Execuţii în masă aproape de Bagdad.

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Execuţii în masă aproape de Bagdad. Fotografii ale masacrelor din ultimele zile ies la iveală16 iunie 2014, 

loading...

Peste 170 de mebrii ai forţelor de securitate irakiene au fost executate de către fundamentaliştii SIIIL în nordul Irakului FOTO: Al-Jazeera


Fotografii extrem de tulburătoare au apărut în mediul online în ultimele 48 de ore. Imaginile, atribuite militanţilor suniţi din facţiunea SIIL, înfăţişează un masacru în toată regula ce s-ar fi petrecut în cursul zilei de sâmbătă în regiunile ocupate de fundamentaliştii afiliaţi Al Qaeda.
ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ


SUA îşi evacuează ambasada de la Bagdad. Luptele se intensifică în Ira…

Forţele de securitate irakiene, în majoritate de orientare şiită, au fost capturate în ultimele zile în regiunile de nord de către gruparea SIIL, o grupare fundamentalistă sunită cu legături şi influenţe în războiul civil din Siria.


Imaginile, postate pe un cont de Twiter momentan suspendat, arată luptători mascaţi şi înarmaţi ce-i forţeazâ pe ostatici cu faţa la pământ, cu mâinile legate la spate, la doar câţiva metri de ce par a fi gropi comune săpate recent. O altă fotografie arată trupurile neînsufleţite ale membrilor forţelor de securitate, „pedepsiţi pentru că au luptat împotriva suniţilor”, conform descrierii pozei de pe reţeaua de socializare Twitter.

O sursă diplomatică din Bagdad a confirmat autenticitatea fotografiilor pentru jurnaliştii Al-Jazeera. Sursa nu a putut însă oferi un număr exact al celor ucişi în acest incident.

Locotenent-general Qassim Al-Moussawi, purtătorul de cuvânt al forţelor armate irakiene, a confirmat de asemenea autenticitatea acestor fotografii, susţinând că este la curent cu incidente în care forţe de securitate ale statului irakian sunt ucise în masă în zonele controlate de rebeli SIIL.

Acesta a mai declarat pentru Associated Press că, la o examinare mai atentă a fotografiilor de către experţi militari,circa 170 de soldaţi ar fi fost ucişi în acest masacru.

Surse irakiane au confirmat „aproximativ 170 de victime” în masacrul de sâmbătă

Departamentul de Stat american, prin purtătoarea de cuvânt Jen Psaki, susţine că „afirmaţiile şi gesturile luptătorilor ISIL sunt îngrozitoare şi reprezintă adevărata faţa şi sete de sânge a acestor terorişti.”

Şi Organizaţia Naţiunilor Unite a primit numeroase plângeri cu privire la situaţia din ce în ce mai gravă din Irak. Navi Pillay, unul din liderii acestei organizaţii, a declarat că departamentul său a primit nenumărate cereri cu privire la incidentele din ultimele zile, unele descriind scene în care „luptătorii SIIL au adunat toţi soldaţii şi civilii dintr-o zonă a oraşului Mosul şi au recurs la execuţii sumare”.

În acest context, cu rebelii suniţi din ce în ce mai aproape de capitala Irakului, Ambasada Statelor Unite de la Bagdad a sporti măsurile de securitate şi a evacuat o parte din personal.

Ultimul oraş căzut în mâinile fundamentaliştilor este Tal Afar, la numai 400 de kilometri nord de Bagdad, capturat în această dimineaţa. Primarul oraşului, Abdulal Abdoul a confirmat că oraşul său, cu peste 200 de mii de locuitori, majoritatea şiiţi şi turcomani, a căzut în mâinile militanţilor suniţi, sporind şansele unor represalii motivate de diviziunea sectariană.
Sursa: adevarul.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Copii orfani traficaţi sexual după ce au fost păcăliţi că vor fi înfiaţi. Minciuna oribilă a abuzatorului: „Fiecare copil merită o şansă la viaţă“
HALLOWEEN INSANGERAT INTR-O TARA DISTRUSA. Murim spoiti. Refuzam sa vedem mizeria si saracia, lucrurile prost facute, le pictam colorat, in "creativitate”, "exprimare libera”, "hipsterisme”, iarba, feministi, gay, bautura, si murim cool si "democrat”
Cazul isteriei cu vaccinurile! Oculta mondiala doreste sa garanteze o generatie viitoare cu o medie de viata redusa, dar subordonata consumului permanent de medicamente, cu precadere: antihistaminice, amfetamine, neuroleptice si chelatoare.
ONG-urile lui Soros sar în apărarea lui Barnevernet. Omul lui Soros, Pippidi se pretează la manipulări de doi bani și sare în apărarea răpitorilor de copii Barnevernet. "SIE, trezește-te, cine apără copiii e plătit de ruşi!" urlă Pippidi
George Soros are un nou plan pentru UE în criza refugiaților (Noua Ordine Masonica Mondiala): Uniunea Europeană e în pericol de moarte!
Donald Trump, decizie fără precedent înainte de investire
Curtea Europeană de Justiție a declarat ILEGAL timbrul de mediu. Statul român trebuie să restituie celor care au plătit taxa aproximativ 1,44 miliarde de euro
Are Hillary Clinton o dublură sau o clonă bioandroid ? Candidata la președinția Americii a fost înlocuită de o sosie (FOTO VIDEO)
Munaf rupe tacerea. Traian Basescu a fost creierul rapirii ziaristilor romani
Anarhiștii clujeni manifestă împotriva religiei. Profită de proteste să lovească în credință
Diaconu îi spulberă visul lui Iohannis: "Vinde România la bucată"
Gabriela Firea a semnat acte ca secretar de stat și în instanță sub o falsă identitate
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro