Ghețea, declarație care îi va înfuria pe români: Sper să nu se ajungă la promulgarea acestei legi

Distribuie!by Radu Grațian Ghețea, președinte onorific al Asociației Române a Băncilor, a făcut o declarație care îi va înfuria pe mulți români. loading... “Sper să nu se ajungă la promulgarea acestei legi. Avem niște antecedente, apropo de legi care au fost promovate până la un anumit moment. Cel mai elocvent […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Radu Grațian Ghețea, președinte onorific al Asociației Române a Băncilor, a făcut o declarație care îi va înfuria pe mulți români.

loading...

Sper să nu se ajungă la promulgarea acestei legi. Avem niște antecedente, apropo de legi care au fost promovate până la un anumit moment. Cel mai elocvent exemplu este OUG 50, care este o ordonanță foarte corectă, bună, numai că în forma ei inițială se spunea că se aplică retroactiv, ceea ce până la urmă nu s-a întâmplat. Această lege a dării în plată, dacă cineva va avea răbdarea și își ia și responsabilitatea… ea se poate aplica cu câteva amendamente, foarte importante.


Primul amendament este să nu se aplice retroactiv pentru ca legea să fie constituțională. Dacă se dorește să aibă o componentă socială, trebuie specificat clar că o astfel de dare în plată se face în anumite condiții, dacă cel în cauză este într-adevăr în imposibilitate de plată. Legea nu trebuie să lase invitație, cum lasă acum invitație, pentru cine vrea să își schimbe casa. Trebuie să clarifice acel proces de transfer (al bunului n.r.) Când iei activele trebuie să te gândești și la pasive. A luat banca casa, dar are datorii casa? Are chiriași? Sunt plătite impozitele, taxele? Este în stare bună?”, a spus Ghețea, care este și președinte al CEC Bank.

Acesta a subliniat că nu sunt singurele amendamente care ar trebui aduse, ci doar cele mai importante. Ghețea a mai spus că prin aplicarea legii în forma actuală “se pot produce prejudicii majore sistemului bancar”.


Programul Prima Casă “este pus în pericol”?

Președintele CEC Bank a adăugat că programul Prima Casă “este pus în pericol” dacă această lege va fi implementată. “Toată lumea vrea să continue acest program. N-ar fi păcat să oprim Prima Casă din cauza acestei legi?”, a adăugat Ghețea.

Reprezentanți ai sistemului bancar au subliniat că băncile “lucrează cu banii altora”. “Când un client vine și spune: Dă-mi depozitul, îi spun: Nu mai am banii, îți dau o bucată de teren într-o comună…”, a concluzionat Ghețea.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat pe 25 noiembrie cu 233 de voturi “pentru”, un vot “împotrivă” și o abținere, proiectul de lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite. Proiectul de lege prevede că debitorul are dreptul să stingă creditul ipotecar prin transmiterea către creditor a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ipotecat în favoarea creditorului, fără a mai plăti altceva. Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect de lege.

 

 See more at:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ion Cristoiu confirmă ”planul Bruxelles”! Ce vor face Iohannis, Cioloș și Kovesi
Meleșcanu, MESAJ clar către Budapesta: În Ungaria avem o comunitate de români confruntată cu probleme foarte reale de supraviețuire. Doresc un sprijin mai serios din partea Ungariei pentru păstrarea și dezvoltarea identității naționale
Păpușarul American Zbigniew Brzezinski: Statele Unite trebuie să amenințe cu riposta în cazul în care Rusia va continua să pericliteze intersele americane în Siria
Ministra 2 lei, AVERE imensă. Își ține banii în peste 30 de conturi
Sorin Ovidiu Vantu: Cand jigodiile plang, curva din mine are orgasm!/Occidentul nu ne-a eliberat, ci ne-a cucerit
Roger Stone: „Dumnezeule, jumătate din populația României este spionată! Soros este în cârdășie cu serviciile de informații. Jumătate din populația din această țară este sub supraveghere”
Chemarea la Jihadul total: „Să-i ucideţi în ţările lor, să-i decapitaţi în propriile lor case, băgaţi cuţitul în ei pe stradă unde se plimbă crezându-se protejaţi...“
Senatul a decis: SRI poate verifica orice calculator fără mandat
Un consilier local din Caraş-Severin a plătit cu viaţa pentru că s-a opus furturilor de lemn
Becali a indicat procurorul perfect care trebuie sa ia locul lui Kövesi, e crestin si cu frica de Dumnezeu!
Senzaţional! Black Cube: ce ştiau ofiţerii SRI şi ce au aflat ofiţerii Mossad despre Kovesi! | Şefa DNA e terminată!
PROTESTE LA GALATI! Oamenii nu mai suporta umilinta !
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro