Fermierii mici din România se unesc pentru a devansa marii producători străini

Distribuie!by După eliminarea cotelor de lapte din luna curentă şi lipsa unei reacţii guvernamentale, fermierii mici din România, ameninţaţi de faliment, au decis să se unească pentru a construi din propriile resurse, fabrici de lapte care ar putea produce produse pentru supermarketuri. loading... Dacă singuri, micii fermierii din România nu […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Protest fermieri

După eliminarea cotelor de lapte din luna curentă şi lipsa unei reacţii guvernamentale, fermierii mici din România, ameninţaţi de faliment, au decis să se unească pentru a construi din propriile resurse, fabrici de lapte care ar putea produce produse pentru supermarketuri.

loading...

Dacă singuri, micii fermierii din România nu au nicio putere în faţa marilor producători precum Danone, Friesland (marca Napolact), Lactalis (au preluat LaDorna), Hochland sau Bongrain (marca Delaco), aceştia au decis să facă front comun pentru a-şi crea propriile fabrici de lapte în speranţa că produsele acestora vor putea ajunge pe rafturile din hipermarketuri.

Încă din 2011, un grup de 16 fermieri din Arad au investit 2 milioane de euro într-o fabrică de lactate pentru a face faţă comerţului modern, iar astăzi funcţionează la capacitate maximă, procesând 15.000 de litri de lapte pe zi.

„Am decis să investim în fabrică pentru că doar astfel puteam intra în comerţul modern, în magazinele mari. Înainte noi ne vindeam produsele la Bucureşti, în pie­ţele tradiţionale sau către mici magazine. Ne-am dat seama însă că viitorul este în comerţul modern“, spune Ioan Branga, directorul general al Cris Sib Lacto şi unul dintre cei 16 fermieri care au fuzionat.

Investiţia de la Arad este una dintre puţinele în domeniu în contextul în care în ultimii 3 ani s-au închis peste 100 de fabrici de lactate, iar micii furnizori români stau la mâna marilor producători ai corporațiilor internaționale. În acest context, asocierea între mai mulţi fermieri mici şi realizarea de investiţii în mici centre de producţie ar putea asigura economiei o creştere de 5%, conform Ziarului Financiar.

Acum câteva săptămâni, o altă in­ves­tiţie similară a fost făcută în Harghita, unde peste 100 de cres­cători de bovine au deschis o fabrică de lapte. Investiţia de 450.000 de euro a fost realizată din contribuţiile composesoratelor şi bisericilor din comuna Frumoasa şi satele aparţinătoare Barzava şi Nicoleşti, ale Consiliului Local, precum şi ale membrilor Asociaţiei Crescătorilor de Bovine din zonă.

Fabrica de lapte a fost inaugurată la începutul acestei luni, iar fermierii speră să producă la capacitate maximă pentru a constitui o piaţă sigură în România.

Aceste două cazuri reprezintă lupta de rezistenţă a micilor fermieri din România, care sunt pot dispărea odată cu ridicarea cotelor de lapte în Uniunea Europeană. Eliminarea limitelor impuse tuturor statelor membre la producţia de lapte poate reorienta producătorii către alţi furnizori decât cei români, precum cei din Ungaria, Polonia, Austria sau Olanda.

 


Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Reteaua Progresista in Romania. Activitatea lui Hunter Biden în România, fiul fostul vicepresedinte SUA, Biden, actualmente candidat pentru presedintia SUA, ridică noi întrebări cu privire la relațiile sale de peste mări
Muncitorii străini iau cu asalt România. Peste 4.300 au ajuns în țară în primele șapte luni
Iohannis NU renunță la casa din Sibiu pierdută în justiție
Curtea Supremă din Germania a dat verdictul: „VIRUSUL RUJEOLEI NU EXISTĂ” / VACCINAREA s-a făcut din motive „SINISTRE”
20 iunie: Pica Ambasada SUA!
Răspunsul lui Putin la expulzările diplomaţilor ruşi din SUA
Mâncarea din spitale, bătaie de joc pentru pacienţi. Un pacient mănâncă de 10 lei pe zi dar poate "beneficia" de infectii nozocomiale, perne rupte, saltele stricate, aparatura invechita
Ipoteza. Ce s-ar putea ascunde în spatele protestelor din Piata Victoriei si a isteriei ”Fake News” ?
Unchiul Alexandrei recunoaște: Sunt vinovat că i-am ţinut în braţe public pe marii procurori, marile servicii.Pentru cine m-am bătut în toţi anii ăştia?
Monarhia aka Masoneria "RO-YALA", solicită să redea prințului Nicolae titlul de Alteță Regală și Principe al României, repunându-l în linia de succesiune dinastică. Cele mai importante organizații monarhiste au semnat împreună o scrisoare deschisă si se adresează tuturor instituțiilor statului, cât și întregii societăți românești, că vor înainta o acțiune judiciară pentru constatarea nulității absolute a actului de instaurare a formei republicane de guvernământ și pentru restaurarea statului român modern.
Bogdan Tiberiu Iacob MIRACOL | Cum l-a amuțit scandalul dezinfectanților pe guralivul Hans Klemm
Cum au fost „adoptaţi“ de localnici vietnamezii aduşi să muncească la Flămânzi. „Sunt mai harnici ca românii. Îi chem la masă şi le fac borş şi friptură“
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro