Firme închise, din lipsă de angajați: “Cu banii ne rugăm de ei şi nu vor să vină la muncă”, mai bine pleaca in strainatate la munci agricole sau altceva

Distribuie!by Chiar si politicienii care au distraus tara de 28 de ani vor ajunge sa dea faliment cu firmele lor si sa ajunga slugi la strini: loading...   Din ce în ce mai multe firme româneşti au ajuns să refuze comenzi ori chiar să-şi închidă porţile, pentru că nu găsesc […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Chiar si politicienii care au distraus tara de 28 de ani vor ajunge sa dea faliment cu firmele lor si sa ajunga slugi la strini:

loading...

 

Din ce în ce mai multe firme româneşti au ajuns să refuze comenzi ori chiar să-şi închidă porţile, pentru că nu găsesc suficienţi angajaţi.


În tot acest timp mulţi dintre ai noştri preferă în continuare să plece să muncească în agricultură în alte ţări, pentru că acolo primesc un salariu mai mare. Economiştii susţin că patronii ar trebui să-şi regândească strategia de afaceri şi să dea lefuri mai bune.

Adrian Costache are mai multe spălătorii auto în judeţul Prahova. În cea din Ploieşti a investit câteva mii de euro şi totuşi este închisă.


Cu banii ne rugăm de ei şi nu vor să vină la muncă. Echipamentele sunt profesionale sunt foarte scumpe şi ne uităm cum se duc la vale”, explică Adrian Costache.

În aceeaşi situaţie sunt şi cei care au afaceri în comerţ. Marian Turtoiu are un magazin alimentar şi de un an caută două vânzătoare. Fără succes deşi este dispus să le dea câte 1700 de lei lunar.


Nu avem ce să facem decât să punem lacătul şi să plecăm acasă, nimeni dispus să lucreze într-un magazin alimentar”, spun patronii.

În lipsa forţei de muncă şi o fabrică de marochinărie din Sebeş a ajuns să refuze o parte dintre comenzi.

Astăzi am putea angaja 15 uşor, dacă nu şi mai mult. Avem contracte şi afară în Italia şi Franţa, dacă nu găsim personal nu ştiu ce o să facem”, spune managerul marochinăriei.

În tot acest timp la interviurile de angajare, de pildă, pentru culegători de căpşuni în Anglia se prezintă sute de persoane. Avantajul: ”bani mai mulți”.

Cei care pleacă în Marea Britanie pot să rămână la sfârşitul lunii cu 1500 de lire, potrivit angajatorilor.

În acelaşi timp, ultimele statistici ale Inspectoratului de Muncă arata că aproape jumătate dintre salariaţii de la noi au salariul minim pe economie.

În momentul în care ai o piaţă de desfacere mai mare, sigur că poţi să creşti şi salariile. Primul lucru ar fi să îşi extindă aria de desfacere a produselor sau serviciilor, să îţi găseşti oameni să îţi fac lucrurile astea, şi să nu te zgârceşti la bani”, explică Șucian Fanea, economist.

Nici legile care se modifica de la an la an nu ajută mediul de afaceri. Aşadar este nevoie de o stabilitate a mediului economic.

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/firmele-romanesti-fara-solutii-in-fata-romanilor-care-aleg-sa-lucreze-in-strainatate.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

DEZVĂLUIRI ANPC: Bem sucuri carbogazoase cu extract de gândaci. Vezi studiul:
CORUPȚIE: Partenerii sibieni ai lui Iohannis în afaceri dubioase cu bani publici au fost prinși de DNA cu mită de un milion de euro!
Putin trece la amenințări. Ce promisiune a făcut Turciei pentru doborârea avionului: (VIDEO)
Arafat a amuțit! Alianța Medicilor susține protestul de la Floreasca
Legea pentru Roșia Montană revine în forță
Ministerul Sănătății si D.S.P.-urile continuă seria abuzurilor
SCANDALUL continuă în partidul lui Cioloş | Istoricul Marius Oprea: Iulia Iordache a rămas în PLUS. E fiica unui fost ofiţer de Securitate
Jurnalistul "fake News"Michael Wolff, acuza minciuni despre presedintele Statelor Unite: Donald Trump nu are credibilitate, toți subordonații „spun că se comportă precum un copil”
Mass-media suedeză şi Facebook încearcă să ACOPERE VIOLUL unei tinere de către un grup de migranți musulmani
Fetiţă de 13 ani, violată de pedofili şi batjocorită de judecători . Dosarul unor pedofili din Dâmboviţa – judecaţi, evident, în stare de libertate, fiindcă nu prezintă pericol public
Cum îi scapă României anual printre degete o comoară de peste 500 de milioane de euro din vânzarea de fructe de pădure ecologice. Câștigă în schimb italienii și spaniolii
UE ar putea interveni BRUTAL peste suveranitatea națională. Curtea de Justiție va decide asupra căsătoriei între persoane de același sex într-un caz de referință din România
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro