt niște ficțiuni. Ȋn realitate, viața bate filmul.


Gideon Zelivansky. Sau Gidon Zelivansky. Sau Gideon Zelivanschy. Fostul proprietar al fabricii Pionierul, unde se afla și Clubul Colectiv. Zelivansky este cetățean israelian, căsătorit, născut la data de 29.07.1960 în Israel, Tel Aviv, fiul lui Yhoshua și Pnina. Domiciliat în Israel, orașul Ramat Hasharon, Str. XXX, nr. XX (n.r. – date anonimizate), deci protejat 100% de pericolul vreunui sechestru pe avere.

Zelivansky are nu doar mai multe variațiuni ale identității în documentele oficiale din țara noastră; din 2001 și până anul trecut, el s-a legitimat pe teritoriul României cu 5 (cinci) pașapoarte diferite. Uneori, după cum veți vedea, alternând folosirea lor:


– în 2001, pașaportul israelian nr. 9011044, eliberat la 15.07.1998;
– în 2003, pașaportul israelian nr. 9198802, eliberat de autoritățile din Herzelya la 29.10.2001;
– în 2004, pașaportul nr. 9998788, eliberat de autoritățile israeliene la 29.01.2004;
– în decembrie 2006 – pașaportul  nr.  9998788, din 2004;

– în iulie 2007 – pașaportul nr. 11023900, eliberat la 28.06.2005 de Autoritățile Israeliene, valabil până la 27.06.2015

Despre Gideon Zelivansky se spune că e omul care a făcut legătura între firma israeliană Black Cube și Daniel Dragomir, ofițer SRI în rezervă, fost șef al sectoarelor informativ – operative din Direcția Generală de Prevenire și Combatere a Terorismului. Acest lucru e confirmat de Dan Zorella, unul dintre fondatorii Black Cube și fost ofițer al Mosadului, care a fost audiat de procurorii români prin comisie rogatorie.

„Am primit o adresă din partea unei persoane pe nume Daniel Dragomir, la sfârșitul lui ianuarie 2016, precizez că în anul 2015 nu am fost în România. Daniel m-a abordat despre un proiect foarte important și sensibil în România. Daniel m-a abordat printr-un tânăr israelian pe nume Gidi Zelivansky, ca intermediar care s-a adresat pentru a trimite un client. Nu-l cunosc dinainte de acesta. Daniel mi-a spus că există o problemă importantă pe care este interesat să o cercetăm în România în legătură cu DNA-ul – este vorba de inițialele autorității anticorupție. Iar apoi Gidi mi-a explicat că Daniel este un oficial din serviciile secrete române. Și am înțeles că nu dorește să vorbească prea mult la telefon și cere să-l întâlnim pe Daniel în București”, a declarat Dan Zorella procurorilor români.

Mai departe, aceștia n-au dorit să știe, așa cum ar fi fost firesc: „Cine este Gidi Zelivansky?”. Anchetatorul care, ori n-a fost curios, ori avea deja informația, l-a întrebat pe Zorella: „Ți s-a părut că Gidi cunoștea detalii?”. Nu „Gidi Zelivansky”, nu „Zelivansky”, ci „Gidi”, ca și când ar fi vorbit cu anchetatul despre o cunoștință veche și comună. „Doar titlul cercetării – a verifica informații legate de suspiciuni de corupție în organizația D.N.A., și în special față de șefa D.N.A.-ului”, a răspuns Zorella. „Am înțeles că într-adevăr Daniel este un oficial, și de aceea am ales să iau cu mine la această misiune pe Udi Levi, care este fost oficial din organizațiile serviciilor de informații din Israel (…)”.

Declarația lui Dan Zorella a fost publicată de Ion Cristoiu pe blogul său, iar autenticitatea ei a fost confirmată de avocata lui Daniel Dragomir. Mai mult, un apropiat al fostului ofițer SRI a declarat jurnaliștilor de la România Liberă, că intermediarul „Gidi Zelivansky” este nimeni altul decât Gideon Zelivansky, proprietarul SC Pionierul SA. Cum Gideon are 56 de ani, e posibil ca Zorella să fi folosit expresia „tânăr israelian” într-un sens metaforic.

Este „Gidi Zelivansky” mai mult decât un om de afaceri venit să se îmbogățească în România? Abilitățile sale, dar și recentele informații apărute din dosarul Black Cube acreditează ipoteza că el ar putea fi un om al serviciilor de informații din Israel. Pentru România însă, Zelivansky ar trebui să fie doar un condamnat care se sutrage de la executarea unei pedepse.

Condamnat definitiv la 6 ani de închisoare

Gideon Zelivansky și-a început afacerile în România în 1999, înființând mai multe societăți comerciale, unde era acționar majoritar: AGILS IMPREX SRL, ISRO PRIVACOM SRL, GHITAL PRIVACOM SRL, devenită GHITAL TRANING SRL, GTNE PRIVACOM SRL, ZM PRIVACOM SRL, ZG PROIECT DEVELOPER SRL, devenită SC ZG PROIECT SOLID DEVELOPER SRL, TOTAL BUSINESS MANAGEMENT SRL, devenită TOTAL ECOCOLECT SRL, TEAMSEAT CONSULTANTS LTD.

Potrivit procurorilor DNA, în 2006 Zelivansky a decis să achiziționeze imobilul ce aparținea SC Pionierul SA, situat în centrul Capitalei, cu scopul de a-l revinde ulterior. Valoarea imobilului – format din teren (15.681 mp) și construcții (10.932 mp) -, era de 15.681.000 euro. În acel moment, SC Pionierul SA avea ca obiect de activitate confecționarea de articole de încălțăminte și deținea un capital social în valoare de 890.802 lei.

Cum nu avea banii necesari pentru a cumpăra direct terenul de la Pionierul SA, Zelivansky a pus la cale o inginerie financiară. Prin intermediul societății Z.G. Proiect Solid Developer SRL, unde era administrator, el a cumpărat acțiuni la SC Pionierul SA. După achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni, deținând controlul societății, Zelivansky a diminuat, prin majorare de capital, participația celorlalți acționari minoritari, pentru a putea decide astfel singur vânzarea terenului.

Pentru planul lui Zelivansky esențială a fost achiziționarea pachetului de acțiuni de la omul de afaceri Gozal Mostafa, ce reprezenta 27,5% din capitalul social. Întrucât firma Z.G. Proiect Solid Developer SRL nu derula nicio activitate, Zelivansky a pus la dispoziția societății sumele necesare cumpărării acțiunilor, prin Teamset Consultants LTD Cipru care, în perioada decembrie 2006 — iulie 2008, a încheiat 12 contracte de împrumut cu Z.G. Proiect Solid Developer SRL.

Procurorii DNA spun că, prin intermediul celor două societăți comerciale pe care le administra, Zelivansky l-a indus în eroare pe Gozal Mostafa, cauzându-i acestuia un prejudiciu în valoare de 2.500.000 euro.

Totodată, în cursul anului 2008, Gideon Zelivansky a omis în parte să evidențieze, în actele contabile ori în alte documente legale, veniturile realizate în urma încheierii actului de adjudecare și luare în posesie, încheiat între Z.G. Proiect Solid Developer SRL și Teamset Consultants LTD, în scopul sustragerii de la obligațiile fiscale a sumei de 2.575.576 lei.

În anul 2010, DNA l-a trimis în judecată pe Gideon Zelivansky pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală, ambele în formă continuată. Dosarul a fost însă înregistrat pe rolul Tribunalului București abia în 2013, iar procesul a început un an mai târziu. (Ca o stranie coincidență, avocatul lui Zelivansky în acest dosar de evaziune este astăzi apărătorul unuia dintre patronii clubului Colectiv, în dosarul de omor din culpă.)

La 1 octombrie 2014, Gideon Zelivansky a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Ȋn plus, instanța a admis în parte „acțiunea civilă formulată de partea civilă Statul Român, prin A.N.A.F.” și a dispus „obligarea în solidar a celor 3 inculpați (n.r. – Gideon Zelivansky, SC Z.G. PROIECT SOLID DEVELOPER S.R.L. și TEAMSET CONSULTANTS LTD) la plata către partea civilă a sumei de 2.575.576,05 lei, cu titlu de despăgubiri civile (impozit pe profit), precum și la plata accesoriilor fiscale.” Și Zelivansky, dar și DNA au atacat decizia cu apel.

Ȋn septembrie 2015, dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel București. La 28 octombrie, instanța a rămas în pronunțare. Pe care a amânat-o de trei ori. La 26 noiembrie 2015, Gideon a primit decizia definitivă a instanței: pedeapsa i-a fost redusă la 6 ani de închisoare. N-a executat nicio zi. N-a dat înapoi statului român niciun leu.

ANP: „Zelivansky nu e în custodia noastră”

Administrația Națională a Penitenciarelor a confirmat ieri, pentru Active News, că Gideon Zelivansky nu se află în vreo închisoarea din România, în executarea pedepsei privative de libertate. Cumva, cu voie sau printre berbecuți, el a reușit să părăsească țara, înainte ca polițiștii să pună în executare mandatul emis pe numele său.

La un an de la condamnarea sa definitivă, Zelivansky nu apare pe site-ul Poliției Române, printre persoanele aflate în Urmărire Generală. E în schimb pe site-ul Interpol, unde figurează ca fiind căutat de autoritățile române.

Revenim la audierea lui Dan Zorella. Cel mai probabil, ea a avut loc în vara acestui an. „Daniel m-a abordat printr-un tânăr israelian pe nume Gidi Zelivansky”, i-a declarat Zorella procurorului DIICOT. Zelivansky nu e un nume comun. Nu în România. Zelivansky e un nume care se afla deja pe lista Interpolului. „De Gideon Zelivansky vorbești? Unde-i? Că noi îl căutăm de șapte luni!”, a exclamat procurorul. Deja știți, această variantă e o ficțiune. Pentru că viața bate filmul.

„Ți s-a părut că Gidi cunoștea detalii?”, a fost curios anchetatorul. Ca și cum „Gidi” ar fi fost o dezamăgire, și nu un evazionist al statului român, căutat prin Interpol.

Sursa: activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Regele tortionar Mihai este vinovat pentru aceasta mare drama nationala: AUTONOMIE MAGHIARA
Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare! Dezmembrarea României şi diversiuni informaţionale
REDEVENTE IN BATAIE DE JOC Suntem ultima colonie a FMI-ului. Fara nici un acord cu FMI-UL guvernul mentine redeventele bacsis inca un an in loc sa le creasca. Noul sistem de redevențe va intra în vigoare DOAR de la 1 ianuarie 2017 DUPA ce FMI le va aproba.
Regele Iordaniei, avertisment cutremurator: Acesta este un Al Treilea Razboi Mondial
Juncker și Tusk i-au cerut lui Cioloș primirea unui NUMĂR MAI MARE DE MIGRANȚI
Grecia, avertizata de Argentina, intrata in incapacitate de plata in 2001: Vor sa va jefuiasca!
Jurnalista care a coordonat investigaţia Panama Papers în Malta, Daphne Caruana Galizia, ucisă de explozia unui dispozitiv plasat în maşina sa. FOTO, VIDEO
EAE. OCULTA CARE SFĂRÂMĂ ROMÂNIA
ROMÂNIA – povestea PRIMEI TĂRI DIN LUME care a avut o sondă petrolieră, o rafinărie petrolieră și a exportat benzină pentru prima dată…
AICI S-A AJUNS! Lovitură de pedeapsă pentru România | Ungurii ne inundă cu energie ieftină cumpărată chiar de la noi, plătită de noi
HAARP - Microwave tower GSM & Chemtrails acum si in Romania! Spalarea pe creier de antenele "microwave" GSM, Haarp si Chemtrails, dârele morții – otrava din cer..
Dezvaluire SOCANTA: SUA detine NAVE SPATIALE Interstelare, dezvaluire a hacker-ului care a spart conturile NASA - Gary McKinnon! (Video)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro