EXCLUSIV/ AFACEREA EXXONMOBILE-MAREA NEAGRĂ: Iohannis, trafic de influență la Departamentul de Stat

Distribuie!by loading... Administrația Prezidențială recunoaște într-un comunicat publicat pe site că președintele Klaus Iohannis a discutat în principal cu secretarul de stat american, Rex W. Tillerson, despre rezervele de gaze din Marea Neagră. Rex W. Tillerson a fost până la numirea sa în fruntea Departamentului de Stat șeful Exxon Mobile, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Administrația Prezidențială recunoaște într-un comunicat publicat pe site că președintele Klaus Iohannis a discutat în principal cu secretarul de stat american, Rex W. Tillerson, despre rezervele de gaze din Marea Neagră.

Rex W. Tillerson a fost până la numirea sa în fruntea Departamentului de Stat șeful Exxon Mobile, care explorează și exploatează cea mai mare parte din rezervele de gaze din Marea Neagră.


O atenţie specială a fost acordată obiectivului întăririi cooperării economice și tematicii securităţii energetice din regiunea Mării Negre, România fiind unul dintre cele mai puţin dependente state din acest punct de vedere, cu potenţial de a deveni, pe baza resurselor din platoul continental al Mării Negre şi prin proiecte de interconectare, furnizor regional, se spune în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Cei doi interlocutori au căzut de acord că este necesară întărirea ritmului de consultări pe teme specifice, în special cu privire la regiunea Mării Negre, mai precizează explicit comunicatul.


Comunicatul limpezește și relația pe care președintele Klaus Iohannis o vede în continuare cu SUA și UE:  Preşedintele României a evidenţiat, în context, faptul că una dintre priorităţile-cheie pentru politica externă a României rămâne întărirea relaţiei transatlantice, fiind un stat care este dedicat în egală măsură proiectului european, cât şi Parteneriatului Strategic cu SUA.

În luna ianuarie, ambasadorul României în SUA, George Maior, recunoștea într-un interviu la TVR ce vrea noua Administrație Trump de la România.

„În planul relațiilor economice, cred că sunt destule oportunități, mai ales în domeniul energiei, aspect accentuat puternic de toți interlocutorii mei. Să nu uităm că Exxon operează în Marea Neagră deja, iar secretarul de stat (Rex Tillerson — n.r.) provine din această uriașă companie”, spunea Maior.

ExxonMobil este cea mai mare companie petrolieră listată din lume, fiind întrecută ca mărime doar de câteva companii de stat. Având o capitalizare de aproape 500 miliarde $, ExxonMobil este cea mai profitabilă companie din lume.

În Marea Neagră, Exxon colaborează cu OMV-PETROM.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Progresiştii internaționalişti şi Cozile lor de Topor din România ne explică mecanismul prin care suntem jecmăniți la ordinul UE. Bogdan Chirițoiu, Consiliul Concurenței: „Vrem să facem atât de scumpă benzina încât lumea să cumpere mai puțin"
Primar PNL pedofil- PORN- Pentru O Romania Normala- a întreţinut „raporturi normale şi orale“ cu două copile
DEZVĂLUIRI ŞOCANTE! 13 DOSARE ALE MORȚILOR DE LA COLECTIV | De ce au fost ŢINUTE LA SECRET dosarele despre DECESELE ULTERIOARE INCENDIULUI! Video
„DISTANȚARE SOCIALĂ”: la biserică nu avem voie de PAȘTI dar dacă a ordonat Merkel lui Iohannis să trimită forța de muncă ieftină, nu îi amendează nimeni
Le-a ajuns cuţitul la os! Germanii ies în stradă, sătui de crimele imigranţilor ilegali
PROBA CA SRI A TRANSFORMAT JUSTITIA IN CAMP TACTIC - In rapoartele pe 2013 si 2014, SRI recunoaste ca a cooperat cu procurorii si ca a trecut de la sesizari si informari, la “obtinerea de rezultate semnificative, concretizate in trimiteri in judecata, arestari si condamnari”. SRI se lauda cu “informarea organelor abilitate, urmata de adoptarea de catre acestea a unor masuri de retinere/arestare”. In epoca Maior-Coldea, jurnalistii de investigatii au devenit tinte pentru SRI (Rapoartele)
Moscova se asteapta la evenimente majore? Rusia si-a retrimis la Bucuresti corespondentul de la Revolutie
Iohannis comemorează în mai Revoluția din decembrie | Fiul Doinei Cornea: Nu vin la un miting electoral!
BNR este din nou de partea strainilor: “Anchetarea multinaționalelor ar fi o greșeală fatală”!
Implicarea soților Iohannis în traficul internațional de copii şi schimbarea la față a lui Dan Tăpălagă
Ofensiva pedofililor: vor același drepturi ca și homosexualii și luptă pentru ele, pas cu pas, urmându-le modelul. Cum scapă pedofilii de pușcărie în România
Membru al Grupului Bildelberg și Prim-Vicepreşedinte al Comisiei Europene, olandezul Frank Timmermans, vorbește pe șleau de amestecul etnic programat: "Viitorul umanităţii nu va fi al comunităţilor construite pe o cultură anume, ci pe Diversitatea Totală"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro