Firme închise, din lipsă de angajați: “Cu banii ne rugăm de ei şi nu vor să vină la muncă”, mai bine pleaca in strainatate la munci agricole sau altceva

Distribuie!by Chiar si politicienii care au distraus tara de 28 de ani vor ajunge sa dea faliment cu firmele lor si sa ajunga slugi la strini: loading...   Din ce în ce mai multe firme româneşti au ajuns să refuze comenzi ori chiar să-şi închidă porţile, pentru că nu găsesc […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Chiar si politicienii care au distraus tara de 28 de ani vor ajunge sa dea faliment cu firmele lor si sa ajunga slugi la strini:

loading...

 

Din ce în ce mai multe firme româneşti au ajuns să refuze comenzi ori chiar să-şi închidă porţile, pentru că nu găsesc suficienţi angajaţi.


În tot acest timp mulţi dintre ai noştri preferă în continuare să plece să muncească în agricultură în alte ţări, pentru că acolo primesc un salariu mai mare. Economiştii susţin că patronii ar trebui să-şi regândească strategia de afaceri şi să dea lefuri mai bune.

Adrian Costache are mai multe spălătorii auto în judeţul Prahova. În cea din Ploieşti a investit câteva mii de euro şi totuşi este închisă.


Cu banii ne rugăm de ei şi nu vor să vină la muncă. Echipamentele sunt profesionale sunt foarte scumpe şi ne uităm cum se duc la vale”, explică Adrian Costache.

În aceeaşi situaţie sunt şi cei care au afaceri în comerţ. Marian Turtoiu are un magazin alimentar şi de un an caută două vânzătoare. Fără succes deşi este dispus să le dea câte 1700 de lei lunar.


Nu avem ce să facem decât să punem lacătul şi să plecăm acasă, nimeni dispus să lucreze într-un magazin alimentar”, spun patronii.

În lipsa forţei de muncă şi o fabrică de marochinărie din Sebeş a ajuns să refuze o parte dintre comenzi.

Astăzi am putea angaja 15 uşor, dacă nu şi mai mult. Avem contracte şi afară în Italia şi Franţa, dacă nu găsim personal nu ştiu ce o să facem”, spune managerul marochinăriei.

În tot acest timp la interviurile de angajare, de pildă, pentru culegători de căpşuni în Anglia se prezintă sute de persoane. Avantajul: ”bani mai mulți”.

Cei care pleacă în Marea Britanie pot să rămână la sfârşitul lunii cu 1500 de lire, potrivit angajatorilor.

În acelaşi timp, ultimele statistici ale Inspectoratului de Muncă arata că aproape jumătate dintre salariaţii de la noi au salariul minim pe economie.

În momentul în care ai o piaţă de desfacere mai mare, sigur că poţi să creşti şi salariile. Primul lucru ar fi să îşi extindă aria de desfacere a produselor sau serviciilor, să îţi găseşti oameni să îţi fac lucrurile astea, şi să nu te zgârceşti la bani”, explică Șucian Fanea, economist.

Nici legile care se modifica de la an la an nu ajută mediul de afaceri. Aşadar este nevoie de o stabilitate a mediului economic.

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/firmele-romanesti-fara-solutii-in-fata-romanilor-care-aleg-sa-lucreze-in-strainatate.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ne lasam transformati in “pachete” pe mana securistilor?
Adevarul despre vaccinuri. Fostul ministru al Sanatatii din Finlanda rupe tacerea
Şi Matei Păun, şeful campaniei electorale a lui Nicuşor Dan, este client al unei fundaţii Soros
„Mi-e rusine ca acolo scrie Romania”. Ministrul Lia Olguta Vasilescu s-a facut de ras la ONU cu un discurs care a devenit viral pe retelele de socializare – Video
Vaccinul Anti-Rujeolă a crescut în anii '90, mortalitatea în rândul copiilor din Africa de Vest cu 33%. Dacă nu ar fi fost oprit de la administrare ar fi murit 500.000 de fetițe în fiecare an din cauza lui
Decizie uluitoare luata de partide. Parlamentarii au dat liber jafului in padurile Romaniei
Ce ne așteaptă? S-a instalat deja Noua Ordine Mondială? Începând cu data de 15.08.2017, conducător al Bisericii creştine devine Vaticanul, curva cea mare , Babilonul
Vicepremierul Ungariei, primit ca oaspete în Ardeal, ne jignește INCALIFICABIL, iar Bucureștiul e MUT. Zsolt Semjen: „Românii sunt incapabili să asigure autonomia culturală a comunității ungare! Legea cetățeniei, un răspuns la provocarea Trianon”
Traian Băsescu agită din nou ideea „familiei homosexuale”, deși se declară șeful unui partid creștin. În 2004, Băsescu spusese că peste 20% dintre români sunt homosexuali
Telekom și Poşta Română recunosc: Există protocoale secrete cu SRI
Riscurile la care se expun românii care mănâncă margarină dimineața. Aleșii vor să ia măsuri
TOP cu cele mai cunoscute ŞTIRI FALSE din 2018 - pe locurile de TOP e CNN
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro