Ghețea, declarație care îi va înfuria pe români: Sper să nu se ajungă la promulgarea acestei legi

Distribuie!by Radu Grațian Ghețea, președinte onorific al Asociației Române a Băncilor, a făcut o declarație care îi va înfuria pe mulți români. loading... “Sper să nu se ajungă la promulgarea acestei legi. Avem niște antecedente, apropo de legi care au fost promovate până la un anumit moment. Cel mai elocvent […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Radu Grațian Ghețea, președinte onorific al Asociației Române a Băncilor, a făcut o declarație care îi va înfuria pe mulți români.

loading...

Sper să nu se ajungă la promulgarea acestei legi. Avem niște antecedente, apropo de legi care au fost promovate până la un anumit moment. Cel mai elocvent exemplu este OUG 50, care este o ordonanță foarte corectă, bună, numai că în forma ei inițială se spunea că se aplică retroactiv, ceea ce până la urmă nu s-a întâmplat. Această lege a dării în plată, dacă cineva va avea răbdarea și își ia și responsabilitatea… ea se poate aplica cu câteva amendamente, foarte importante.


Primul amendament este să nu se aplice retroactiv pentru ca legea să fie constituțională. Dacă se dorește să aibă o componentă socială, trebuie specificat clar că o astfel de dare în plată se face în anumite condiții, dacă cel în cauză este într-adevăr în imposibilitate de plată. Legea nu trebuie să lase invitație, cum lasă acum invitație, pentru cine vrea să își schimbe casa. Trebuie să clarifice acel proces de transfer (al bunului n.r.) Când iei activele trebuie să te gândești și la pasive. A luat banca casa, dar are datorii casa? Are chiriași? Sunt plătite impozitele, taxele? Este în stare bună?”, a spus Ghețea, care este și președinte al CEC Bank.

Acesta a subliniat că nu sunt singurele amendamente care ar trebui aduse, ci doar cele mai importante. Ghețea a mai spus că prin aplicarea legii în forma actuală “se pot produce prejudicii majore sistemului bancar”.


Programul Prima Casă “este pus în pericol”?

Președintele CEC Bank a adăugat că programul Prima Casă “este pus în pericol” dacă această lege va fi implementată. “Toată lumea vrea să continue acest program. N-ar fi păcat să oprim Prima Casă din cauza acestei legi?”, a adăugat Ghețea.

Reprezentanți ai sistemului bancar au subliniat că băncile “lucrează cu banii altora”. “Când un client vine și spune: Dă-mi depozitul, îi spun: Nu mai am banii, îți dau o bucată de teren într-o comună…”, a concluzionat Ghețea.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat pe 25 noiembrie cu 233 de voturi “pentru”, un vot “împotrivă” și o abținere, proiectul de lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite. Proiectul de lege prevede că debitorul are dreptul să stingă creditul ipotecar prin transmiterea către creditor a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ipotecat în favoarea creditorului, fără a mai plăti altceva. Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect de lege.

 

 See more at:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Cât de prosti ne cred americanii : mesajul ambasadorului SUA pentru români | „Lăsați-i pe imigranți să devină parte a noii Românii pe care o creați. Nimeni nu poate şti de unde va proveni următorul Einstein”
Doi sibieni au murit suspecți de gripă, deși făcuseră vaccinul, O femeie a murit de gripă, deși era vaccinată împotriva virusului, in Județul Constanța
Dacian Cioloș că este „mai prefăcut, mai demagog, mai oportunist și mai neprofesionist” decât oamenii vechi din politică
FONDATORUL „Doi și-un sfert” va fi EXTRĂDAT! | Amănunte INCENDIARE!
RUSIA se pregateste sa TAIE accesul Statelor Unite la Marea Neagra si Marea
Romanii sunt condusi de "masoni, fochisti si curve" | A muncit din greu! O DANSATOARE din Bamboo a ajuns in Parlamentul Romaniei!
Comunistii erau mai INTELIGENTI! Pe vremea lui Ceausescu Romania avea mai multi inventatori decat in ultimii 25 de ani! Erau mai multe facultati, scoli si industrie ... Coeficientul de inteligenta a scazut cu 14 puncte in ultimul secol in Romania.
Primul care a scris – în anul 1997! – despre implicarea soților Iohannis în traficul internațional de copii a fost actualul pupincurist prezidențial Dan Tăpălagă
Trei țări ortodoxe: CIPRU CADE, GRECIA CADE, ROMÂNIA încă REZISTĂ în luptă cu homosexualitatea
Locomotiva oltenească face ravagii în SUA
DCnews: “Se cere înființarea unei Comisii de anchetă privind calitatea de agent străin a Laurei Codruța Kovesi”
10 Miliarde De Euro – Miza Uriașă A Încercării De Lichidare A Oieritului
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro