Fost șef SRI: luptăm în războaie care nu sunt ale noastre!

Distribuie!by Pe blogul său, ”În prima linie”, Georgeana Arsene publică un material interesant, referitor la NATO, dar și la relațiile româno-ruse – pe care îl oferim atenției cititorilor noștri. Virgil Măgureanu a explicat, într-un interviu, acordat în urmă cu câteva săptămâni postului Europa Liberă, faptul că toate țările din jurul […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Pe blogul său, ”În prima linie”, Georgeana Arsene publică un material interesant, referitor la NATO, dar și la relațiile româno-ruse – pe care îl oferim atenției cititorilor noștri.


Virgil Măgureanu a explicat, într-un interviu, acordat în urmă cu câteva săptămâni postului Europa Liberă, faptul că toate țările din jurul României au relații prioritare cu Rusia.

loading...

Primul șef al Serviciului Român de Informații, după 1989, a susținut că nu consideră că ar fi fost o greșeală ca, în 1991, să se aibă în vedere ca o prioritate relația cu Uniunea Sovietică și, mai apoi, cu Rusia.


În acel an, președintele României, Ion Iliescu, a semnat, împreună cu președintele URSS, Mihail Gorbaciov, un tratat de prietenie în care – atenție! – se angajează că România nu va intra niciodată în NATO.

Măgureanu recunoaște că noi, astăzi, avem un anume sindrom.


”Toate țările din jur și cele mai marcante din Uniunea Europeană, de pildă, au relații prioritare cu Rusia de azi”, a punctat fostul șef al SRI.
Acesta a precizat că profesorul american Naom Chomsky spunea, printre altele, că extinderea NATO și avansul ei spre Est ar fi o greșeală geopolitică de rang major.

Declarația lui Măgureanu, cu privire la NATO, trebuie citită cu mare atenție.

”Noi toți credem că NATO reprezintă o mare șansă pentru România. Rămâne de văzut, însă, în ce măsură. Câtă securitate ne dă nouă NATO sau câtă trebuie să asigurăm noi flancului acesta estic, în poziția geopolitică în care ne aflăm. La noi, se consideră acest lucru o chestiune de la sine înțeleasă și anume faptul că NATO – nu vorbim de UE, vorbim de NATO, ca pact militar – că NATO este o mare realizare pentru noi. Eu știu? Participăm la războaie care nu sunt războaiele noastre, ne implicăm cu vieți omenești, cu cei mai buni dintre combatanții noștri în războaie în care este prezentă această măreață alianță NATO ș.a.m.d.”, a adăugat Virgil Măgureanu.

În opinia sa, România nu are decât să aplice strategia englezească, adică să așteptăm să vedem ce se întâmplă și, abia după aceea, vom afla dacă este adevărat că NATO ne oferă o umbrelă de securitate.

”Relațiile cu ei (cu rușii, nota G.A.), din acest punct de vedere (al intrării într-un conflict), ne apar ca fiind tensionate în mod artificial. Dacă vom avea sau nu un folos de pe urma faptului că avem acel scut – urmează să vedem pe pielea noastră”, a subliniat fostul șef al SRI.

Sursa:

Fost șef al SRI, adevărul despre NATO: ”Participăm la războaie care nu sunt războaiele noastre”

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

PREA MULTE CONCESII FĂCUTE UDMR. Românii din Covasna și Harghita, semnal de alarmă pentru Dragnea și Tăriceanu
România furată: Dosarul Petromidia/Rompetrol. Năstase, Tăriceanu și Ponta ar trebui ARESTAȚI pe loc!
Economia străină din România: Băncile şi corporaţiile străine menţin România subdezvoltată, pentru a extrage cât mai mult profit.
Lecția lui Viktor Orban pentru politicienii români
DEZVĂLUIRI Cătălin Tache | Putin vrea haos și măcel în România!
Cum s-a sărbătorit cucerirea Daciei. Cât aur au luat romanii din fostul stat al lui Decebal.
Discursul anti-homosexuali şi zoofili al lui Florin Călinescu, cenzurat de Realitatea TV. “Or să ajungă să ne împuşte ca în Planeta Maimuţelor!”
Disperare în rândurile Rețelei SOROS după numirea lui Dăncilă. SOROŞISTUL Cristian Pârvulescu, despre desemnarea premierului Dăncilă: "S-ar putea ca această decizie a preşedintelui să fie o eroare"
Fost ofițer SRI, DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE: Cine a realizat partea tehnica a 'albirii' doamnei Kovesi
După 27 de ani: spitalele României - anticamerele mortii, în care ajungi doar ca să ai unde să mori. Spitale cu gândaci, toalete insalubre şi aparatură bună de aruncat. Dar guvernul "masonic" işi face griji pentru sănătatea şi vaccinarea bebeluşilor, insă distrug sistematic sistemul de sănătate“ . Nu vă este clar că acestia doresc depopularea românilor ??
Ginerele lui Ceausescu confirma ceea ce se stia de mult: Nicu Ceausescu a fost lichidat la comanda ca si parintii lui
Partidul USR ar putea avea primul europarlamentar gay din istoria României. USR a fost singurul partid care s-a opus organizării referendumului pentru redefinirea familiei, ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro