EXCLUSIV. Memoriile Generalului Iulian Vlad: Brucan a fost şi agent MOSSAD. Ceauşescu n-a vrut să-l arestăm

Distribuie!by loading... Silviu Brucan si George Soros la sediul GDS – ianuarie 1990. Foto: Emanuel Parvu Peste 21.000 de aprecieri pe Facebook şi un număr cu şase cifre de accesări (momentan) a primit postarea noastră de zilele trecute, preluată de la Graiul Maramureşului, “Generalul Iulian Vlad la 86 de ani: […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Silviu Brucan si George Soros la sediul GDS – ianuarie 1990. Foto: Emanuel Parvu


Peste 21.000 de aprecieri pe Facebook şi un număr cu şase cifre de accesări (momentan) a primit postarea noastră de zilele trecute, preluată de la Graiul Maramureşului, “Generalul Iulian Vlad la 86 de ani: Teroriştii n-au existat, ci doar un plan diabolic de rupere a ţării“. Aceasta indică în mod clar că românii sunt încă interesaţi de aflarea adevărului despre Decembrie 1989. Articolul amintit reprezintă o sinteză a unui amplu interviu acordat de general-colonel Iulian Vlad, ultimul şef al Departamentului Securităţii Statului, revistei trimestriale Periscop a Asociaţiei veteranilor SIE (Nr. 4 (36) Anul IX, oct.-dec. 2016). După trecerea a două decenii de la evenimentele din decembrie 1989, generalul Iulian Vlad a început, discret, să ofere opiniei publice şi specialiştilor mărturia sa de participant direct la schimbarea regimului comunist de la finele lui 1989 însoţită de analiza sa de specialist de prim rang asupra evenimentelor anului, pe plan global. Pentru prima oară după 1989, opiniile generalului Iulian Vlad au apărut în lucrarea generalului (r) SRI Aurel Rogojan “Factorul intern – România în spirala conspiraţiilor” (Editura Compania, 2016). Portalul Ziaristi Online le-a prezentat în exclusivitate sub titlurile: Premieră după 25 de ani: Confesiunile generalului Iulian Vlad către generalul Aurel Rogojan. Faptele de la 1989 la judecata istoriei şi Iulian Vlad versus Ion Iliescu: Îl cunosc din ’49 nu din ’89 cum i-a zis lui Tismăneanu, continuate cu EXCLUSIV. Îndemnul generalului Iulian Vlad: “Generaţi factorul intern”. Generalul Aurel Rogojan despre spirala conspiraţiilor: “Moscova este acasă nu doar în România.” LANSARE/DOC/VIDEO. De data aceasta, după ce EvZ a prezentat în serial prima parte a interviului acordat revistei Periscop, noi venim cu o serie de semnale interesante din partea a II-a. Având în vedere buna colaborare consolidată de-a lungul anilor, conducerea Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere provenite din Serviciul de Informaţii Externe ne-a oferit, în exclusivitate, câteva extrase din partea a II-a a interviului acordat de ministrul Iulian Vlad. Iată-le:

Exclusiv Ziaristi Online: Brucan, informator DSS şi DIE, colaborator CIA, agent KGB şi MOSSAD


“La propunerea care i s-a făcut (în legătură cu Ion Iliescu), Dej s-a răstit la Ceauşescu: “Tu de ce tot stărui? De ce insişti să-l punem pe ăsta? Tu nu ştii ce a făcut taică-său?” (…)


Era în 22 decembrie 1989 şi generalul Militaru îmi zice: “Tovarăşe General, s-a hotărât ca trupele de securitate şi USLA să fie subordonate Armatei iar Armata o conduc eu!”. Era prima oară când aflam lucrul acesta, la fel şi Guşe care era lângă mine şi nu ştia nimic. (…)

Sigur, Brucan avea să ne plătească nouă nişte poliţe mai vechi. Pe tot parcursul anilor care trecuseră fusese şi colaborator calificat, informator al unei Direcţii interne şi apoi al DIE…

Omul ruşilor

El a fost implicat efectiv ca agent al ruşilor. După ce a plecat în America a devenit şi agentul acestora şi, mai apoi, gândindu-se la origini şi mai ales la mamă, a devenit şi agent MOSSAD. I-a servit pe toţi cu credinţă, mai puţin România. I-am prezentat lui Ceauşescu o seamă de lucruri şi de fapte şi el a spus ceva de genul: “Luaţi măsuri, faceţi ce ştiţi!…” dar niciodată să fie arestat. Deşi şi acum cred că trebuia arestat cu toate riscurile.

Silviu Brucan a fost în primul rând manipulatorul evenimentelor din decembrie; nu chiar creierul. El i-a învârtit pe toţi pe degete, inclusiv pe Iliescu. Petre Roman era un necunoscut. Nu avea nicio personalitate. El l-a adus pe Roman în faţă şi tot el l-a propus ca prim-ministru. Pe ce criterii… vă daţi seama.

Vlad: Armata a tras peste tot

La Sibiu a tras Armata, la Cugir, la Arad şi în alte locuri tot Armata. Lucrurile erau foarte bine documentate şi aşa le-am prezentat în ziua de 24 sau 25 decembrie la sediul MAPN pe la 1 noaptea. Brucan a venit mai târziu puţin şi uitându-se la mine a afirmat: “A venit timpul să clarificăm o problemă. Dumneavoastră nu jucaţi corect! Trupele de securitate în plan teritorial trag”… Deşi, cum spuneam, Armata a tras peste tot. Într-un final, Brucan a început sa dea înapoi iar eu am continuat: “Înainte de a lua o decizie, dacă nu mai aveţi nevoie de mine, asumaţi-vă răspunderea. Eu am făcut tot ce am putut până acum şi personal şi în ceea ce priveşte unităţile care vi s-au subordonat în întregime şi care au executat ordinele pe care le-am dat – de a nu se trage în popor şi de a nu participa la reprimare. Nu ştiu de unde aţi scos aceste lucruri pentru că sunt false!”. Iliescu şi Militaru nu au scos o vorbă. Am dat să plec dar a intervenit Gelu Voican Voiculescu: “Tovarăşe General, nu o luaţi şi dumneavoastră chiar aşa, să mai vedem, să mai reflectăm…”

Însă Brucan, într-un articol din Adevărul, a minţit spunând că am fost supus judecăţii nu ştiu cărui for. A modificat discuţia, a măsluit-o, a falsificat-o în stil stalinist ca să manipuleze opinia publică. Şi mai apoi, la puşcărie fiind, am avut permisiunea să-i dau un răspuns. În două sau trei numere din Adevărul i-am răspuns lui Brucan în articolul în care mă acuza pe nedrept. Nici nu aveam pe ce să scriu, am scris pe tot felul de capete de hârtie pe care o să vi le pun la dispoziţie cândva.

Brucan, împotriva interzicerii PCR îi laudă pe Iliescu, Roman şi Gorbaciov

Din declaraţiile lui Silviu Brucan din Adevarul (facsimil şi transcriere via Marius Mioc):

Silviu Brucan la GDS in 1990

“Aş vrea să încep prin a spune că mă consider privilegiat de a fi avut ocazia să lucrez, cum se spune, sub ploaia gloanţelor, cu oameni de calibrul lui Ion Iliescu şi Petre Roman. Experienţa mea mai veche în mişcarea ilegală din timpul războiului m-a învăţat că, în asemenea condiţii, legăturile omeneşti care se creează sînt indestructibile. În ce-l priveşte pe Mazilu, l-am cunoscut în ambele lui ipostaze, atît pe vremea cînd era profesor la şcolile Securităţii şi cînd ne ciocneam la puţinele discuţii ştiinţifice care aveau loc pe vremea aceea, cît şi apoi, cînd a dovedit un mare curaj şi o mare forţă morală în opoziţia lui faţă de dictatura Ceauşescu.

Dintre cei care fac parte dintr-o generaţie mai tînără, am avut bucuria să lucrez în acele zile şi nopţi cu oameni ca Gelu Voican, Cazimir Ionescu, admirabilul actor şi om Ion Caramitru, precum şi regizorul Sergiu Nicolaescu, care şi-a asumat cu un curaj unic misiunile cele mai primejdioase în zilele Revoluţiei. Dintre militari, am o mare admiraţie pentru generalul Victor Stănculescu, care mi s-a părut cel mai eficient şi, mai presus de toţi, pentru generalul Nicolae Militaru, un om care întruneşte o mare înţelepciune şi o mare fermitate, după ce s-a convins că trebuie să facă un anumit lucru. Am avut un mare noroc că în zilele acestea grele în fruntea armatei se afla generalul Militaru. (…)

Interzicerea partidului (a PCR-ului – n.n.) este greşită principial pentru că este o măsură antidemocratică. Numai regimurile cele mai reacţionare şi cele fasciste au ilegalizat partidul comunist. Nu există în întreaga lume o ţară cu regim democratic care să ilegalizeze partidul comunist. România ar fi prima care ar face un asemenea lucru.

Ilegalizarea partidului este greşită şi pe plan uman, deoarece este vorba de aproape patru milioane de oameni care au fost membri de partid şi între care mulţi sînt oameni cinstiţi. Cunosc din experienţa personală riscurile serioase pe care le implica adoptarea unei atitudini de protest sau de critică împotriva lui Ceauşescu. De aceea, nu pot să cer milioanelor de membri de partid să fi dat dovadă de un asemenea curaj şi spirit de sacrificiu.

La toate acestea se adaugă implicaţiile internaţionale. Nu putem să nu ţinem seama că în toate ţările vecine există partide comuniste. Prin această măsură noi jignim şi cauzăm greutăţi acestor partide. Nu se poate să nu ţinem seama că profundele schimbări care au avut loc în ultimii ani în ţările din Estul Europei au avut la originea lor venirea în conducerea Partidului Comunist al Uniunii Sovietice a unui grup reformist, în frunte cu Mihail Gorbaciov.”

Sursa: Ziaristi Online

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

PE BANII MARILOR AMBASADE – Freedom House, organizatia de suflet a Monicai Macovei, finantata de marile ambasade, instruieste varfurile Justitiei romane care fac partie la Ambasada SUA. Toata floarea cea vestita a DNA participa la “training-urile” Freedom House unde se gandesc legi. Laura Kovesi, Livia Stanciu, Oana Haineala, Bogdan Licu, Camelia Bogdan, Daniel Morar, Cristi Danilet sunt numai cateva dintre numele care raspund invitiatiilor lui Guseth. Unii incaseaza bani (Foto)
4 ani de la Colectiv: 6 dosare. Zero verdicte. Două guverne „ale lui”
Guvernul masonic Ciolos doreste distrugerea fermelor Romanesti | AM LUAT SUBVENȚIILE dar FAC GREVA FOAMEI la GUVERN pentru FERMELE care au MURIT! banii europeni pentru Agricultură: fondurile comunitare au fost redirecționate către refugiați la indicațiile masonului...GEORGE SOROS. IRIMESCU: "Sute de milioane de euro s-au dat la Refugiaţi"
Nici un alt președinte din lume nu ar spune aceste cuvinte – Senzaționalul discurs al lui Trump la Marșul pentru Viață
Încă o dovadă că nu le pasă | Parlamentul a dat o lege care risca sa transforme Romania intr-o mare de betoane
HELLVIG SCHIMBA GARDA IN SRI – Jurnalistul Dan Andronic anunta ca noul prim-adjunct al SRI va fi generalul Dan Valentin Capsuna: „Este din tabara anti-Coldea... Faptul ca din 2011 pana in prezent nu a mai fost avansat in grad demonstreaza ca nu a facut parte din grupul de favoriti ai fostului prim-adjunct Florian Coldea”. Surse l-au caracterizat pe Capsuna, pentru Lumeajustitiei.ro: „Nationalist, cu capul pe umeri. Nu ii plac spectacolele cu catuse”
Ghiță din Panama
Banca Mondiala, raspuns naucitor despre Romania de la un lider PNL
Vezi ce mesaje le-au mai fost transmise iniţiatorilor Legilor Big Brother la protestele de la Bucureşti, Cluj şi Iaşi
VAULT 7 Lovitură pentru CIA. Wikileaks a publicat "tone" de documente ale CIA în care dezvăluie cum telefoanele, calculatoarele şi televizoarele au fost transformate în instrumente de ascultare. Și Maşinile sunt controlate. CIA organizează cyberatacuri
Gheorghe Piperea, verdict dur: 'Copiii securiștilor sovietofili sunt acum la putere. Sunt securiști pe stil nou. Neo-sekuriști. Rusofobi'
Tinerii care se căsătoreau primeau locuințe,loc de muncă stabil,servicii medicale GRATUITE SI DE CALITATE.Va mai amintiți??
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro