Florentin Scalețchi- comandant de navă: Lazăr mi-a furat 12 ani și jumătate de viață deși Ceaușescu dăduse decret de eliberare

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Tot mai multe acuzații și plângeri penale se adună în cârca procurorului general, Augustin Lazăr, scrie gazetadecluj.ro.
In acest articol veti vedea cum Augustin Lazar se impotrivea si decretelor date de Ceausescu, semn ca ei actionau miseleste si cu rea vointa nu la comanda de sus cum incearca sa se spele pe maini astazi ci ei erau uneltele sistemului care faceau rau oamenilor fara ca Ceausescu sa dea vreo comanda in acest sens.
In articolul semnat Carmen Gorgan și Liviu Man este dezvăluit un „alt caz odios comis de Augustin Lazăr care i-a furat lui Florentin Scalețchi 12 ani și jumătate de viață, comițând și o infracțiune.

Florentin Scalețchi a fost arestat în anul 1985 de autoritățile comuniste pentru că, în calitate de comandant de navă, a fost acuzat că a încercat să deturneze vaporul pe care îl conducea și să fugă din țară. Scalețchi a fost condamnat la moarte, însă ulterior sentința i-a fost comutată în 25 de ani de detenție. În timpul detenției, Scalețchi a fost închis în aceeași celulă cu Iulius Filip, povestind că timp de doi ani cei doi au fost ținuți în lanțuri și erau trimiși la carceră de câte ori își permiteau ”luxul” să vorbească.

loading...

Florentin Scalețchi trebuia să fie unul dintre beneficiarii decretului privind amnistia unor infracțiuni și reducerea pedepsei semnat în 26 ianuarie 1988 de către Nicolae Ceaușescu. Datorită decretului care amnistiază „toate infracţiunile pentru care s-a aplicat pedeapsa cu închisoarea până la 10 ani inclusiv” şi reduce la jumătate ”pedepsele cu închisoare mai mari de zece ani”, Florentin Scalețchi trebuia să execute doar 12 ani și jumătate de pușcărie din cei 25 de ani cât prevedeau condamnarea sa. Însă, nu numai că nesimțirea lui Augustin Lazăr a atins cote maxime încă de atunci, dar actualul procuror general a comis și o infracțiune atunci când a refuzat să pună în practică decretul dat de președintele României în cazul lui Scalețchi, fiind și singurul din închisoare căruia i s-a refuzat acest drept. Augustin Lazăr a încercat să-i fure peste 12 ani din viață lui Scalețchi, care ulterior, a fost eliberat de revoluționari în 22 decembrie 1989.


Și în cazul disidentului anticomunist Iulius Filip, Augustin Lazăr a refuzat eliberarea acestuia din închisoare cu toate că îndeplinise fracția din pedeapsă care îi permitea eliberarea condiționată. Cu toate că Augustin Lazăr nu negat că el ar fi protagonistul documentelor CNSAS, făcute publice zilele trecute de către presă, din care reiese că în 1985 s-a opus eliberării condiționate a deținutului politic, clujeanul Iulius Filip. În plus, Augustin Lazăr a recunoscut că în 1985 și 1986 a fost președintele comisiei de liberare condiționată din Penitenciarul Aiud. Cu toate acestea, câțiva jurnaliști au încercat să-i spele imaginea ”torționarului” Lazăr, însă în ciuda acestor sfidări ale realității este cert că abuzurile și infracțiunile comise de Lazăr ies rând pe rând la iveală. În urma acestor dezvăluiri, pe numele procurorului general s-au făcut mai multe denunțuri penale de către avocați și politicieni care cer anchetarea lui Augustin Lazăr pentru infracțiuni împotriva umanității. CNSAS a anunțat că specialiștii vor cerceta trecutul lui Augustin Lazăr ca să vadă dacă actualul procuror general a făcut poliție politică.

Între timp, nu putem trece cu vederea mărturiile victimelor lui Augustin Lazăr și nu există nicio scuză pentru faptele celui care astăzi, într-un stat de drept, este procurorul general al României.


Cazul lui Florentin Scalețchi este mult mai grav decât cel în care a fost implicat Iulius Filip, căruia i s-a prelungit detenția cu doi ani. În schimb, lui Scalețchi, Augustin Lazăr i-a furat 12 ani și jumătate din viață, adică peste 4.560 de zile. Faptul că Scalețchi a fost eliberat la un moment dat de către revoluționari, nu schimbă cu nimic fapta odioasă comisă de marele ”justițiar” Augustin Lazăr.

Florentin Scaleţchi a primit titlul de  „luptător pentru victoria Revoluţiei“

Florentin Scaleţchi este unul dintre cei 505 revoluţionari care au primit în anul 2015, din partea preşedintele Klaus Iohannis, titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant“. După ce a fost eliberat din închisoare de revoluționari, a intrat în viaţa publică, devenind membru al primului Guvern postrevoluţionar, ca vicepreşedinte al Comisiei Legislative, Juridice şi a Drepturilor Omului şi apoi al Adunării Constituante. A fondat Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului din România (OADO). Este membru fondator al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România şi al Asociaţiei de Luptători în Revoluţia din Decembrie 1989 – Club 22.

Florentin Scalețchi: Lazăr mi-a furat 12 ani și jumătate de viață

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite