Fost șef SRI: luptăm în războaie care nu sunt ale noastre!

Distribuie!by Pe blogul său, ”În prima linie”, Georgeana Arsene publică un material interesant, referitor la NATO, dar și la relațiile româno-ruse – pe care îl oferim atenției cititorilor noștri. Virgil Măgureanu a explicat, într-un interviu, acordat în urmă cu câteva săptămâni postului Europa Liberă, faptul că toate țările din jurul […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Pe blogul său, ”În prima linie”, Georgeana Arsene publică un material interesant, referitor la NATO, dar și la relațiile româno-ruse – pe care îl oferim atenției cititorilor noștri.


Virgil Măgureanu a explicat, într-un interviu, acordat în urmă cu câteva săptămâni postului Europa Liberă, faptul că toate țările din jurul României au relații prioritare cu Rusia.

loading...

Primul șef al Serviciului Român de Informații, după 1989, a susținut că nu consideră că ar fi fost o greșeală ca, în 1991, să se aibă în vedere ca o prioritate relația cu Uniunea Sovietică și, mai apoi, cu Rusia.


În acel an, președintele României, Ion Iliescu, a semnat, împreună cu președintele URSS, Mihail Gorbaciov, un tratat de prietenie în care – atenție! – se angajează că România nu va intra niciodată în NATO.

Măgureanu recunoaște că noi, astăzi, avem un anume sindrom.


”Toate țările din jur și cele mai marcante din Uniunea Europeană, de pildă, au relații prioritare cu Rusia de azi”, a punctat fostul șef al SRI.
Acesta a precizat că profesorul american Naom Chomsky spunea, printre altele, că extinderea NATO și avansul ei spre Est ar fi o greșeală geopolitică de rang major.

Declarația lui Măgureanu, cu privire la NATO, trebuie citită cu mare atenție.

”Noi toți credem că NATO reprezintă o mare șansă pentru România. Rămâne de văzut, însă, în ce măsură. Câtă securitate ne dă nouă NATO sau câtă trebuie să asigurăm noi flancului acesta estic, în poziția geopolitică în care ne aflăm. La noi, se consideră acest lucru o chestiune de la sine înțeleasă și anume faptul că NATO – nu vorbim de UE, vorbim de NATO, ca pact militar – că NATO este o mare realizare pentru noi. Eu știu? Participăm la războaie care nu sunt războaiele noastre, ne implicăm cu vieți omenești, cu cei mai buni dintre combatanții noștri în războaie în care este prezentă această măreață alianță NATO ș.a.m.d.”, a adăugat Virgil Măgureanu.

În opinia sa, România nu are decât să aplice strategia englezească, adică să așteptăm să vedem ce se întâmplă și, abia după aceea, vom afla dacă este adevărat că NATO ne oferă o umbrelă de securitate.

”Relațiile cu ei (cu rușii, nota G.A.), din acest punct de vedere (al intrării într-un conflict), ne apar ca fiind tensionate în mod artificial. Dacă vom avea sau nu un folos de pe urma faptului că avem acel scut – urmează să vedem pe pielea noastră”, a subliniat fostul șef al SRI.

Sursa:

Fost șef al SRI, adevărul despre NATO: ”Participăm la războaie care nu sunt războaiele noastre”

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

E GROASĂ nea Ioane? Țiriac NU GLUMEȘTE, VINDE TOT și FUGE!
Dan Puric: Țara a fost făcută colonie. Acum sunt luați la șuturi eroii, martirii și sfinții. Statul este primul berbece care dărâmă din interior unitatea națională. ONG-urile cu ADN străin au încercat să distrugă ce e românesc
DEZASTRU PENTRU DNA PE ABUZ IN SERVICIU – Parchetul lui Kovesi primeste lovitura dupa lovitura. Dupa ce Curtea de Apel Alba Iulia a constatat dezincriminarea abuzului in serviciu, CA Cluj a decis achitarea fostului director Electrica Nord si a altor trei inculpati pe motiv ca fapta nu e prevazuta de legea penala: „S-a retinut ca inculpatii nu ar fi incalcat o obligatie sau o indatorire prevazuta de o lege sau OUG, ci de un act normativ inferior” (Minuta)
Donald Trump: Nu vreau niciun salariu ca presedinte, banii sa ramana la popor |Iohannis, Ciolos cand luati exemplu?
PREMIERĂ: DNA face dosar penal pentru cei care nu și-au declarat public apartenența la masonerie
Exclusiv în scandalul Interceptărilor. Eliminarea lui Cristian Diaconescu din cursa pentru șefia PSD, campania USL pentru parlamentare și desemnarea lui Sorin Grindeanu, câteva din știrile care apar în noile dezvăluiri ale lui Sebastian Ghiță
ATENTIE !! Mai este un pic si se pierde ARDEALUL . Ardealul, furat de Statusul Romano-Catolic
Străinilor le plac banii obținuți în „mlaștina” corupției din România
Andreea Esca, ne arata unde se poate ajunge cu linguşirea unei persoane publice
Lovitura data de Ministerul Educatiei: Părinții și copiii români vor fi „educați” să accepte familia homosexuală
Vladimir Putin s-a decis SĂ VORBEASCĂ despre celebrele ACUZAŢII din cazul "PANAMA PAPERS". Răspunsul liderului de la Kremlin: "Încearcă să ne ZGUDUIE din interior, să ne facă mai OBEDIENŢI"
Macron ataca Polonia: E la marginea UE! Varsovia ii raspunde dur: Aroganta e urmare a lipsei de experienta
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro