EXPLOZIV | Ministrul de Finanţe explică cum e cu miliardele lipsă de la buget şi ce-i va spune miercuri lui Iohannis

Distribuie!by   loading... Ministrul de Finante, Viorel Stefan, sustine ca PSD isi va tine promisiunile din programul de guvernare „la virgula”, in ciuda miliardelor lipsa pe care le-a constatat la buget, despre care a vorbit zilele trecute Liviu Dragnea, seful sau de partid, scrie ziare.com Ministrul a spus ca nu […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

viorel_stefan

loading...

Ministrul de Finante, Viorel Stefan, sustine ca PSD isi va tine promisiunile din programul de guvernare „la virgula”, in ciuda miliardelor lipsa pe care le-a constatat la buget, despre care a vorbit zilele trecute Liviu Dragnea, seful sau de partid, scrie ziare.com

Ministrul a spus ca nu este vorba de o „gaura” la buget, cuvant pe care el nu l-a pronuntat niciodata, ci despre o „supraestimare” a veniturilor care vor fi realizate. Stefan spune ca aceasta supraestimare s-a facut „din ratiuni politicianiste, ceea ce este greu de explicat cum a putut un guvern tehnocrat sa aiba un astfel de comportament”, insa analiza o va face mai departe Curtea de Conturi.

„Cred ca examinarea in cadrul comisiilor de specialitate odata cu pronuntarea asupra celor doua ordonante de rectificare bugetara din cursul anului 2016, in conditiile in care comisiile de specialitate pot beneficia si de asistenta Curtii de Conturi – e necesar un audit al Curtii de Conturi, pentru a verifica conditiile in care s-au facut aceste rectificari – conditiile de legalitate, de oportunitate. Deci, in aceste conditii, probabil vom avea o concluzie bine conturata dupa examinarea in cadrul sedintelor reunite ale celor doua comisii. Azi, birourile reunite vor sesiza comisiile in acest sens”, a spus ministrul de Finante.

Intrebat de presa daca exista „un iz penal” in aceasta chestiune, Viorel Stefan a spus ca nu da un raspuns inainte de auditul Curtii de Conturi.

„Ma fortati la un raspuns pe care nu-l dau inainte de auditul Curtii de Conturi. Dar, cu siguranta, imi pun un mare semn de intrebare asupra profesionalismului si asupra caracterului tehnocrat al modului in care s-a facut guvernarea din 2016. Mai degraba sunt tentat sa spun ca a fost un caracter politicianist. (…) E prima data cand se intampla ca veniturile bugetare sa cada atat de mult. O cifra preliminata ne duce la 29,2% din PIB cadere de la 32%, am avut si 33%. Surpriza mare din faptul ca un altfel de rezultat a putut sa fie lasat mostenire de un guvern tehnocrat”, a subliniat ministrul.

„Cu siguranta, ne vom incadra in deficitul de 3%”

Chiar si asa, Viorel Stefan asigura ca Guvernul va respecta „la virgula” si „fara rabat” programul de guvernare, care acum reprezinta „norma legala pentru noi” si in acelasi timp „cu siguranta ne vom incadra in deficitul de 3%”.

Mai exact cum va afla miercuri Klaus Iohannis, la intalnirea de la Cotroceni, la care i-a chemat pe premier si pe ministrul Stefan.

Presedintelui nu ii va fi aratat insa proiectul de buget pe 2017, ci doar un concept de program de guvernare, pentru ca la buget se lucreaza „intens” si va fi prezentat in Parlament „speram in cursul acestei luni”.

„Maine la 15:00 ne intalnim cu presedintele, de fapt, premierul are intalnire cu presedintele, voi fi si eu acolo si sigur ca pana maine la ora 15:00 ne vom stradui sa avem foarte bine conturate toate argumentele care sa demonstreze ca proiectia noastra atat pe venituri, cat si pe cheltuieli si mai ales viziunea privind indicatorii macroeconomici sunt corecte toate acestea. Vom adopta o proiectie bugetara sustenabila cu incadrarea in deficitul de 3%”, a afirmat Viorel Stefan.

Lamuririle ministrului vin dupa ce Liviu Dragnea a anuntat, luni seara, ca asa-zisa „gaura” de zece miliarde de lei lasata de Guvernul Ciolos in buget va fi obiectul unei anchete a Comisiilor de Buget-Finante din Senat si Camera.

Precizam ca ministrul Stefan este si seful Comisiei de Buget-Finante din Camera Deputatilor.

Aceasta, alaturi de colegii din Comisia de la Senat, trebuie sa faca verificari cu privire la rectificarile bugetare realizate de Cabinetul Ciolos anul trecut, in august si noiembrie.

„O sa le cerem comisiilor de specialitate, inainte de a intocmi raportul, sa faca o ancheta asupra veridicitatii datelor care au stat la baza celor doua rectificari pozitive”, a aratat seful PSD.

Dragnea sustine ca Guvernul Ciolos a prognozat venituri de 231 de miliarde de lei, insa, la finalul anului trecut, cand s-a tras linie, veniturile efective la buget au fost de 221 de miliarde de lei, de aici „gaura” despre care vorbeste de duminica seara.

Presedintele Camerei Deputatilor a mai spus ca „problema serioasa la care comisiile de buget-finante trebuie sa gaseasca raspuns, audiindu-i pe toti cei care au fost pe acest circuit, este cum s-a putut ca in august si noiembrie, in conditiile in care veniturile se vedea ca sunt mai mici, sa faca doua ordonante de rectificare pozitiva”.

Si Liviu Dragnea a tinut sa precizeze ca nu se pune problema ca programul de guvernare al PSD sa nu fie implementat.

In schimb, atat fostul premier Dacian Ciolos, cat si fostii ministri au contestat acuzatiile lui Dragnea, sustinand ca acesta a observat acum ca nu poate onora promisiunile din campanie, fapt in legatura cu care tehnocratii l-au avertizat public in nenumarate randuri, si acum incearca sa se scuze in fata electoratului folosind o minciuna.

 


Sursa  nasul.tv

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Scrisoare devastatoare în apărarea dr. Burnei | Se comite o mare crimă sub ochii noştri. Mă rog acum Celui De Sus, în pragul Sfântului Crăciun, să-l întărească
Începe recrutarea tinerilor care doresc să devină soldaţi. Care sunt condiţiile
Să ne uităm atent la incendiile din Australia și vom descoperi niște "coincidențe"
PRIVIND CONTRUCTIA UNEI MEGA MOSCHEI IN BUCURESTI | Este un act de tradare a poporului roman, cedarea cu titlu gratuit a unui teren, care culmea, a apartinut familiei domnitorului martir al Ortodoxiei Constantin Brancoveanu, decapitat de turci la 15 august 1714, in ziua de Sfanta Marie, impreuna cu cei 4 copii ai sai
Cei mai bine plătiți români trăiesc într-o bulă. Viața celor 20% într-o țară încă săracă
Declarație CIUDATĂ a ministrului de Externe: 'Am făcut OFERTĂ pentru 1.942 de refugiați pe care îi putem reloca în România'
Dan Diaconu: “Marea restauraţie”
Procurorii şi poliţiştii fac pe orbii şi surzii! Pădurile de la Bistriţa Bîrgăului dispar an de an
SIIJ, marea miză a mișcării #Rezist. Pe viață și pe moarte împotriva Adinei Florea
EUROPENILOR, ASTA ESTE KOVESI A VOASTRA – Iata capetele de acuzare impotriva lui Kovesi traduse in engleza: "In the spring of 2011, she personally claimed and received the amount of 268.689,36 lei from Ghita... she involved the institution she was leading in the extradition procedure of the convicted person Nicolae Popa... made all the necessary steps for obtaining the visa for the delegation members... ordered the payment of the air tickets from the funds of the Prosecutor's Office"
Mesaj disperat: Serviciul meteo al unei ţări nu se privatizează. Opriţi nebunia începută de Guvernul Cioloş!
Referendum, Mihai Gheorghiu „Există o parte a acestui popor, de 4 milioane, care a putut să treacă peste campania de dezinformare”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro