FERMIERII STRĂINI care ÎNCASEAZĂ SUBVENȚII URIAȘE pe TERENURI din ROMÂNIA!

Distribuie!by   PĂMÂNT ROMÂNESC, PROPRIETAR STRĂIN. Clasamentul de anul acesta al sumelor uriașe  încasate în contul subvenției pe suprafață de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) este dominat de fermieri străini. Din ZECE cei mai bogați fermieri din România, ȘAPTE sunt italieni, libanezi, portughezi, danezi. loading... SC EMILIANA […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
 fermieri

PĂMÂNT ROMÂNESC, PROPRIETAR STRĂIN. Clasamentul de anul acesta al sumelor uriașe  încasate în contul subvenției pe suprafață de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) este dominat de fermieri străini. Din ZECE cei mai bogați fermieri din România, ȘAPTE sunt italieni, libanezi, portughezi, danezi.

loading...

SC EMILIANA WEST ROM SRL din județul Timiș a încasat, anul acesta, de la APIA suma de 12.772.472,59 de lei, adică 2,8 milioane de euro.  Firma este înființată în România din anul 2000 și aparține omului de afaceri italian Martini Luciano care trece drept cel mai bogat fermier din Banat. Suprafața exploatată, declarată chiar de fermierul italian, este de 12.000 ha, din care 10.000 ha sunt în proprietatea firmei. Pe această suprafață se cultivă cereale, exclusiv orez, leguminoase și plante producătoare de semințe oleaginoase. Deci, doar 2.000 ha sunt luate în arendă. Societatea nu este axată doar pe sectorul vegetal, mai deține în localitatea Teremia Mică și o fermă de 1.200 de capete de bovine din rasa Limousine.
Cifra de afaceri a fermierului italian este de 18.350.953 de euro pentru anul 2015, iar profitul net de 1.869.175 de euro.


SC PADOVA AGRICULTURA SRL din județul Brăila a beneficiat de subvenții în sumă de 11.728.185,74 de lei, adică 2,6 milioane de euro.  Firma este deţinută de Palma SRL şi Roncato Giovanni E Figli SAS, două companii înregistrate în Italia. Producătorul a preluat fostul IAS de la Stăncuţa, cumpărat iniţial de la stat de către nimeni altul decât Omar Hayssam. Italienii cultivă orez pe  5.000 de hectare de teren în Brăila, teren pe care l-au luat în concesiune de la Agenţia Domeniile Statului (ADS). Anul trecut, societatea a raportat o cifră de afaceri de 5.107.014 de euro și un profit de 1.783.971 de euro.

Societatea Agricolă ZIMBRUL SA din județul Ialomița a încasat de la APIA pentru anul 2015 suma de 9.714.332,76 de lei, adică 2,18 milioane de euro. Firma aparține de Nutre Farming SRL, parte a grupului portughez Nutre. Producătorul portughez de cereale a declarat că exploatează peste 25.200 de hectare în România. Pentru anul trecut, societatea agricolă și-a declarat o cifră de afaceri de 35.187.022 de lei și un profit de 370.158 de lei.


SC AGRO CHIRNOGI SA din județul Călărași a primit de la Agenția de Plăți subvenții de 9.030.447,06 de lei, adică peste 2 milioane de euro. AGRO CHIRNOGI este parte din consorțiul de firme MARIA GROUP, deținut de cetățeanul libanez Jihad El Khalil.Societatea exploatează 9.414 ha de teren. Mare parte din suprafață este concesionată de ADS.

Surpriză sau nu, imediat după ea, în ordinea sumelor mari vine MARIA TRADING SRL, administrată tot de cetățeanul libanez Jihad El Khalil, cu subvenții încasate de la APIA în valoare de 9.370.447,51 de lei adică 2,1 milioane de euro. Este una dintre societăţile grupului MARIA în care ar mai fi acționari și cetățenii libanezi Sarkis Sarkis, Laoun Youssef, Saad Iskandar. MARIA TRADING exploatează în jur de 12.000 ha, din care aproximativ 10.000 ha sunt arendate. Firma libaneză, aflată în România din anul 1995, a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 51.699.012 euro și un profit net de 1.780.490 euro.

SC CAMPO D’ORO SRL din județul Timiș a încasat anul acesta de la APIA subvenții pe suprafață în sumă de 8.626.980,84 de lei, adică 1,9 milioane de euro. Societatea a aparținut italianului Giovanni Roncato, dar ar fi trecut în proprietatea danezilor de la Ingelby. Societatea danezilor cultivă cereale pe aproximativ 6.000 ha în localitatea Oloșag din Timiș. Anul trecut, a raportat o cifră de afaceri de 9.344.512 euro și un profit net de 849.682 euro.

AGROGAL SA din județul Galați cultivă cereale pe aproximativ 6.000 ha și este controlată de cetățeanul italian Giovanni Glandi. Firma a încasat anul acesta subvenții de 6.257.079,72 de lei, adică 1,4 milioane de euro. Cifra de afaceri raportată de italian pentru anul trecut este de 7.486.391 euro.

PRECIZARE IMPORTANTĂ! Sumele incluse în acest clasament ne-au fost puse la dispoziție de Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură. Precizăm că ele reprezintă subvențiile plătite până la acest moment de APIA.

Sunt prezentate efectiv sumele plătite până la acest moment cu toate că anumiți beneficiari din clasament nu și-au încasat subvențiile în totalitate pe toate schemele de plată, declară Nicolae Horumbă, directorul general APIA, exclusiv pentru AGROINFO.

Sursa: Liliana Sime agroinfo.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

VIDEO/ ACUZAȚII GRAVE DIN SUA: PNL-ul este sclavul Noii Securități
Bombă! Soțul vecinei lui Iohannis, procuroarea Capră, director la Schweighofer
Ioan Munteanu, cel mai cutrămurător adevăr spus de la Tribuna Parlamentului României, de la 1945 încoace: „Neam de neamul nostru n-a cunoscut vreodată atâta violenţă, dezmăţ și nesupunere!”
Sorina Matei: Doi ofițeri STS au făcut presiuni pentru a fi eliberat pașaportul Sorinei
Vânzarea terenurilor agricole în România către persoane din afara țării a crescut considerabil. Chiar și Comisia Europeană a atras atenția că vindem mult și ieftin
PICCJ, CSM SI IOHANNIS AU SUBMINAT PARLAMENTUL - Actiune fara precedent. Senatorii si deputatii condamna derapajele lui Klaus Iohannis, CSM si ale sefilor Ministerului Public: „Neconstitutionale si inacceptabile judecatile pe care fie Presedintele, fie CSM, fie reprezentanti ai Ministerului Public le formuleaza la adresa unor decizii si activitati ale Guvernului. Asemenea actiuni uzurpa ilegal si abuziv dreptul exclusiv al Parlamentului de a trage Guvernul la raspundere” (Declaratia)
Aristotel Căncescu: ”Numai piedici au fost la Aeroportul Brașov. Iohannis nu dorea", ca încurca aeroportul Sibiu
Să ne pișăm pe țigănia de la înmormântarea lui Fane Spoitoru și pe televiziunile din România
Dovada că Parchetul General secția militară subminează Dosarul Mineriadei prin nerespectarea procedurilor legale
Lordul englez pentru care a murit înjunghiat românul care păzea clubul a dat iarăși o petrecere sexuala...asta înseamnă nobilime
Șefa diplomației austriece: România trebuie să alimenteze cu gaze Europa (pe nimic- cum face si cu lemnul)
Băsescu: În caz de război, cei plecați la muncă afară trebuie aduși sub arme
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro