Ghiță minte. Poliția Română a plătit aducerea în țară a lui Nicolae Popa

Distribuie!by loading... Sebastian Ghiță mimează o tulburare psihiatrică. Afirmațiile lui sunt demontate una câte una de oficialii statului român. Mai întâi a fost presupusul plagiat al Codruței Kovesi, acum aducerea în țară a lui Nicolae Popa pe banii lui Ghiță. Parchetul General a anunțat astăzi că „procurori ai Secţiei de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Sebastian Ghiță mimează o tulburare psihiatrică. Afirmațiile lui sunt demontate una câte una de oficialii statului român. Mai întâi a fost presupusul plagiat al Codruței Kovesi, acum aducerea în țară a lui Nicolae Popa pe banii lui Ghiță. Parchetul General a anunțat astăzi că „procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au dispus prin ordonanță începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv infracțiunea de abuz în serviciu, în cauza având ca obiect informațiile făcute publice prin intermediul unor înregistrări difuzate în mass-media cu privire la o serie de afirmații făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță. Cercetările în acest dosar vizează toate aspectele prezentate opiniei publice de către persoana anterior menționată prin intermediul înregistrărilor difuzate.

În acest context, precizăm că, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aducerea în țară a inculpatului Nicolae Popa a fost efectuată de către Poliția Română, iar costurile aferente transportului au fost achitate integral de către această instituție. ”

Postul România Tv ne face să apreciem OTV-ul lui Dan Diaconescu. S-a ajuns să se spună inclusiv că DNA și SRI sunt în spatele tragediei Colectiv. Astăzi buletinul de știri de la RTV a fost întrerupt ca să ni se prezinte cum oamenii cer demisia lui Kovesi. În fața reporterului RTV stătea un singur pensionar care țipa isteric: Kovesi să răspundă pentru copiii vânduți! S-a depășit totuși orice limită de liberă exprimare. De mult. Iar de bun-simț nici nu poate fi vorba!

DNA a anunțat că a sesizat CSM despre afirmațiile recente ale lui Ghiță:

În temeiul dispozițiilor art.75 alin.(1) din Legea nr.303/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, privind statutul judecătorilor și procurorilor, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție cere Inspecției Judiciare să efectueze verificări cu privire la situația constatată în legătură cu declarațiile făcute de GHIȚĂ SEBASTIAN AURELIAN (fost deputat trimis în judecată în două dosare pentru fapte de corupție și asimilate corupției și inculpat în alte două cauze pentru infracțiuni similare, în prezent dat în urmărire internațională în vederea arestării preventive) în cadrul unei serii de înregistrări video, prezentate în mod succesiv de postul Romania Tv în perioada 28 decembrie 2016 – 5 ianuarie 2017 și preluate și de alte instituții media.

Sesizarea Inspecției Judiciare are în vedere următoarele:

– afirmațiile tendențioase și mincinoase, făcute de o persoană care în prezent este inculpată în mai multe dosare (fie în curs de judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție, fie în investigare la Direcția Națională Anticorupție) sunt de natură să submineze autoritatea judecătorească și sunt de natură a pune în discuție deontologia profesională a magistraților.
– afirmațiile urmăresc decredibilizarea Direcției Naționale Anticorupție și a activității procurorului șef al instituției, precum și a sistemului judiciar în general, prin inducerea în opinia publică a ideii că activitatea procurorilor nu se desfășoară în limitele cadrului legal.
– afirmațiile lansate în spațiul public acreditează ideea că independența și imparțialitatea procurorilor este influențată de persoane cu anumite interese, iar soluțiile sunt dispuse în mod arbitrar, neavând la bază elemente de probațiune administrate legal.
– afirmațiile pot avea drept consecință crearea unei stări de neîncredere în justiție în ansamblul său, prin afectarea prestigiului justiției.

Prin prisma celor menționate, se poate aprecia că afirmațiile au un impact deosebit asupra opiniei publice, fiind de natură să aducă atingere independenței sistemului judiciar.

Acestea creează dubii greu de înlăturat cu privire la independența magistraților, acreditând ideea că activitatea procurorilor implicați în înfăptuirea procesului judiciar se desfășoară cu încălcarea principiului consacrat de art. 2 din Codul de procedură penală, conform căruia procesul penal se desfășoară conform dispozițiilor prevăzute de lege.

În sesizare se arată că afirmațiile tendențioase și mincinoase lansate în spațiul public de GHIȚĂ SEBASTIAN AURELIAN nu sunt singulare.

De aceea prezentei sesizări i-au fost atașate anexele din care rezultă că, începând cu luna aprilie 2016, chiar de la Tribuna Parlamentului României, apoi în mass media, acesta a avut constant manifestări publice prin care actul de justiție a fost diabolizat, justiția fiind prezentată ca fiind un factor nociv pentru democrație.

Cu toate că prin deciziile Inspecției judiciare și ale Plenului C.S.M. s-a statuat că afirmațiile acestuia din spațiul public nu au fundament și constituie o diseminare de informații tendențioase, acesta a continuat să lanseze afirmații denigratoare, urmărind să inducă ideea că justiția este abuzivă.

Inspecția judiciară, în rapoartele întocmite, a remarcat că acesta lansează acuzații în spațiul public, în scopul dezinformării opiniei publice asupra modului de funcționare a sistemului judiciar cu efect profund negativ asupra încrederii în sistemul judiciar.

Repetarea acestor afirmații tendențioase necesită noi demersuri din partea C.S.M., singurul garant al independenței justiției, deoarece au generat și generează zilnic discuții în cadrul emisiunilor televizate, în presa scrisă, inducându-se și accentuându-se ideea unei funcționări anormale și incorecte a sistemului judiciar, acreditându-se ideea că instanțele de judecată și Direcția Națională Anticorupție instrumentează dosarele preferențial și contrar legii.

Acest mod de expunere publică demonstrează existența unei campanii de presă pentru a induce în conștiința colectivă ideea că sistemul judiciar este la discreția unor persoane cu funcții de conducere care nu respectă Constituția României și legile țării.

Având în vedere că aceste aspecte au fost constatate și prin raportul Inspecției Judiciare din 13.12.2016, nr. 7989/IJ/4215/DIJ/1792/DIP/2016, în sesizare se arată că sunt absolut necesare demersuri pentru a stopa acest mod brutal în care, în ultimul an, sistemul judiciar este supus unui proces fără precedent de destabilizare și decredibilizare.

Demersul prezent le-a fost adus la cunoștință și ministrului Justiției, precum și procurorului general al României.”

 

Sursa: curentul.info


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Prăpădiții Europei- Banca Mondială raport despre România: o parte din populație traiește cu nici 5 dolari pe zi!
Armele high-tech americane au început să fie blocate prin TEHNOLOGIA KESHE
Ce vă ascunde industria farmaceutică: cel mai puternic medicament împotriva durerilor se află peste tot, poate chiar în gradina dvs.
PLANUL DE "OCUPARE" AL ADMINISTRATIEI CENTRALE SI LOCALE. ACTIVISTII DIN ONG-URI VOR INUNDA GUVERNUL SI ADMINISTRATIA CENTRALA. Dacian Ciolos: Experti europeni vor elabora proceduri si criterii de recrutare si evaluare a functionarilor romani.
Fostul ginere al lui Ceauşescu ACUZĂ! | Băsescu a închiriat un vapor cu banii statului să facă bişniţă. Avea mare trecere la Elena Ceauşescu. Probabil că oamenii care au ceva rău în ei se apropie
"Ce fac guvernanții e Holocaust împotriva românilor". Părintele Necula: Asta e o bătălie pe bani, nu pe sufletele noastre (VIDEO)
Se tot fac muzee care arată cum trăiau românii în comunism, dar nu se fac muzee despre cum trăiau românii în monarhie
Problema patronilor în 2020: Lipsa muncitorilor | Daca guvernul ar dori mărirea salariilor la minim 1000 de Euro pe luna să vedeti ce s-ar umple de forță de muncă în România
Iranul avertizează că va mări raza de acţiune a rachetelor balistice,în cazul ameninţărilor dinspre statele Europei
ANUNȚ de la Guvern! GOSPODĂRIA – DEFINIȚIE ȘI IMPOZIT SEPARAT ÎN CODUL FISCAL!
SUEDIA. Barnevernet e doar începutul. De la 15 ani poți face sex cu cadavre şi incest. Asta propun progresiştii atei din Suedia de la Organizația de Tineret a Partidului Liberal de extremă stângă. Ei cer Legalizarea Necrofiliei şi a Incestului
In 1995 un vapor dat disparut si abandonat de marinarii români, a fost găsit după trei săptămâni, cu motorul pornit
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro