Faceți o cură cu SUC de URZICĂ pentru SÂNGE – purifică şi creşte producţia de globule roşii

Distribuie!by loading... 1,1k Shares Share on FacebookShare on Google+ 13 martie 2017 0 1,323 La început de primăvară, organismul are nevoie de reîmprospătare mai mult ca oricând. Urzica are în compoziţia sa cantităţi importante de potasiu, fier şi magneziu, fiind, aşadar, un remineralizant excelent. Consumate crude, urzicile sunt un adevărat […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

La început de primăvară, organismul are nevoie de reîmprospătare mai mult ca oricând.

Urzica are în compoziţia sa cantităţi importante de potasiu, fier şi magneziu, fiind, aşadar, un remineralizant excelent.

Consumate crude, urzicile sunt un adevărat agent de curăţare pentru sânge, un foarte bun alcalinizant al sângelui, al urinei şi al altor fluide corporale.

În perioada martie-aprilie, frunzele urzicii au cele mai puternice efecte depurative şi reȋntineritoare. Ele sunt într-un acord perfect cu perioada de trecere de la sezonul rece la cel cald, când dezintoxicarea şi revigorarea sunt vitale.

Sucul de urzică – mod de preparare

Într-un blender se adaugă o mână de frunze proaspete de urzică (spălate şi curăţate), tăiate nu foarte mărunt. Se adaugă trei sferturi de pahar de apă, se pulsează timp de 2-3 minute, după care se lasă să stea timp de 15 minute.

Se filtrează prin strecurătoare sau prin tifon. Se obţine aproximativ 1 pahar (200 ml.) de suc de urzică, cu o culoare verde intensă. Opţional, se adaugă 1-2 linguriţe de suc de lămâie, atât pentru gust, cât şi pentru prevenirea oxidării principiilor active.

Suc de urzică – mod de administrare

Sucul de urzica este un foarte bun alcalinizant al sangelui

Sucul de urzică astfel preparat se bea imediat după preparare, într-o singură repriză, dimineaţa, pe stomacul gol. În cura de curăţare a sângelui mai puternică, se consumă 2 pahare de suc de urzică pe zi, dimineaţa şi seara. Durata curei este de cel puţin 2 săptămâni.

Efectele curei cu suc de urzică

♣ Foarte bogat în clorofilă, sucul de urzică este un excelent purificator pentru sânge

♣ Anihilează radicalii liberi, stimulează procesele de hematopoeză (de producere a globulelor roşii), stimulează procesul de producere a altor elemente figurate ale sângelui (globule albe, trombocite)

♣ Cura cu suc de urzică este indicată îndeosebi în anemie, atât în cea feriprivă (urzica este bogată în fier şi favorizează asimilarea acestui oligoelement), cât şi în formele auto-imune sau în cele în care apar modificări morfologice ale hematiilor

♣ Se recomandă în tulburările de coagulare ale sângelui, ca adjuvant în hemoragiile interne, precum şi pentru sechelele post-hemoragice

♣ Studiile au arărat că sucul proaspăt de urzică are efecte foarte bune în tratarea diferitelor forme de leucemie.

Precauţii

Sucul de urzică (întotdeauna foarte proaspăt) va fi consumat cu prudenţă (la început în cantităţi mici) de către persoanele cu colită de fermentaţie. Urzica proaspătă nu se recomandă  în cazul persoanelor cu tromboze, eventual aflate sub medicaţie, caz în care conţinutul ridicat de vitamina K al acestei plante determina o creştere a vitezei de coagulare.

 


Sursa: topremediinaturiste.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro