FERMIERII STRĂINI care ÎNCASEAZĂ SUBVENȚII URIAȘE pe TERENURI din ROMÂNIA!

Distribuie!by   PĂMÂNT ROMÂNESC, PROPRIETAR STRĂIN. Clasamentul de anul acesta al sumelor uriașe  încasate în contul subvenției pe suprafață de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) este dominat de fermieri străini. Din ZECE cei mai bogați fermieri din România, ȘAPTE sunt italieni, libanezi, portughezi, danezi. loading... SC EMILIANA […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
 fermieri

PĂMÂNT ROMÂNESC, PROPRIETAR STRĂIN. Clasamentul de anul acesta al sumelor uriașe  încasate în contul subvenției pe suprafață de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) este dominat de fermieri străini. Din ZECE cei mai bogați fermieri din România, ȘAPTE sunt italieni, libanezi, portughezi, danezi.

loading...

SC EMILIANA WEST ROM SRL din județul Timiș a încasat, anul acesta, de la APIA suma de 12.772.472,59 de lei, adică 2,8 milioane de euro.  Firma este înființată în România din anul 2000 și aparține omului de afaceri italian Martini Luciano care trece drept cel mai bogat fermier din Banat. Suprafața exploatată, declarată chiar de fermierul italian, este de 12.000 ha, din care 10.000 ha sunt în proprietatea firmei. Pe această suprafață se cultivă cereale, exclusiv orez, leguminoase și plante producătoare de semințe oleaginoase. Deci, doar 2.000 ha sunt luate în arendă. Societatea nu este axată doar pe sectorul vegetal, mai deține în localitatea Teremia Mică și o fermă de 1.200 de capete de bovine din rasa Limousine.
Cifra de afaceri a fermierului italian este de 18.350.953 de euro pentru anul 2015, iar profitul net de 1.869.175 de euro.


SC PADOVA AGRICULTURA SRL din județul Brăila a beneficiat de subvenții în sumă de 11.728.185,74 de lei, adică 2,6 milioane de euro.  Firma este deţinută de Palma SRL şi Roncato Giovanni E Figli SAS, două companii înregistrate în Italia. Producătorul a preluat fostul IAS de la Stăncuţa, cumpărat iniţial de la stat de către nimeni altul decât Omar Hayssam. Italienii cultivă orez pe  5.000 de hectare de teren în Brăila, teren pe care l-au luat în concesiune de la Agenţia Domeniile Statului (ADS). Anul trecut, societatea a raportat o cifră de afaceri de 5.107.014 de euro și un profit de 1.783.971 de euro.

Societatea Agricolă ZIMBRUL SA din județul Ialomița a încasat de la APIA pentru anul 2015 suma de 9.714.332,76 de lei, adică 2,18 milioane de euro. Firma aparține de Nutre Farming SRL, parte a grupului portughez Nutre. Producătorul portughez de cereale a declarat că exploatează peste 25.200 de hectare în România. Pentru anul trecut, societatea agricolă și-a declarat o cifră de afaceri de 35.187.022 de lei și un profit de 370.158 de lei.


SC AGRO CHIRNOGI SA din județul Călărași a primit de la Agenția de Plăți subvenții de 9.030.447,06 de lei, adică peste 2 milioane de euro. AGRO CHIRNOGI este parte din consorțiul de firme MARIA GROUP, deținut de cetățeanul libanez Jihad El Khalil.Societatea exploatează 9.414 ha de teren. Mare parte din suprafață este concesionată de ADS.

Surpriză sau nu, imediat după ea, în ordinea sumelor mari vine MARIA TRADING SRL, administrată tot de cetățeanul libanez Jihad El Khalil, cu subvenții încasate de la APIA în valoare de 9.370.447,51 de lei adică 2,1 milioane de euro. Este una dintre societăţile grupului MARIA în care ar mai fi acționari și cetățenii libanezi Sarkis Sarkis, Laoun Youssef, Saad Iskandar. MARIA TRADING exploatează în jur de 12.000 ha, din care aproximativ 10.000 ha sunt arendate. Firma libaneză, aflată în România din anul 1995, a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 51.699.012 euro și un profit net de 1.780.490 euro.

SC CAMPO D’ORO SRL din județul Timiș a încasat anul acesta de la APIA subvenții pe suprafață în sumă de 8.626.980,84 de lei, adică 1,9 milioane de euro. Societatea a aparținut italianului Giovanni Roncato, dar ar fi trecut în proprietatea danezilor de la Ingelby. Societatea danezilor cultivă cereale pe aproximativ 6.000 ha în localitatea Oloșag din Timiș. Anul trecut, a raportat o cifră de afaceri de 9.344.512 euro și un profit net de 849.682 euro.

AGROGAL SA din județul Galați cultivă cereale pe aproximativ 6.000 ha și este controlată de cetățeanul italian Giovanni Glandi. Firma a încasat anul acesta subvenții de 6.257.079,72 de lei, adică 1,4 milioane de euro. Cifra de afaceri raportată de italian pentru anul trecut este de 7.486.391 euro.

PRECIZARE IMPORTANTĂ! Sumele incluse în acest clasament ne-au fost puse la dispoziție de Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură. Precizăm că ele reprezintă subvențiile plătite până la acest moment de APIA.

Sunt prezentate efectiv sumele plătite până la acest moment cu toate că anumiți beneficiari din clasament nu și-au încasat subvențiile în totalitate pe toate schemele de plată, declară Nicolae Horumbă, directorul general APIA, exclusiv pentru AGROINFO.

Sursa: Liliana Sime agroinfo.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Unul dintre patronii de la Colectiv rupe tacerea: În ziua de 30 octombrie 2015, nu am intrat în club. În jurul orei 22,20, am plecat de la biroul meu direct spre casă. La cinci minute după ce am ajuns acasă, am primit un telefon de la un coleg de birou, care mi-a spus că este un incendiu în clubul Colectiv
Misterul unei crime al cărei autor este căutat de aproape 20 de ani. Cum a fost ucisă o femeie din Alba Iulia
Putin: „95% dintre atacurile teroriste sunt orchestrate de CIA”
EXCLUSIV – Sediul A.E.P. a fost spart, iar autorităţile tac! Au dispărut documente privind finanţarea controversată a USB de la alegerile locale din iunie 2016
Dragnea, atac dur asupra multinaţionalelor: Trebuie impus impozit pe cifra de afaceri, nu pe profit. Au afaceri de miliarde şi profit de 0,8 la mie
Federaliştii progresişti de la conducerea UE pun presiune pe Ungaria după noua victorie a lui Orban în alegeri. UE cere Ungariei să apere valorile progresisto-globaliste ale blocului, după victoria electorală a lui Viktor Orban
5 medici au fost dati disparuti sau ucisi dupa ce au facut publice descoperirile lor despre vaccinuri! Disparitiile medicilor sus-mentionati au avut loc chiar inainte de anuntarea rezultatelor cu privire la vaccinuri.
Romanii, cobaii Europei : Una din două conserve de ton are în compoziţie peşte contaminat cu Cesiu 137 !
Mircea Badea o acuza pe Esca de Fake News: „Să te prezinţi ştirist şi să prezinţi nişte gogomonii, nişte oligofenisme, nişte minciuni, nişte falsuri să le acreditezi ca fiind adevărate, ele fiind monstruoase, tu prezentându-le ca nişte adevăruri…Fake news asta a făcut duduia Esca”
Gheorghe Gheorghiu Dej a dat rușii afară din țară ca să ofere o independență Romaniei, la scurt timp a murit brusc în conditii suspecte
Cioloș: "Noi mai avem două luni de guvernare, ce să discutăm cu unioniștii?"
De ce se implică ambasada SUA, Facebook și SRI în cazul Sorinei din Baia de Aramă?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro