Gabriela Firea susține înființarea unui Muzeu al Holocaustului și al Istoriei Evreilor la București

Distribuie!by loading... Gabriela Firea, și-a exprimat susținerea, joi, pentru înființarea în București a unui Muzeu al Holocaustului și al Istoriei Evreilor, precizând că acesta„va demonstra lumii că românii nu-și uită istoria”. În cadrul parteneriatului, PMB ar putea acorda un sediu în folosință Institutului „Elie Wiesel”, iar acesta va identifica fondurile […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

136684

loading...

Gabriela Firea, și-a exprimat susținerea, joi, pentru înființarea în București a unui Muzeu al Holocaustului și al Istoriei Evreilor, precizând că acestava demonstra lumii că românii nu-și uită istoria”.

În cadrul parteneriatului, PMB ar putea acorda un sediu în folosință Institutului Elie Wiesel”, iar acesta va identifica fondurile necesare amenajării muzeului.


Suntem convinși de importanța acestui proiect. Îl susțin din toată inima, pentru că va demonstra lumii că românii nu-și uită istoria, iar părțile sale întunecate trebuie reamintite mereu generațiilor viitoare. Bucureștiul va arăta prin crearea acestui muzeu că stă în puterea oamenilor să nu uite suferințele prin care au trecut copiii, femeile și bărbații evrei”, a declarat Gabriela Firea.
În opinia sa, un astfel de muzeu va fi un semnal de normalitate, de înțelegere a valorilor umane, de democrație și, nu în ultimul rând, de reparație”.

Firea s-a întâlnit deja cu reprezentanții Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington, Radu Ioanid — directorul diviziei de cercetare arhivistică și Paul Shapiro — directorul Centrului pentru Studierea avansată a Holocaustului, precum și cu Dean Thompson, adjunctul șefului misiunii diplomatice a SUA la București. La întâlnire a participat Alexandru Florian, directorul Institutului “Elie Wiesel”.


Potrivit lui Radu Ioanid, muzeul de la București ar urma să cuprindă o parte dedicată perioadei atroce a Holocaustului și o alta istoriei poporului evreu.

Primăria Municipiului București informează că va încheia cu Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” un parteneriat dedicat realizării unui Muzeu al Holocaustului și al Istoriei Evreilor în Capitală.

 

Sursa:  activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Senatul trebuie să sesizeze CCR pentru un CONFLICT între CCR și DNA-Parchet. Parchetul General MINTE ȘI DEZINFORMEAZĂ prin SCULA PROGRESISTĂ numită LAZĂR: "Curtea Constituțională nu a dezincriminat infracțiunea de abuz în serviciu".
Tăriceanu, Iliescu, Dragnea - cuvinte triste la moartea lui Elie Wiesel
În timp ce românii patrioti, rup ușile la hipermarketurile imperialiste , Schweighofer vinde pădurile pe care le deține în România către grupul suedez GreenGold, Prețul de achiziție și detaliile contractului sunt ținute secret, ca să nu lea stea românilor mâncarea de Paști in gât !!! Unde sunt rezistenții atei să protesteze ? Sunt cumva ocupați cu Paștele ?.
Revoltător! Un candidat USR pentru Senat s-a fotografiat cu steagul Transilvaniei „independente”!
PRESIUNILE REȚELEI PROGRESISTE. Departamentul de Stat al SUA (rămas sub control Progresist) se arată "îngrijorat" cu privire la noile legi ale Justiției din Polonia.
Tragedie la Coţuşca: Bebeluş mort în braţele mamei din cauza unui vaccin
Familiile cu doi tați încep să fie prezentate în cărțile de grădiniță, cu fonduri UE
Naționalizarea corpului uman va însemna sfârșitul poporului român! Mizerabila presa falsa ( oficiala) continua programul de denigrare si minciuna la adresa bannerelor informative si la adresa copiilor nevaccinati pe care ii omoara in spitale ca apoi sa inventeze ca au murit de rujeola!
Cum au zburat de pe Aeroportul Sibiu peste 100 de milioane euro. Un gheșeft al primarului Klaus Iohannis, în colaborare cu fostul șef al CJ, Martin Bottesch
Ungurii dau marea lovitură! Vor să devină o super putere mondială /ce face Viktor Orban în timp ce Iohannis doarme
Tatăl lui Robert Mueller care l-a anchetat pe Trump, Heinrich Müller, era șeful naziștilor (Gestapo)
Atenție, vor să scoată AURDERM de pe piața românească deoarece este singurul produs românesc care chiar funcționează vizibil în cazul unei exeme, dermatite, iritații....oamenii mor de infecții luate din spitale dar pe ei îi arde să retragă produse care chiar îsi fac treaba...
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro