Firma romaneasca striga: Anul trecut ne-a fost refuzat un ajutor de stat în favoarea unei multinaţionale

Distribuie!by   Teraplast a aplicat în 2017 pentru un ajutor de stat în valoare de 13 milioane de euro, dar a fost refuzată în favoarea unei multinaţionale, însă va aplica şi anul acesta pentru un ajutor de stat în valoare de 4 sau 5 milioane de euro, a declarat, Dorel […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

Teraplast a aplicat în 2017 pentru un ajutor de stat în valoare de 13 milioane de euro, dar a fost refuzată în favoarea unei multinaţionale, însă va aplica şi anul acesta pentru un ajutor de stat în valoare de 4 sau 5 milioane de euro, a declarat, Dorel Goia, preşedintele Consiliului de Administraţie al Teraplast, la o conferinţă organizată la BVB.

loading...

 


“Am aplicat la fonduri europene cu succes. Nu suficient. Acum ne pare rău. Fiind firmă mare nu mai avem acces la fonduri europene. Am încercat şi la ajutor de stat anul trecut. Am solicitat 13 milioane pentru un proiect de reciclare pentru mase plastice. Am fost prima societate de acest tip din România. Ne-au fost refuzaţi banii, preferând să se acorde toţi banii unei firme mari multinaţionale. Îmi scapă raţiunile. Acum o să aplicăm din nou. Suntem perseverenţi”, a spus Dorel Goia.

Reprezentantul Teraplast a afirmat că este mai uşor să se studieze un dosar, decât zece şi să fie acordat un ajutor de stat în valoare de 40 de milioane de euro unei firme, decât să fie acordate câte 4 milioane la 10 firme. “Proiectul era de 13 milioane şi ar fi trebuit să luăm 6,5 milioane de euro, jumătate. Şi până la urmă nu ne-am permis să împrumutăm 13 milioane, am împrumutat 4 milioane de euro şi am făcut cu banii noştri, integral, prima parte a proiectului. Anul acesta vom aplica din nou, pentru că suntem perseverenţi. Nu ne-am făcut o analiză, dar luăm vechiul proiect. Din vechiul proiect deja 4 milioane am cheltuit. Probabil că o să mai cerem 4 sau 5 milioane de euro, ceva în genul, pentru că vrem să aibă sens economic ce facem”, a precizat Dorel Goia.


Potrivit acestuia, proiectul presupune achiziţia de tehnologie ultramodernă pentru procesarea unei alte mase plastice, care se aruncă în gospodăriile populaţiei în fiecare zi. Dorel Goia a explicat că nu este vorba de PET-uri, pe acest domeniu fiind specializată o firmă de la Buzău, care le importă.

“România nu are facilităţi de procesare de materii prime decât la Buzău şi acum la Bistriţa. Şi ei importă, dar şi noi importăm toate masele plastice, pentru că noi nu cumpărăm PVC de la gropile de gunoi din România, îl cumpărăm din Olanda. De ce? Pentru că acolo proiectele s-au dus până la capăt. Deci, dacă se adună selectiv, după aceea se vinde ce s-a adunat şi este o afacere. La noi se adună selectiv şi se aruncă la groapa de gunoi, deşi s-au cheltuit sume impresionante pentru adunarea selectivă. Sunt fonduri europene”, a spus Dorel Goia. Acesta a precizat că olandezii adună masele plastice utilizate din Anglia şi din ţările Scandinave, materia este transportată 2.200 de km şi este ulterior transformată în materie primă după care este folosită la producţie.


Dorel Goia a declarat că în România nu există firme specializate care să adune şi care să vândă astfel de PVC post-consum.Agerpres

http://www.capital.ro/goia-teraplastanul-trecut-ne-a-fost-refuzat-un-ajutor-de-stat.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Stiri fierbinti din Franta si o intrebare: e Romania terenul unor macro-experimente politice?
Biofizicianul Virgiliu Gheorghe, despre legea vaccinării obligatorii: Dacă va trece, atunci orice altă lege care include ideea de consimțământ prezumat va deveni posibilă: de la eutanasiere la prelevare de organe (VIDEO)
Topul celor mai toxice iaurturi din supermarket-uri. Iată mizeria ce se ascunde în ele și pe care o dai copilului tău
Guvernul masonic Ciolos doreste distrugerea fermelor Romanesti | AM LUAT SUBVENȚIILE dar FAC GREVA FOAMEI la GUVERN pentru FERMELE care au MURIT! banii europeni pentru Agricultură: fondurile comunitare au fost redirecționate către refugiați la indicațiile masonului...GEORGE SOROS. IRIMESCU: "Sute de milioane de euro s-au dat la Refugiaţi"
Mugur Ciuvică, SCANDAL în direct cu Hilde Brandl: Ați mințit în declarația de avere? Olguța Vasilescu: Uite cine ne judecă
Suntem la cateva zile de luna iunie: “12 luni si vine urgia”- Iustin Parvu . Vladimir Putin: “Occidentul o sa plateasca…”
Tehnocratii lui Ciolos au inventat un impozit care baga Romania in FALIMENT
Corupţia locală şi corupţia globală: istorii de deşteptat copiii
Reteaua mafiotă Masonică Satanistă Rothschild, George Soros - Bilderberg în România
INCENDIAR! Câți ani ar urma să plătească românii bir pentru Casa Regală (capul Masoneriei) și ce STATUT va avea conducătorul acesteia
Regele Mihai a semnat pentru autonomia Transilvaniei in 1989, el este cel care a dat comanda uciderii lui Ceausescu si martirilor din 1989- Declarația de la Budapesta din 16 iunie 1989 ? Tradarea Regelui si Mugur Isarescu, omul de incredere a regalitatii, a fost pus in fuctie din 1990 pentru ca este verisor prin alianta cu Regele Mihai, iata dovada :
Parchetul General: Iliescu și Militaru au determinat uciderea unui număr mare de persoane. Generalul magistrat Coșneanu începe urmărirea penală în dosarul Revoluției pentru crime împotriva umanității, după ce România liberă a dezvăluit tergiversarea anchet
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro