Gheorghe Piperea: ”Guvernul tehno-creat preferă ca medicii, profesorii și asistentele să plece în continuare în strainatate, unde biro-creații de la Bruxelles se pot trata și întreține corporal!”

Distribuie!by La stiri ni se spune ca guvernul tehno – creat, premierul insusi, ministrul muncii, toti se opun majorarii salariilor personalului sanitar si ale profesorilor. Motivatia invariabila : nu sunt bani, efortul bugetar suplimentar fiind calculat (nu se stie cum) la 4 miliarde lei. loading... Se pare ca guvernul tehno […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

La stiri ni se spune ca guvernul tehno – creat, premierul insusi, ministrul muncii, toti se opun majorarii salariilor personalului sanitar si ale profesorilor. Motivatia invariabila : nu sunt bani, efortul bugetar suplimentar fiind calculat (nu se stie cum) la 4 miliarde lei.
min-muncii

loading...

Se pare ca guvernul tehno – creat prefera ca medicii, profesorii si asistentele sa plece in continuare in strainatate, unde biro – creatii de la Bruxelles se pot trata si intretine corporal.


Ca sa nu mai vorbim ca, pentru Mintenia Pamantului, au fost gasiti 50 de milioane lei (11 mil euro). Plus 600 de milioane de lei pentru ajutoare de stat acordate corporatiilor straine care activeaza in Romania (si care, sireacele, aveau neaparata nevoie de acest ajutor de stat, ca altfel isi dadeau duhul). Plus inca 1,2 miliarde lei blocati numai anul acesta in Programul Prima casa (un ajutor de stat mascat acordat bancilor si dezvoltatorilor imobiliari).

Pe de alta parte, dl Ciolos ar trebui sa fie un pic atent la cele declarate recent de directorii din ANAF : corporatiile straine care activeaza in Romania ne-au prejudiciat in ultimii cinci ani cu cca un miliard de euro din taxe si impozite pe care nu le achita aici, in Romania, unde profitul se realizeaza, intrucat, prin artificii contabile acceptate tacit de autoritati, isi fabrica pierderi aici si profituri grase in Olanda, Insule Virgine de tip britanic sau olandez, Panama, Barbados, Liechtenstein etc.


Cu acest miliard de euro pe care autoritatile romane il omit sistematic de cel putin 5 ani, s-ar putea majora salariile medicilor, profesorilor, asistentelor, politistilor, militarilor, pompierilor etc. Acesti oameni nu ar mai fi nevoiti sa plece in pribegie pentru a-si castiga existenta (iar niste tehno – creati naivi nu s-ar mai lauda ca au reusit sa obtina promisiunea de eliminare a vizelor de emigrare a romanilor in Canada). Aceasta majorare de salarii, absolut necesara din punct de vedere social si cultural, ar putea crea competitivitate cu sectorul privat si, natural, salariile din privat s-ar alinia, de unde ar reiesi relativ rapid si o reala competitivitate economica apta sa scoata Romania din starea de colonie a celor catorva corporatii globale care s-au instapanit aici.

De fapt, pornind de la un raport al BNR din 2015, din care rezulta ca un numar de peste 250 de mii de firme (in randul carora, la loc de “cinste”, regasim si marile corporatii care fac cam 93% din PIB-ul Romaniei) “lucreaza” in pierdere de minim 9 ani, am ajuns la niste cifre colosale care s-ar putea colecta la buget, dar care sunt omise cu seninatate de tehno – creati. Aceste firme nu au intrat in faliment, asa cum te-ai fi asteptat, ci au continuat sa existe, trecand pierderile, prin intermediul procedeului contabil al reportarii lor pe urmatorii 5-7 ani, la cheltuieli deductibile. Acest lucru inseamna, pur si simplu, “scutirea” de la plata impozitului pe profit si a impozitului pe dividende. In plus, intrucit tva-ul pentru marfuri exportate in spatiul UE este zero, dar exportatorul are drept de deducere a tva-ului aferent propriilor cumparaturi din tara, tva-ul deductibil este rambursat exportatorului de catre stat, ceea ce ii face pe exportatorii in UE, mai ales pe cei care efectueaza operatiuni intragrup, si mai „competitivi”, caci nu numai ca nu aplica tva marfurilor si serviciilor pe care le exporta, dar mai si primesc inapoi tva-ul aferent marfurilor si serviciilor pe care le cumpara din tara.

Cumulat, cei de la BNR au calculat, pentru perioada 2005 – 2012, o pierdere totala a acestor companii de 103 mld lei.

Facand niste estimari de taxe si impozite evitate prin acest artificiu contabil al pierderilor transformate in cheltuieli deductibile si prin practicarea preturilor de transfer, mi-a reiesit ca in fiecare an minim 2,5 mld euro. Inmultita cu 8 ani, aceasta suma capata proportii : 20 de mld euro! Inmultita cu 11 ani (raportul BNR din 2015 era cantonat la anul 2013; nu putem crede ca lucrurile s-au schimbat in 2016; dimpotriva), suma devine colosala : 27,5 mld euro! Aceste sume nu se incaseaza la bugetul de stat exclusiv pentru ca autoritatile, impanate cu fosti lucratori in conglomeratele de consultanta care se ocupa cu coafarea contabilitatii corporatiilor, cu auditul si, la nevoie, cu acoperirea prin falimente mascate a falimentelor frauduloase de corporatii, inchid ochii la aceste artificii contabile (in timp ce pe noi, simplii contribuabili, ne executa silit pentru amenzi, culmea, achitate, in urma cu 5 ani).

Niste tehnocrati propriu-zisi si niste experti neafectati de mandate ale corporatiilor globale nu ar rata aceste oportunitati. Pana cand se va elimina “principiul” usii circulare (intri expert, iesi sef de corporatie, asa cum a facut dl Barosso), Romania va rata cu zambetul pe buze aceste oportunitati. Deci, hai liberare!

Autor: Av. Gheorghe Piperea

Sursa: Gheorghe Piperea, gandeste.org

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ghiţă s-a lăsat prins în Serbia condusă de prietenul său Vucic pentru a nu fi extrădat în România
In loc să mărească salariile să vină românii înapoi în țară, MC Donalds România aduce muncitori ieftini din Sri Lanka
FRAUDĂ: Într-o secție de votare din DIASPORA, au votat 1673 de alegători dar s-au numărat 5234 voturi
Adevărul despre Mihai Șora: În 1990 a semnat ordinul de eliminare a 14 clase cu predare în limba română de la Liceul Bolyai din Târgu Mureș, amplificând conflictul inter-etnic. A comparat Unirea de la 1918 cu raptul comis de URSS asupra Basarabiei!
Despăgubirile de război pentru Polonia din partea Germaniei sunt o problemă reală nerezolvată (președintele polonez)
S-A ACTIVAT SI MUGUR ISARESCU - OMUL BANCILOR STRAINE SI A FMI-ULUI IN ROMANIA. Mugur Isărescu: "UN NOU ACORD CU FMI AR FI BENEFIC. Trebuie axat pe probleme nerezolvate"
Marine Le Pen: Brexit-ul va avea un efect de domino în UE. Popoarele continentului se trezesc
Un om care vorbește cu ochii în pământ sau pe pereți, și nu te privește in ochi, minte!
Ministerului Sănătății controlat de Soros, minte de ingheață apele, in Bistrița nu există niciun caz de Rujeolă
BUDAPESTA REACȚIONEAZĂ. Liderul UDMR Kelemen Hunor explică: Vreți Basarabia? Vrem Transilvania!
Ne dăm Resursele Naturale PE NIMIC. Premierul Sorin Grindeanu, întâlnire cu reprezentanţii Exxon-OMV, consorţiul care forează în Marea Neagră. Nici un cuvânt despre redevențe.
PATRIARHIA ROMANA TRADEAZA TARA!!!!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro