Fermierii mici din România se unesc pentru a devansa marii producători străini

Distribuie!by După eliminarea cotelor de lapte din luna curentă şi lipsa unei reacţii guvernamentale, fermierii mici din România, ameninţaţi de faliment, au decis să se unească pentru a construi din propriile resurse, fabrici de lapte care ar putea produce produse pentru supermarketuri. loading... Dacă singuri, micii fermierii din România nu […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Protest fermieri

După eliminarea cotelor de lapte din luna curentă şi lipsa unei reacţii guvernamentale, fermierii mici din România, ameninţaţi de faliment, au decis să se unească pentru a construi din propriile resurse, fabrici de lapte care ar putea produce produse pentru supermarketuri.

loading...

Dacă singuri, micii fermierii din România nu au nicio putere în faţa marilor producători precum Danone, Friesland (marca Napolact), Lactalis (au preluat LaDorna), Hochland sau Bongrain (marca Delaco), aceştia au decis să facă front comun pentru a-şi crea propriile fabrici de lapte în speranţa că produsele acestora vor putea ajunge pe rafturile din hipermarketuri.

Încă din 2011, un grup de 16 fermieri din Arad au investit 2 milioane de euro într-o fabrică de lactate pentru a face faţă comerţului modern, iar astăzi funcţionează la capacitate maximă, procesând 15.000 de litri de lapte pe zi.

„Am decis să investim în fabrică pentru că doar astfel puteam intra în comerţul modern, în magazinele mari. Înainte noi ne vindeam produsele la Bucureşti, în pie­ţele tradiţionale sau către mici magazine. Ne-am dat seama însă că viitorul este în comerţul modern“, spune Ioan Branga, directorul general al Cris Sib Lacto şi unul dintre cei 16 fermieri care au fuzionat.

Investiţia de la Arad este una dintre puţinele în domeniu în contextul în care în ultimii 3 ani s-au închis peste 100 de fabrici de lactate, iar micii furnizori români stau la mâna marilor producători ai corporațiilor internaționale. În acest context, asocierea între mai mulţi fermieri mici şi realizarea de investiţii în mici centre de producţie ar putea asigura economiei o creştere de 5%, conform Ziarului Financiar.

Acum câteva săptămâni, o altă in­ves­tiţie similară a fost făcută în Harghita, unde peste 100 de cres­cători de bovine au deschis o fabrică de lapte. Investiţia de 450.000 de euro a fost realizată din contribuţiile composesoratelor şi bisericilor din comuna Frumoasa şi satele aparţinătoare Barzava şi Nicoleşti, ale Consiliului Local, precum şi ale membrilor Asociaţiei Crescătorilor de Bovine din zonă.

Fabrica de lapte a fost inaugurată la începutul acestei luni, iar fermierii speră să producă la capacitate maximă pentru a constitui o piaţă sigură în România.

Aceste două cazuri reprezintă lupta de rezistenţă a micilor fermieri din România, care sunt pot dispărea odată cu ridicarea cotelor de lapte în Uniunea Europeană. Eliminarea limitelor impuse tuturor statelor membre la producţia de lapte poate reorienta producătorii către alţi furnizori decât cei români, precum cei din Ungaria, Polonia, Austria sau Olanda.

 


Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

ATENTIE! Ce riscă românii din străinătate dacă până pe 25 mai nu declară veniturile la FISC
Capitalism: Un român din Italia a murit, după ce şi-a scos singur doi dinţi pentru că nu avea bani să meargă la dentist
A venit şi rândul lui Avram Iancu.Placa de sub bustul său din Carei a fost distrusă
Patriotul Dan Tanasă a fost batjocorit într-o piață din Ungaria de Ziua Națională a României
Compania Vice Media a primit 250 de milioane de dolari de la George Soros și alți investitori
Se pregătește DICTATURA peste colonia România
Oameni din presă care fac de peste 20 de ani meseria asta, n-au fost refuzaţi de nimeni niciodată, şi au insistat să fie pe această listă au fost refuzaţi în mod constant şi definitiv, fără niciun fel de explicaţii de la PNL/Iohannis
Iohannis a dezbinat românii timp de cinci ani, dar a participat la Ziua Unității Germane! Pe Klaus Werner Iohannis nu-l interesează evenimentele importante pentru Neamul Românesc. Pe el îl interesează doar unirea nemților, nu și a românilor. 
WikiLeaks: SUA și George Soros, promotorii scandalului “Panama Papers” pentru atacarea Rusiei
Fraudarea alegerilor prin falsificarea numărului real de alegători
Coordonatorul campaniei online a președintelui Klaus Iohannis din 2014, a murit într-un accident rutier dubios. El era omul care văzuse sumele uriașe care s-au bagat în Facebook pentru cumpărarea like-urilor și de unde proveneau banii, el știa aceste detalii
Ambasadorul american cere privatizare totală și exploatarea resurselor
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro