Europa socata : ” nu avem nicio idee ce va face acest nou președinte american”

Distribuie!by “Un șoc uriaș” în Germania Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că avansul lui Donald Trump către o victorie neașteptată în alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii reprezintă ”un șoc uriaș”, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres. loading... ”Cred că Trump știe că […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
“Un șoc uriaș” în Germania

Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că avansul lui Donald Trump către o victorie neașteptată în alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii reprezintă ”un șoc uriaș”, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

loading...

”Cred că Trump știe că nu a fost un vot pentru el, ci mai degrabă împotriva Washingtonului, împotriva establishment-ului”, a declarat Ursula Von der Leyen la televiziunea germană ARD.

La rândul său, un important membru al Uniunii Creștin-Democrate (CDU, conservatoare), partidul cancelarului Angela Merkel, a declarat că guvernul german nu știe cu certitudine ce va face republicanul Donald Trump dacă va câștiga alegerile prezidențiale.

”Ne dăm seama acum că nu avem nicio idee ce va face acest președinte american dacă vocea mâniei intră în funcție și dacă vocea mâniei devine cel mai puternic om din lume”, a declarat Norbert Roettgen, membru al CDU și șef al Comisiei parlamentare pentru afaceri externe.

”Din punct de vedere geopolitic, suntem într-o situație foarte incertă”, a mai spus Roettgen.

La rândul său, ministrul francez de externe Jean-Marc Ayrault a declarat miercuri că apar numeroase întrebări’ în cazul unei victorii a republicanului Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA, exprimându-și îngrijorarea în special în privința Acordului de la Paris privind clima sau a acordului în dosarul nuclear iranian, relatează France Presse.

“Va trebui să încercăm să înțelegem ce va face noul președinte. Ce a spus până acum stârnește îngrijorare”, a afirmat Ayrault la France 2.

El a dat asigurări că Franța, “aliat al SUA”, va continua să lucreze cu partenerul său american.

Ayrault a mai declarat că relațiile dintre Europa și SUA nu trebuie slăbite.

 


Sursa: cotidianul.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro