Eurostat: Cheltuielile României alocate apărării le-au depășit pe cele ale Germaniei

Distribuie!by Cheltuielile militare ale României le-au depășit, din punctul de vedere al procentului din PIB alocat apărării, pe cele ale unor state europene precum Germania, Italia, Olanda, Spania, Ungaria sau Austria. Cheltuielile militare ale României în 2018 s-au situat astfel la 1,7% din PIB, comparativ cu media europeană de 1,2%, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cheltuielile militare ale României le-au depășit, din punctul de vedere al procentului din PIB alocat apărării, pe cele ale unor state europene precum Germania, Italia, Olanda, Spania, Ungaria sau Austria. Cheltuielile militare ale României în 2018 s-au situat astfel la 1,7% din PIB, comparativ cu media europeană de 1,2%, arată datele unui studiu Eurostat.

loading...

 

România se află astfel, din punct de vedere, al bugetului alocat Apărării, pe locul 6, în topul statelor UE, la egalitate cu Lituania.


Letonia, Estonia și Grecia sunt țările europene cu cele mai mari cheltuieli militare, raportate la PIB. Ele sunt urmate de Cipru, Franța și Marea Britanie.

În anul 2018, autoritățile române au pus în practică trei contracte importante în domeniul Apărării, negociate prin metoda „guvern-guvern”, în urma cărora România va achiziționa sisteme de apărare și armament extrem de costisitoare: sisteme de apărare antiaeriană Patriot, lansatoare mobile de rachete cu bătaie lungă HIMARS și transportoare blindate Piranha 5.


În septembrie 2018, ministrul român al Apărării anunța plata a peste 142 milioane de euro pentru blindatele Piranha, alte 409 milioane de dolari, pentru un prim sistem de rachete HIMARS, precum și plata pentru un al doilea sistem Patriot, în valoare de peste 2,4 miliarde de lei.

Anul trecut, România a ajuns pe locul 40 în topul cheltuielilor militare efective, cu 4,6 miliarde de dolari cheltuiți pentru dotarea armatei.

Eurostat: Cheltuielile României alocate apărării le-au depășit pe cele ale Germaniei

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

PNL-UL NU SE MAI OPREȘTE – CURENTUL S-A SCUMPIT DE LA 1 IANUARIE CU 7,5%!
Acuzații înfiorătoare: Ofițer SRI asasinat în arest la Codlea | SRI – capul mafiei cu sprijinul unei părţi din justiţie şi a unei părţi din presă
EXPLOZIV! | Regele Mihai a murit dar nu are loc de veci! - expune ziarulprofit.ro
Barnevernet, prins cu ABUZUL Instituția manipulează copiii până obține răspunsurile dorite | Una dintre fetele familiei Bodnariu, în timpul audierilor: Sunt obosită, nu știu ce altceva să mai inventez!
Zeci de copii din Baia Mare, legați în lanțuri, abuzați și obligați să cerșească. Anchetatorii au indicii că rețeaua de cerșetori acționează de 10 ani în oraș
Ministrul Ana Birchall, coada de topor a SUA, garanta lichidării SIIJ, vector al unei „justiții” pe placul binomului Iohannis-SRI și a corporațiilor. Cazul procuroarei teroriste de la Baia de Aramă este unul dintre mult prea numeroasele abuzuri care se vor petrece de-acum înainte. Birchall e coada de topor a SUA, posibil înșurubată la Ministerul Justiției pentru a reface legătura slăbită dintre sistemul juridic autohton și centrala de spionaj a SUA din România.
Anunț ÎNFIORĂTOR: „România va fi lovită de un cutremur de 7,9 grade și de o secetă cumplită” !
SOV despre românii care muncesc la corporațiile străine: Slugă mândră și îngâmfată. Asta vreți să fiți? Atunci să fiți sănătoși, nu vă mai plângeți
Avortul este principala sursa de alimentare a Iadului cu suflete pure si de inducere a posesie demonice la femeie!
Se MOARE cu ZILE în SPITALELE din ROMÂNIA. Statistica groazei
Lista celor 80 de oameni care dețin 1/2 din averea lumii și care s-au imbogățit și mai tare în ultimii ani în timp ce restul planetei a sărăcit. Vă convine?
China se IMPLICĂ în conflictul din Ucraina: Sare în APĂRAREA Rusiei și AMENINȚĂ America!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro