Federalista UE o ia peste bot de la CCR. Controlul înjositor al Comisiei UE REFUZAT de CCR. Curtea Constituțională îi trimite la plimbare pe reprezentanții Comisiei Europene. CCR cere Comisiei Europene să fie EXCLUSĂ din discuțiile despre MCV

Distribuie!by loading... CCR cere Comisiei Europene să fie EXCLUSĂ din discuțiile despre MCV Curtea Constituțională a României (CCR) solicită delegației Comisiei Europene, venită în vizită pentru Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), că nu dorește să participe la discuțiile pe această temă. CCR cere Comisiei Europene să fie EXCLUSĂ din […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

CCR cere Comisiei Europene să fie EXCLUSĂ din discuțiile despre MCV


Curtea Constituțională a României (CCR) solicită delegației Comisiei Europene, venită în vizită pentru Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), că nu dorește să participe la discuțiile pe această temă.

CCR cere Comisiei Europene să fie EXCLUSĂ din discuțiile despre MCV

Președintele CCR, mesaj către delegația CE


”În debutul întâlnirii, președintele Curții Constituționale a transmis salutul său și al membrilor Curții Constituționale delegației Comisiei Europene, exprimând aprecieri față de activitatea sa și calitatea rapoartelor acesteia privind progresele înregistrate în România în cadrul Mecanismului de cooperare și de verificare (MCV), caracterizate prin acuratețe, obiectivitate și profunzime analitică, apreciind, totodată, ca fiind pozitiv modul în care sunt reflectate unele aspecte din activitatea Curții Constituționale.

”Plenul CCR și-a manifestat dorința de a nu mai fi implicat în programul CE în contextul MCV”


În continuare, domnul președinte a informat membrii delegației asupra opiniei Plenului Curții Constituționale cu privire la participarea sa în continuare la aceste întâlniri.

Pornind de la rolul, locul și atribuțiile Curții Constituționale în cadrul statului de drept, care o obligă să aibă o poziție de neutralitate în relațiile dintre autoritățile publice și îi impun obligația de rezervă în ceea ce privește exprimarea unor puncte de vedere ce fac obiectul dezbaterilor publice, cu eventuale conotații politice, Plenul Curții și-a manifestat dorința de a nu mai fi implicat în programul delegațiilor Comisiei Europene în contextul MCV.

CCR cere Comisiei Europene să fie EXCLUSĂ din discuțiile despre MCV

De altfel, Curtea Constituțională nu este vizată de problematicile/obiectivele urmărite prin instituirea MCV. În discuțiile cu privire la realizarea obiectivelor MCV, Curtea nu se poate angaja în aprecieri la adresa unor instituții vizate în rapoartele MCV, în sensul de a analiza și evalua activitatea acestora.

CCR cere astfel Comisiei Europene, să fie EXCLUSĂ din discuțiile despre MCV

 

(FLUIERUL)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro