George Friedman, analist american: | „Marea slăbiciune a României este că are prea mult petrol, dar Guvernul trebuie să se dea la o parte puțin”

Distribuie!by   loading...   Americanii caută locuri în care să investească, România fiind unul dintre ele, dar Guvernul trebuie să se dea la o parte puțin, a declarat, marți, George Friedman, fondator și președinte al Geopolitical Futures, într-o conferință de specialitate, informeaza Agerpres. „Tot ce știu este că trebuie creat […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

george-friedman-465x390

loading...

 

Americanii caută locuri în care să investească, România fiind unul dintre ele, dar Guvernul trebuie să se dea la o parte puțin, a declarat, marți, George Friedman, fondator și președinte al Geopolitical Futures, într-o conferință de specialitate, informeaza Agerpres.

„Tot ce știu este că trebuie creat un sistem bancar care să servească nevoile firmelor mici. Mărimea companiei nu determină apetitul său pentru servicii. (…) America este plină de bani care merg din China, Japonia până în Orientul mijlociu. Dobânzile noastre sunt mici nu numai datorită Rezervei federale, ci și pentru că excesul de bani ridică piața de capital, din nou. Banii ăia vin de afară. Americanii caută locuri unde să investească. România este unul dintre acele locuri. În momentul în care, acum, emisfera de est se destramă și SUA are mari rezerve de bani, trebuie create oportunități, nu vorbesc despre crearea de noi programe guvernamentale, dar Guvernul (român — n. r.) trebuie să se dea la o parte puțin”, a spus Friedman.

În opinia acestuia, marea slăbiciune a României este că are prea mult petrol.

„Marea slăbiciune a României este că are prea mult petrol, prea mult gaz natural. Este tendința naturală a României să se concentreze în exportul acestor lucruri, folosindu-le. (…) În unele moduri, energia, mineralele au ajutat România și în alte moduri au ținut-o captivă. Sunteți acum în circumstanțele în care trebuie să vă mențineți operațiunile cu mineralele, dar este absolut necesar să le suplimentați cu alte lucruri. Trăiți în Uniunea Europeană care eșuează, adică face reguli pe care nimeni nu le urmează. Au făcut o regulă că toți trebuie să aibă deficite nu mai mari de atât. Franța a spus ‘nu’. Au spus că toate datoriile trebuie să fie plătite în euro, iar Ungaria a spus ‘nu, în forinți’. Ce vedeți aici este un eșec al Uniunii Europene. Instituțiile europene nu vor dispărea niciodată, vor rămâne pentru totdeauna, dar abilitatea de a face decizii s-a evaporat. S-a evaporat, pentru că sunt prea multe Europe”, a afirmat George Friedman.

 


– See more at: 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Soţia lui Mihai Răzvan Ungureanu încasează în continuare 84.000 euro de la OMV Viena
Fost agent CIA: “Occidentul a plătit politicieni pentru a întreține URA și a declanșa războiul din Iugoslavia!”
Adevarul despre distrugerea Romaniei. Ultima carte - Hristos v-a dat sfatul cel bun, sariti in barca salvatoare.
EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, OBLIGAT să schimbe TOATE indicatoarele rutiere din oraș
SRI, „firma mama” a USR!
COLDEA A PICAT PE INREGISTRAREA LUI GHITA – Seful operativ al SRI, generalul Florian Coldea, a fost filmat pe terasa vilei lui Sebastian Ghita de la Cheia: “In februarie 2015, a fost oaspetele meu, la o vila de la Cheia. A venit impreuna cu familia... I-am reprosat ca blocheaza Romania. Mi-a raspuns foarte nervos si agasat... A fost ultima mea discutie cu Coldea intr-un cadru neoficial. A plecat foarte suparat si dupa doua saptamani atat Ponta, cat si eu ne-am trezit cu dosar” (Video)
Trump a luat o decizie istorică pentru România: a numit la Bucureşti un Ambasador de origine română!
Atenție șoferi! Acesta este NOUL DOCUMENT pe care trebuie să-l ai în mașină atunci când te oprește poliția!
Acordarea subvenţiilor agricole la timp încep să producă rezultate. Până la Petre Daea, niciun ministru al agriculturii nu a fost preocupat de acest aspect.
PREMIERĂ | Hârtia prin care Churchill a vândut ROMÂNIA ruşilor, expusă public prima dată
CANDIDATUL MANCIURIAN
COLECTIV: Rezultatele bombă ale expertizei alimentează ipoteza unei MÂINI CRIMINALE
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro