EXCLUSIV Responsabilități pasate de la unii la alții. DNA reacționează după FUGA din țară a lui Morgenstern: „Poliția a anunțat Curtea de Apel ABIA DUPĂ DOUĂ SĂPTĂMÂNI”!

Distribuie!by loading... Ajungem la concluzia din ce în ce mai clară că instituțiile statului nu își fac treaba când situația o cere. Pe numele omului de afaceri israelian Avraham Morgenstern este emis, de la sfârşitul lunii mai a.c., un mandat de arestare în lipsă, fiind acuzat că a încălcat prevederile […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Ajungem la concluzia din ce în ce mai clară că instituțiile statului nu își fac treaba când situația o cere. Pe numele omului de afaceri israelian Avraham Morgenstern este emis, de la sfârşitul lunii mai a.c., un mandat de arestare în lipsă, fiind acuzat că a încălcat prevederile controlului judiciar după ce nu s-a mai prezentat la procesul în care a fost condamnat pe fond la 12 ani de închisoare pentru evaziune fiscală.

TOMIS NEWS relata pe 28 iunie că DNA ȘTIA că Morgenstern dorește să fugă din țară și, mai mult, DNA ȘTIA și CÂND și CUM o să fugă! Evident, nu s-a luat absolut nici o măsură, iar sursele TOMIS NEWS apropiate anchetei ne-au completat informațiile și cu faptul că SRI și SIE ar fi implicate în această afacere încurcată. Spre marea noastră dezamăgire, instituțiile menționate în acest caz aruncă vina una pe cealaltă. SIE se spală pe mâini, SRI a găsit o portiță ca să nu comenteze nimic, iar DNA aruncă vina pe Poliție, întrucât… a reacționat prea târziu.

„Serviciul de Informații Externe este organul de stat specializat în obținerea din străinătate a datelor referitoare la securitatea națională, context în care aspecte de natura celor vizate de solicitarea dumneavoastră excedează competențelor SIE”, a precizat SIE la sesizarea TOMIS NEWS nr.46969/29 iunie 2017. Deși, Morgenstern a fugit DIN țară, nicidecum ÎN țară, SIE consideră că nu se află în măsură să ofere un răspuns concret.

Situație similară și la SRI, care ne-a precizat:

„SRI oferă puncte de vedere cu privire la rolul şi locul său în arhitectura de securitate a României, dar şi referitor la elemente generale ce ţin de politica de securitate naţională. Articolul de presă la care faceţi referire nu se încadrează în tipul de mesaje la care SRI poate emite un punct de vedere în condiţiile legii amintite”, au precizat reprezentanții SRI, pentru TOMIS NEWS.

DNA: Poliția este de vină!

În plin conflict public, DNA se apără și în acest caz. Interpelați cu privire la fuga din țară a lui Avraham Morgenstern, reprezentanții instituției anticorupție ne-au relatat, într-un amplu răspuns, că… responsabilitatea este a Poliției Române.

„La data de 09 februarie 2015, inculpatul Morgenstern Avraham a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, într-un dosar al Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.  (…) Ulterior, instanța de judecată a înlocuit această măsură preventivă cu cea a arestului la domiciliu, iar ulterior, tot în faza judecății în prima instanță, măsura a fost înlocuită cu controlul judiciar. Prin sentința penală nr.15/2017 pronunțată de Tribunalul București, Secția I Penală, inculpatul Morgenstern Avraham a fost condamnat la pedeapsa de 12 ani închisoare. De asemenea, prin aceeași sentință, s-a dispus menținerea măsurii controlului judiciar. La data de 15.05.2017,  inculpatul Morgenstern Avraham  nu s-a prezentat la unitatea de poliție, conform programului de supraveghere stabilit, însă organele de poliție au sesizat Curtea de Apel București de abia la data de 30.05.2017 în vederea luării unor măsuri adecvate. La termenul intermediar din data de 31.05.2017, stabilit pentru discutarea situației măsurii preventive luate în cauză, Curtea de Apel București a constatat faptul că inculpatul a încălcat obligațiile impuse în cadrul controlului judiciar și, drept consecință, a înlocuit măsura controlului judiciar cu măsura arestului preventiv, fiind emis mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului. În situația ipotetică, la care faceți referire în cererea dvs., (deși dosarul nu se mai afla în instrumentarea doamnei procuror la care faceți referire, fiind trimis în judecată la 09 februarie 2015), cu siguranță magistratul ar fi transmis de îndată informațiile primite organelor de poliție care supravegheau respectarea de către persoana în cauză a obligațiilor controlului judiciar”, au precizat reprezentanții DNA, pentru TOMIS NEWS.

Avraham Morgenstern a fost  reţinut, în 18 noiembrie 2014, de procurorii DNA, pentru evaziune fiscală, într-un dosar disjuns din dosarul de corupţie al primarului Constanţei, Radu Mazăre, privind construirea cartierului social „Henri Coandă” din Constanţa. În contextul în care Elan Schwartzenberg, un alt personaj al acestei „găști”, a fugit nestingherit din țară, cercetat în același dosar, apoi Morgenstern a apelat la același subterfugiu, cu știința DNA, sursele TOMIS NEWS, din dosarele cu Radu Mazăre, ne precizează că „Radu Mazăre va apela la aceeași rețetă”.

Potrivit DNA, Elan Schwartzenberg l-a ajutat pe Avraham Morgenstern să îi dea 175.000 de euro lui Radu Mazăre cu scopul înlesnirii câştigării unei licitaţii pentru construirea Campusului social „Henri Coandă” . Din cei 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferaţi în contul personal al lui Radu Mazăre şi 80.000 de euro în contul pus la dispoziţie de fratele acestuia, senatorul Alexandru Mazăre, ambele fiind deschise la o banca din Israel. În schimbul banilor primiţi de la Morgenstern, Radu Mazăre a iniţiat hotărâri de consiliu local prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziţie sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de omul de afaceri.

 


Sursa: tomisnews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

WERNER, DOUA FETE – Presedintele Romaniei Klaus Iohannis invoca imunitatea prezidentiala ca sa scape de sesizarea facuta la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru eticheta "penali": "Daca veti considera ca sunt intrunite conditiile pentru atragerea raspunderii contraventionale, va rugam sa aveti in vedere ca 'presedintele Romaniei se bucura de imunitate". In 2014, Iohannis vrajea populatia: "Primul lucru la care vreau sa renunt este imunitatea presedintelui" (Video)
Olanda, apărătoarea statului de drept și a pedofililor: Un manual pentru pedofili, care arată cum pot fi ademeniți și abuzați copiii, NU poate fi interzis pentru că nu e „penal”
Ziar Austriac: peste 22.000 de românce și-au lăsat copiii şi bătrânii în urmă, pentru a îngriji în Austria copii și batrâni
Mesaj disperat: Serviciul meteo al unei ţări nu se privatizează. Opriţi nebunia începută de Guvernul Cioloş!
Acuzații: Ticăloși! SRI făcea guverne integral și dădea lista politicienilor
Stiripesurse : Sebastian Ghiţă a făcut anunţul care va zgudui România: Acuze grave la adresa lui Iohannis /DOCUMENT
Angela Merkel va da toţi ROMÂNII afară din Germania. Noul proiect de lege al Ministerului de Interne german vizează expulzarea tuturor românilor din Germania.
Ziariștii de la Inclusiv publică emailuri și probe ale mitei oferite de compania de medicamente Roche către autorități. Un fost șef al CNAS, pe lista de plăți Citeşte întreaga ştire: Ziariștii de la Inclusiv publică emailuri și probe ale mitei oferite de compania de medicamente Roche către autorități. Un fost șef al CNAS, pe lista de plăți
Va stopa guvernul Orban finanțările ilegale pentru pretinsa casă regală din REPUBLICA România ca să plătească alocațiile copiilor?
CANDIDATUL MANCIURIAN
Doi deputați români se implică în cazul copiilor Cameliei Smicală: Noi, ca Stat Român, trebuie să le redăm românilor demnitatea, de a fi român, de a fi cetățean european. Mesajul „ciudat” primit din partea Finlandei
1907. Regele Carol I mulțumește Armatei Române că ATRAS ÎN PROPRIUL POPOR şi că A UCIS MII DE ȚĂRANI ROMÂNI. Țăranii români erau indicați ca fiind "primejdia care a amenințat ființa scumpei Noastre țări"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro