George Soros a fondat grupul neokominternist GDS în ianuarie 1990. Iohannis: De-a lungul timpului, GDS a apărat valorile democrației și ale pluralismului

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Pentru cei care se amăgesc cu ideea că Iohannis nu-i o marionetă de-a lui George Soros!

George Soros a fondat grupul neokominternist GDS în ianuarie 1990, alături de răposatul Silviu Brucan, agent demonstrat al KGB. În ianuarie 2015 s-au sărbătorit 25 de ani de la înființare și a participat și președintele Klaus Werner Iohannis la aniversare, ca să nu mai fie dubii cât este de „patriot” și de cine a fost susținut în alegeri!” Marius Albin Marinescu


 

 

“25 de ani este o frumoasă vârstă a maturității care presupune păstrarea obiectivității și a spiritului lucid în analiza vieții noastre politice. De-a lungul timpului, dincolo de simpatii sau critici la adresa oamenilor politici, dincolo de opțiuni conjuncturale GDS a apărat valorile democrației și ale pluralismului. Aceasta este de fapt contribuția dvs cea mai valoroasă la istoria recentă a României. Vă încurajez să continuați, să ne revedem la următoarele aniversări cu aceeași dorință de a sluji cu responsabilitate interesul public. La mulți ani!”, a spus președintele Iohannis.

Șeful statului a participat, marți, alături de oameni politici, reprezentanți ai justiției, ai corpului diplomatic, oameni de cultură, jurnaliști, la recepția de aniversare a 25 de ani de la înființarea GDS și a Revistei 22.


În discursul susținut la această recepție, șeful statului a amintit că nu a trecut mult timp de când s-a văzut, la sediul GDS, cu mulți din cei prezenți.

loading...

“Îmi amintesc cu mare plăcere de discuțiile pe care le-am avut atunci și vreau să cred că ne-au ajutat, cel puțin pe mine, da”, a spus șeful statului.

El a arătat că, în urmă cu 25 de ani, GDS și Revista 22 “au fost vestitori de vremuri noi într-un context extrem de tulbure”.

“Nu este puțin lucru pentru o revistă și o organizație, cum este cea a dvs, să se nască și să trăiască odată cu democrația românească. În ianuarie 1990, părea un gest dificil, dacă nu imposibil, să înființezi un grup de reflexie și o revistă de atitudine. Se fructifică astfel experiența libertății la câteva zile după prăbușirea dictaturii. Un club de dezbatere între intelectuali de diferite profesii, orientări politice și viziuni asupra societății reprezintă, în sine, o grea misiune. A fi în dezacord cu puterea politică, a acționa critic în raport cu numeroși actori din societate reprezintă o dovadă a curajului și a lucidității, nu mulți erau dispuși să și le asume. Grupul pentru Dialog Social și Revista 22 au fost vestitori de vremuri noi într-un context extrem de tulbure”, a afirmat șeful statului.

El a apreciat că “bătăliile” purtate de reprezentanții GDS și Revista 22 sunt etape ale democratizării prin care a trecut societatea românească.

La recepția de marți, au fost prezenți, printre alții, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, președintele ANI, Horia Georgescu, dar și Vasile Dâncu, Radu F. Alexandru, Kelemen Hunor, Peter Eckstein, Gabriel Liiceanu, Dan Grigore, Răsvan Popescu.

AGERPRES/ (AS — autor: Florentina Peia, editor: Vicențiu Purcărea)

Citiți și...

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

GDI

Gazetadeinformatii.ro

2 comentarii la „George Soros a fondat grupul neokominternist GDS în ianuarie 1990. Iohannis: De-a lungul timpului, GDS a apărat valorile democrației și ale pluralismului

Lasă un răspuns

Close
Citește mai multe:
Un barbat a carui inima s-a oprit pentru cateva ore sustine ca a fost in Rai unde a vazut ingeri si a vorbit cu Dumnezeu, inainte de a-si reveni din moarte clinica.

Don Houston, in varsta de 62 de ani, a suferit un atac de cord cu cateva zile inainte de Craciun,

Cele 7 triburi de daci de pe teritoriul Romaniei in perioada de 1000 de ani pana la Iisus

E interesant sa vedem ce s-a intamplat in perioada de 1000 de ani inainte sa apara Christos, timp in care

Grupul masonic care vrea să preia Steaua și să-l îndepărteze pe Gigi Becali

Scandalul în jurul mărcii Steaua ia amploare, iar contestatarii lui Gigi Becali susțin că echipa sa nu are dreptul de

Radiaţiile electromagnetice, un pericol real! Oamenii de ştiinţă atrag atenţia în plan internaţional

200 de oameni de ştiinţă cer Naţiunilor Unite să adopte reguli clare pentru protecţia împotriva radiaţiilor electromagnetice. Este vorba despre

Fondatorul Untold se confesează: boala năucitoare care l-a făcut să renunțe la tot- pedeapsa divina pentru satanismul creat, karma, sau coincidenta?

Sorin Gadola este fiul milionarului clujean, Ștefan Gadola și cel care a investit cei mai mulți bani în conceptul Untold.

De ce sunt pusi toti oamenii din media sa distraga atentia de la masonerie? Sa faca lumea sa creada ca masoneria e o vrajeala in timp ce toti demnitarii statului fac parte din loji masonice?

Zilele trecute l-am auzit pe Mandruta la radio ( bine el care s-a jucat cu Nastase de-a masoneria) apoi Patraru

Închide