EXCLUSIV. Decizie CNCD: cotidianul covăsnean Székely Hírmondó incită la ură și discriminează români pe criterii etnice

Distribuie!by Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sancționat contravențional publicația în limba maghiară Székely Hírmondó, ce apare în județul Covasna, pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor și incitare la ură împotriva românilor. Sesizarea a fost depusă în luna aprilie a anului trecut de către directorul Comisariatului Județean pentru […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sancționat contravențional publicația în limba maghiară Székely Hírmondó, ce apare în județul Covasna, pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor și incitare la ură împotriva românilor.


Sesizarea a fost depusă în luna aprilie a anului trecut de către directorul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Covasna, Mircea Diacon, în urma unui articol publicat în paginile cotidianului de limbă maghiară Székely Hírmondó.

loading...

Diacon a reclamat faptul că articolul cu titlul „Comisarul șef trebuie să plece” are caracter de propagandă național-șovină, de instigare la ură și creează o atmosferă umilitoare la adresa acestuia, dar și la adresa comunității românești din județul Covasna. Articolul ce a apărut în paginile Székely Hírmondó a fost semnat de un etnic maghiar, B.Z., la acea dată consilier județean din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).


Articolul făcea parte dintr-o strategie mai amplă a elitei politice maghiare din județul Covasna de a forța cu orice preț schimbarea din funcție a lui Diacon doar pentru faptul că era român aflat la conducerea unei instituții publice. De altfel, Diacon a denunțat public acțiunile șovine și propaganda intensă susținută de liderii UDMR Covasna, ultra-șovinii și ultra-naționaliștii Tamas Sandor și Antal Arpad, pentru schimbarea din funcție a lui Diacon. Motivul? E român (detalii aici).

Deși a încălcat în mod grav prevederile legale cu privire la termenul legal de 90 de zile în care obligată să comunice un răspuns la sesizarea lui Diacon, CNCD i-a dat dreptate șefului OPC Covasna și a constatat faptul că atât autorul articolului cât și publicația Székely Hírmondó se fac vinovați de fapte „extrem de grave”, după cum apare în hotărârea CNCD nr. 255/26.04.2017.


CNCD l-a sancționat contravențional cu avertisment atât pe autorul articolului cât și publicația Székely Hírmondó pentru fapte de discriminare pe criterii etnice și instigare la ură națională împotriva românilor.

Decizia CNCD în acest caz probează odată în plus faptul că șeful OPC Covasna nu se face vinovat de nicio faptă ofensatoare la adresa comunității maghiare din județul Covasna. De asemenea, decizia CNCD confirmă războiul purtat de UDMR Covasna și presa de limbă maghiară din județul Covasna împotriva șefului OPC Covasna. Atât UDMR Covasna, cât și presa de limba maghiară din județul Covasna, au dorit cu orice preț schimbarea din funcție a lui Diacon, sigurul motiv fiind acela că este român.

Șeful OPC Covasna a fost nevoit să facă față atacurilor josnice, mizerabile și plină de ură venite din partea UDMR Covasna și a presei de limbă maghiară din județul Covasna.

Decizia CNCD probează faptul că publicația de limbă maghiară Székely Hírmondó face propagandă naționalist-șovină și incită la ură împotriva românilor, ceea ce în mod evident nu are nicio legătură cu activitatea jurnalistică.

FOTO: prima pagină a publicației Székely Hírmondó din data de 25 mai 2017

EXCLUSIV. Decizie CNCD: cotidianul covăsnean Székely Hírmondó incită la ură și discriminează români pe criterii etnice

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro