EXCLUSIV. România pierde, încet dar sigur, controlul administrativ asupra județelor Covasna și Harghita (și nu numai). Primărie din Harghita, adrese oficiale DOAR în LIMBA MAGHIARĂ

Distribuie!by loading... România pierde, încet dar sigur, controlul administrativ asupra județelor Covasna și Harghita (și nu numai). În mod cu totul halucinant, România a cedat suveranitatea în cele două județe în favoarea extremiștilor moderați din UDMR care și-au făcut un adevărat stat în stat în care limba maghiară este limbă […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

România pierde, încet dar sigur, controlul administrativ asupra județelor Covasna și Harghita (și nu numai). În mod cu totul halucinant, România a cedat suveranitatea în cele două județe în favoarea extremiștilor moderați din UDMR care și-au făcut un adevărat stat în stat în care limba maghiară este limbă oficială de stat iar limba română nu are niciun statut.

Deși pare ireal, o primărie din județul Harghita comunică în mod oficial cu cetățenii într-o limbă oficială într-un stat vecin României, limba maghiară.

Un cetățean român din București, care și-a cumpărat o bucată de pământ în comuna Remetea, județul Harghita, a avut surpriza neplăcută să primească la finalul lunii octombrie anul trecut o adresă oficială din partea Biroului financiar din cadrul Primăriei Remetea, condusă de UDMR-istul Laczkó-Albert Elemér.

Deși actele oficiale ale instituțiilor publice din România se întocmesc în mod obligatoriu în limba oficială de stat, potrivit legii, limba română, iar limba maghiară nu are niciun caracter oficial în zonă, cetățeanul român a primit o adresă oficială din partea Primăriei Remetea doar în limba maghiară. Asta în ciuda faptului că aceasta nu a solicitat să i se comunice vreo informație în limba maghiară.

Adresa oficială, o înștiințare cu privire la unele erori ale Primăriei Remetea în privința încadăririi terenurilor în clase de impozit, a fost comunicată exclusiv în limba maghiară, de parcă Primăria Remetea s-ar afla în Ungaria, nu în România.

Între timp, liderii UDMR se plâng ambasadelor străine de condițiile inumane în care trăiesc maghiarii din România și cum le sunt încălcate lor drepturile.

 


Sursa: dantanasa.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro