Generalul SRI din spatele lui Ponta si Grindeanu

Distribuie!by loading... Planul de a pune PSD sub controlul serviciilor nu este nici nou, nici munca de amatori.  In aceste zile, asistam la o rejucare a filmului in care serviciile folosesc oameni din interior ca Ponta si Grindeanu, pentru a debilita si, in final, pentru a subjuga PSD.  Incepand cu […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Planul de a pune PSD sub controlul serviciilor nu este nici nou, nici munca de amatori.  In aceste zile, asistam la o rejucare a filmului in care serviciile folosesc oameni din interior ca Ponta si Grindeanu, pentru a debilita si, in final, pentru a subjuga PSD. 

Incepand cu 2012, social-democratii au castigat aproape toate alegerile electorale, fie in alianta, fie singuri, cum s-a intamplat anul trecut. Cu toate acestea, PSD nu a fost niciodata lasat sa conduca. Periodic, baietii din servicii au inventat scenarii si actiuni diversioniste pentru a-i scoate de la guvernare, indiferent de scorul social-democratilor in alegeri.


Criza si serviciile

 La mijloc nu este nicio coincidenta, iar PSD nu este cel mai ghinionist partid din Romania. Este vorba despre un plan bine pus la punct de servicii ca PSD sa fie controlat fie din interior, prin infiltrati, fie dat afara de la guvernare.  Unul dintre actorii principali ai planului anti-PSD este Gabriel Statescu, general SRI si apropiat al gruparii securiste Ghita-Ponta-Grindeanu. Prin intermediul acestuia, serviciile sunt conectate la fiecare decizie a Executivului, iar numirea sa drept consilier de stat in aparatul de lucru al premierului a fost urmata rapid de izbucnirea unei crize fara precedent in partid.


Cine este Gabriel Statescu?

 Firul evenimentelor este simplu. In luna martie, proaspatul premier Sorin Grindeanu l-a numit in Guvern pe generalul SRI, Gabriel Statescu, si el proaspat trecut in rezerva. Statescu a fost adus pe pozitia de consilier de stat, relatia sa cu premierul fiind una de durata. Conform CV-ului oficial, Statescu este fostul sef al Directiei Comunicatii si Tehnologia Informatiei din SRI, trecut in rezerva in 2017, dupa eliminarea lui Florian Coldea de la conducerea SRI, din cauza scandalului cu Sebastian Ghita. In calitate de sef al Directoratului de comunicatii si tehnologia informatiei, Gabriel Statescu a avut o relatie stransa cu omul de afaceri Sebastian Ghita. Firmele de IT aflate sub controlul acestuia au avut, de-a lungul timpului, numeroase contracte cu SRI, dar si cu alte servicii secrete. Iar despre relatia Ponta-Ghita s-au scris carti intregi. Numirea lui Statescu in Guvernul Romaniei si declaratia lui Sorin Grindeanu privind vechea prietenie care il leaga de generalul SRI, i-a trezit la realitate pe social-democrati. Reactia PSD, de expulzare a premierului Grindeanu, este riposta partidului in vechea batalie PSD-servicii.

Cititi mai mult: .national.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro