EXCLUSIV | Planul lui Ciolos pentru romanii care au DOAR SOLUTIA MORTII

Distribuie!by loading... Tot mai multi medici sunt speriati de faptul ca Dacian Ciolos isi doreste cu tot dinadinsul desfiintarea prin metode criminale a sistemului de sanatate de stat si privatizarea acestuia. Cu alte cuvinte, preluand modelul guvernelor tehnocrate criminale (unele de extrema dreapta sau asa-zisii vulturi capitalisti), Ciolos doreste privatizarea […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

CIOLOS-3

loading...

Tot mai multi medici sunt speriati de faptul ca Dacian Ciolos isi doreste cu tot dinadinsul desfiintarea prin metode criminale a sistemului de sanatate de stat si privatizarea acestuia.

Cu alte cuvinte, preluand modelul guvernelor tehnocrate criminale (unele de extrema dreapta sau asa-zisii vulturi capitalisti), Ciolos doreste privatizarea sistemului sanitar romanesc. Primul pas a fost deja facut: Guvernul pregateste in secret o lege care va permite asiguratorilor privati  straini sa manance o parte importanta din contributiile la sistemul de sanatate al populatiei Romaniei, dupa cum se arata in presa care pune cu adevarat intrebari.

Ciolos ar dori sa urmeze modelul canadian, acolo unde, potrivit unui raport prezentat recent de Agerpres, pacientii asteapta pana la 18 saptamani pentru o interventie chirurgicala importanta sau pentru diferite terapii. Nu mai vorbim de faptul ca in sistemul privat, costurile sunt uriase, iar asta nu inseamna altceva decat ca romanii sunt poftiti sa moara sau sa foloseasca cei doi lei cu care i-ar plati Anca Paliu Dragu de la Finante ca sa mai fie in viata cateva secunde.

Raportul despre sistemul privat de sanatate canadian a fost facut de Institutul Frasen, un grup de monitorizare a problemelor canadienilor, independent si non-partizan.

RAZBOI TOTAL IN SANATATE: „Ministrul imi spune sa trag in pacienti, sa omor romani”

narcis-copca-spitalul-marie-curie-890x395

Ancheta declanșată de Evenimentul zilei pe marginea situației scandaloase în care a fost aruncată o problemă deosebit de delicată – transplantul pulmonar în România – a ajuns într-un punct crucial

Aflați în război direct, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, și dr Narcis Copcă, directorul Spitalului Sfânta Maria din București, au scos cuțitele pe masă, la vedere. Primul susține că singurul centru de transplant pulmonar din țara noastră (aflat în incinta Spitalului Sfânta Maria) n-ar fi primit acreditarea (episod petrecut în martie 2016) decât grație unor presiuni politice, condițiile pentru transplantare și tratament post-operator nefiind îndeplinite. Acuzații grave, care vizează siguranța pacienților!

La rândul lui, dr Narcis Copcă îi reproșează lui Vlad Voiculescu faptul că ar direcționa cu un anumit interes plămânii românești către clinicile din străinătate și că blochează fără argumente solide banii necesari primului transplant românesc de plămâni. De asemenea, dr Copcă susține că sunt îndeplinite toate condițiile pentru o perațiunea de transplant la centrul pe care- l conduce, centru în care – atenție! – chiar Ministerul Sănătății, împreună cu Primăria Generală a Capitalei, a investit 10.000.000 de euro!

Salonul nevăruit, liftul cu veselă și palma primită de Vlad Voiculescu

Mergând pe linia ostilităților, ministrul Vlad Voiculescu (foto) a trimis, la începutul acestei săptămâni, Inspecția Sanitară la Spitalul Sfânta Maria, pentru a lua la puricat nu doar spațiile aferente transplantului pulmonar, ci și pe cele destinate transplanturilor de ficat și pancreas. Care a fost concluzia inspectorilor sanitari, mai exact a celor trei doctorițe pe care Voiculescu le-a însărcinat cu acest demers? Dezvăluie chiar managerul unității medicale, dr Narcis Copcă: „Gata, astăzi (n.r. – ieri) a luat sfârșit controlul. Nicio anomalie n-au găsit doamnele însărcinate cu inspecția. De fapt, greșeșc.

La etajul unu trebuie văruit un salon, iar un lift trebuie amenajat mai bine pentru t ransportul de veselă! Domnule, potrivit evaluărilor legate de activitatea de transplant, Inspecția Sanitară n-a găsit nici măcar un gândac la noi în spital. Nicio problemă, nimic. Și au notat doamnele, de bunăcredință de altfel, concluziile lor în raport. Nici măcar o amendă n-am primit. Nu-mi vine să cred, este o victorie fabuloasă. Îl întreb pe domnul ministru: acum ce presiuni politice s-au mai făcut, pentru că propriul control a arătat că totul este în regulă la noi? Nu mai spun că au luat la puricat și secțiile de transplant de ficat și de pancreas. Este o palmă pe care o primește Vlad Voiculescu”.

„Dacă se mai tărăgănează mult situația asta, vor mai muri oameni”

În continuare, dr Narcis Copcă a ținut să sublinieze: „Eu, ca manager, sunt în poziția militarului căruia i se ordonă să tragă în propriii concetățeni. Dar eu refuz ordinul domnului ministru, care- mi este superior, dar caremi spune să trag în pacienți, să omor români! Nu voi face asta, mai bine-mi dau demisia. Refuz ordinul unui ministru care- mi spune să omor români! Pentru că asta se întâmplă și se va întâmpla. A murit deja un om și, dacă se mai tărăgănează mult situația asta, vor mai muri oameni, pentru că unii pacienți sunt în stare gravă! Iar eu nu pot să tac, nu vreau să fiu părtaș la așa ceva. Păi, tu mă întrebi de ce am făcut listă de așteptare la Sfânta Maria? Păi nu Guvernul României, Guvernul acesta tehnocrat, m-a însărcinat s-o fac? Am făcut-o de capul meu?”.

Voiculescu se ține tare: „Never, ever nu o să aprob așa ceva”

Vorbind ieri, într-o intervenție la Antena 3, despre acest scandal, implicit despre acreditarea acordată centrului de la „Sfânta Maria”, ministrul Vlad Voiculescu a rămas ferm pe poziții: „Atâta timp cât nu ne asigurăm că acreditarea a fost făcută așa cum trebuie – și nu înțeleg de unde se compune costul pe care l-a solicitat managerul Copcă -, cu siguranță never, ever nu o să aprob așa ceva (…). Dacă prima întrebare pe care mi-o pun este de cum a fost făcută acreditarea, a doua întrebare majoră este de cum s-a ajuns la aceste costuri? Când eu primesc o cerere de finanțare de 460.000 de lei, adică mai scump decât la Viena, încerc o simplă calculație de cum s-a ajuns la suma asta. 120.000 de euro nu este costul operației, este al transferului pe care îl facem noi către Viena. Operația costă 50-60-70.000 de euro, restul sunt de rezervă pentru timpul petrecut, al complicațiilor care pot să apară. Eu nu înțeleg care este baza legală pentru această listă de așteptare (n.r. – de la Sfânta Maria). Există și un alt spital privat care este specializat în transplant de ficat. Ce ar însemna ca și acest spital să facă o listă separată de așteptare?”.

O întrebare de baraj, un răspuns anemic

Chestionat, la același post tv, de ce n-a contestat valabilitatea acreditării pentru centrul de transplant pulmonar de la „Sfânta Maria” mai din timp, ținând cont de faptul că el a fost acreditat încă din 10 martie, Vlad Voiculescu a scăldat-o: „De patru săptămâni am trimis corpul de control la Agenția Națională de Transplant… A existat o comunicare permanentă între Minister și Spitalul Sfânta Maria pe această temă…”. Așa o fi, cu mențiunea că între martie și octombrie a mai curs ceva apă pe Dâmbovița…

Toate cheltuielile din sistemul public de sănătate – la vedere

Spitalele, serviciile județene de ambulanţă şi instituţiile cu personalitate juridică din subordinea sau coordonarea Ministerului Sănătății vor fi obligate ca, în termen de șapte zile de la semnare, să declare, pe o platformă publică proprie, toate contractele de achiziție mai mari de 20.000 de lei, informează site-ul EurActiv. ro.

Decizia a fost luată de Ministerul Sănătății și va fi implementată printr- un ordin al ministrului de resort, Vlad Voiculescu. Actul normativ a fost deja trimis la Monitorul Oficial și va intra în vigoare în momentul publicării.

Toate contractele spitalelor vor fi publice din oficiu

Conform documentului, acestea „au obligaţia de a transmite electronic Ministerului Sănătăţii, folosind pagina web http://www.monitorizarecheltuieli. ms.ro, informaţii cu privire la achiziţiile publice şi contractele ce implică utilizarea patrimonului public, în scopul transparentizării acestora”.

Declararea presupune, de fapt, publicarea fiecărui contract în parte, a documentelor din dosarul achiziției sau a contractelor de închiriere a spațiilor în spitale, și ele supuse acestei noi măsuri de transparentizare. Același regim îl au și actele adiționale încheiate sub umbrela acordurilorcadru.

Spitalele vor fi obligate să-și publice pe acest site și bugetele anuale, iar la începutul fiecărei luni un update cu execuția contractelor.

În calea totalei transparentizări a cheltuirii banilor din sistemul sanitar, propuse prin noul ordin de ministru, poate sta însă articolul 9: „Comunicarea (…) documentelor (…) se va face cu respectarea regimului informaţiilor care sunt declarate de către ofertanţii participanţi la procedurile de achiziţie publică drept confidenţiale, şi a celor care sunt, conform legii, protejate de un drept de proprietate intelectuală, precum şi cu respectarea legislaţiei relevante în domeniul concurenţei şi al combaterii concurenţei neloiale”, se precizează pe siteul respectiv.

„Vor sa trimita toate organele in strainatate”

Campania inițiată de Evenimentul zilei cu scopul de a limpezi pe cât posibil apele tulburi în care se scaldă domeniul transplanturilor a escaladat orice așteptări, scoțând la iveală nereguli grave ale sitemului public de sănătate. Demarată la începutul săptămânii trecute și focalizată pe problema spinoasă a transplantului pulmonar, ancheta noastră a ajuns să fie preluată din mers de toată media autohtonă. Presiunea imensă a avut efect, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, făcând un pas în față în încercarea de a evidenția neregulile uluitoare sesizate la Agenția Națională de Transplant (ANT) – șofer care semna propuneri de achiziții!, fost șef al ANT careși atribuia singur contracte, pe care le semna de două ori, în calitate de furnizor și în cea de prestator servicii!, acreditări pentru prelevat organe acordate fără acoperire etc.

Tabloul unui război

În paralel cu acest război declarat și purtat cu Agenția Națională de Transplant, Vlad Voiculescu a susținut și bătălia începută cu Narcis Copcă, managerul Spitalului Sfânta Maria, locul unde a fost acreditat singurul centru de transplant de plămâni din România, dar care nu este folosit pentru că ministrul refuză să deblocheze banii pentru prima operație de transplant: „Îmi afirm din nou îndoielile că Spitalul Sfânta Maria a fost acreditat în mod judicios și că este pregătit în acest moment pentru a realiza transplant pulmonar (…) Consider că este în imposibilitatea de a urmări pacienții, neavând un compartiment de pneumologie și nici experți specializați în urmărirea post-transplant, pentru că nu are un laborator care să poată analiza probele pacienților 24 de ore din 24”. Vlad Voiculescu a probat, în continuare, un ton mai blând: „Nimeni nu a spus că cineva de la Sfânta Maria a comis vreo ilegalitate. Bine, singura ilegalitate potențială ar putea fi legată de un fals în dosarul de acreditare… Nu am ce să-i reproșez domnului Copcă din punct de vedere profesional”.
Întâlnirea cea de taină cu Eurotransplant

Odată contextul desenat, trebuie remarcat că în toată această perioadă și stare de beligeranță, Vlad Voiculescu i-a chemat la București pe reprezentanții Eurotransplant, organismul prin intermediul căruia pacienții români sunt transplantați, exclusiv, la clinica AKH din Viena. Nu de alta, dar de ceva vreme expirase acordul de colaborare. Așadar, săptămâna trecută, joi mai precis, ministrul s-a folosit de prilej, i-a convocat pe profesorul Irinel Popescu, pe profesorul Radu Deac și pe doctorul Victor Zota la întâlnirea cu oficialii celor de la Eurotransplant. Doar că Vlad Voiculescu le-a pus în față celor trei nu un nou contract de colaborare cu Eurotransplant, ci o propunere concretă ca România să devină membră a acestui organism privat. Cu alte cuvinte și, mai ales, dintr-un anumit punct de vedere, în baza noului statut, România ar fi urmat să trimită către Eurotransplant nu doar plămâni românești, ci orice tip de organe – rinichi, inimă, ficat, cornee, țesuturi etc. O mare parte a „obiectelor” activității de transplantare din România s-ar fi mutat, cel puțin teoretic, peste hotare!
S-a încercat transformarea României în donatorul Occidentului

Ce s-a întâmplat mai departe? S-a supus la vot. Irinel Popescu s-a supus și el, la propriu, inițiativei tânărului ministru. Deac – la fel. Nu comentăm aici motivele… Zota, însă, s-a opus. Concluzia? Propunerea ca România să devină, cu acte, donatorul Occidentului a fost amânată. S-a semnat un nou acord cu Eurotransplant doar în ceea ce privește transplantul pulmonar.
Narcis Copcă, managerul Spitalului Sfânta Maria și medicul care are ambiția să realizeze, în unitatea pe care o conduce, primul transplant pulmonar din țară, a comentat acid planurile ministrului Vlad Voiculescu: „Se pregătise exodul organelor românești. Urma să se întâmple, exact ca în cazul plămânului, același lucru cu ficații, rinichii și inimile românilor. Nu cred că ideea a fost abandonată. Ministrul Vlad Voiculescu vrea să dezmembreze morții români și să le trimită toate organele în străinătate! Este meritul lui Zota că s-a opus, eu doar trag un semnal de alarmă”.
Iluzia unei lupe și întrebarea de final

Concluzia acestor demersuri care n-au ajuns niciodată sub lupa transparenței atât de des invocate în ultimul timp se împletește cu o întrebare legitimă, precedată de câteva lămuriri: înțelegem că, poate, chiar în acest moment, România nu este pregătită să aibă propriul centru de transplant pulmonar. Înțelegem și atitudinea unora dintre pacienții suferinzi, care au mai mare încredere într-o clinică din Occident decât într-un centru românesc și apreciem și grija deosebită pe care ne-o poartă domnul ministru Vlad Voiculescu. Dar facem și noi ceva – orice, în afară de a critica – să avem propriul centru de transplant pulmonar (dacă tot s-au investit 10.000.000 de euro), să avem propriii medici capabili să transplanteze, să înțelegem faptul că este posibil ca o primă astfel de operație să eșueze, iar noi nu trebuie să omorâm și doctorii, singurii care mai pot da o șansă la viață oamenilor suferinzi?
Corporațiile – „pușculițe” pentru noii stăpâni din Sănătate

Îngrijorarea vechilor cârmuitori ai sistemului românesc de sănătate, care sunt eliminați rând pe rând de la masa bogaților, este legitimă, noii stăpâni încercând în prezent să pună mâna pe funcțiile-cheie, în ciuda faptului că au sau nu pregătirea și experiența necesare. Pentru acest scop sunt dispuși să schimbe legi, așa cum se petrece ori de câte ori are loc un transfer de putere. Dar care este mecanismul prin care noii stăpâni au ajuns să ia în posesie domeniul Sănătății? Ne explică, sub protecția anonimatului, un personaj important din lumea medicală bucureșteană: „La început, adică în urmă cu 6-7 ani, au apărut fel de fel de asociații și organizații non-profit. Acestea, cu ajutorul unor persoane importante din media, prin intermediul cărora promiteau publicitate pozitivă, strângeau bani de la firmele mari, de la corporații, prezentându- le proiectele lor legate de ajutorarea copiilor cu boli rare sau grave, toate imposibil de contestat grație cauzei nobile. Începutul timid, când se mândreau că au văruit un salon de spital din donații, a fost înlocuit ulterior de construirea și dotarea unei întregi secții medicale, apoi de ridicarea unei întregi aripi de spital etc. Bulgărele s-a rostogolit, pușculița s-a umplut, a dat pe afară, iar asociațiile inițiale au început să se spargă în unele mai mici, pentru a nu bate la ochi”.
Circuitul banilor

Explicațiile au continuat:

„S-a mers mai departe, la medicii angajați la stat. Momiți cu bani, unii au acceptat, ca manageri sau factori de decizie, să semneze contracte doar cu o anumită firmă din piață. De ce să nu iei seringi doar de la „X”? Așa s-au întors banii la firmele mari, la corporații. Așa se îmbogățește toată lumea implicată pe spinarea celor mulți. Mai departe, e și mai simplu. După emoția stârnită de tragedia de la „Colectiv” și instalarea guvernului tehnocrat, anumite ONGuri au devenit omniprezente în spațiul public. Reprezintă cauze nobile, „nu se ating” de banii noștri, așadar sunt bine văzute de români. Dar, cel mai important, s-au pliat perfect pe politica noilor stăpâni, au devenit uneltele lor. Iar dacă acești stăpâni au decis, printre multe altele, să dea organele românilor în străinătate, asociațiile care apără cauze nobile vor sări să-i protejeze. Practic, aceasta este schița actuală a sistemului medical românesc”.

evz.ro


Sursa: turnultevede

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

“Mortal combat” în SUA și România: servicii de informații și polițai contra președinți, guverne și democrație (1)
Un artist celebru îi DESFIINŢEAZĂ pe Pantazi, Tapalagă, Coldea, Kovesi
Facebook a cerut mai multor spitale acces la datele medicale ale pacienţilor
Agenții sistemului se dau de ceasul morții că lumea VEDE pericolele VACCINĂRII. Iată probele. Trimite mai departe!
Iohannis, umilit oficial de Trump!
Pâinea cu pliant pro referendum a atras amenzi uriase insa Coca- Cola care a promovat imagini proLGBT nu au patit nimic!
Ministrul Sănătății s-a răzgândit. Deși spunea că orice copil, chiar și cel nevaccinat, are DREPTUL LA EDUCAȚIE, Bodog ar vrea ca micuții care nu sunt vaccinați să NU fie primiți în școală
Trompetele propagandistice ale sistemului, platite din matrapazlacurile afacerii “Microsoft”. Beneficiari: Patapievici, Tismaneanu, Plesu si Liiceanu ?
De ce romanii (Dacii) devin tot mai proşti. Coeficientul de inteligenţă a scăzut cu 14 puncte în ultimul secol in Romania. Ce impact are mâncarea proastă asupra inteligenţei şi ce mâncăm, de fapt, atunci când consumăm salam, parizer sau şuncă din comerţ mai ales din magazinele imperialiste - explicaţiile medicilor: (VIDEO SOC)
Momentul savuros în care un erou îl admonestează pe Iohannis de 1 decembrie, să înnebunească sasul nu alta VIDEO
Daca aveam un Ceausescu se rezolva imediat situatia: Alo mass-media, alo Iohannis, alo Dragnea salvati copii Smicala din inchisoarea din Finlanda naibii odata!!!!
Halep, jignită de finul lui Iohannis. Pesedistă, comunistă, manipulatoare
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro