Europa, presiuni pentru Kovesi – deplasare de urgență în “Colonia România”

Distribuie!by loading... Europa intervine într-un moment extrem de sensibil, după ce s-a antepronunțat în favoarea Laurei Kovesi – “aștept explicații de la guvernanți”. Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, sosește astăzi în România iar mâine se va întâni cu Tudorel Toader, Laura Kovesi, Liviu Dragnea, dar şi cu membrii Comisiei speciale […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Europa intervine într-un moment extrem de sensibil, după ce s-a antepronunțat în favoarea Laurei Kovesi – “aștept explicații de la guvernanți”.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, sosește astăzi în România iar mâine se va întâni cu Tudorel Toader, Laura Kovesi, Liviu Dragnea, dar şi cu membrii Comisiei speciale pentru legile Justiţiei.


Deși vizita era programată de mai mult timp, evenimentele privind legile Justiției și situația de la DNA au produs schimbări în programul înaltului oficial european.

Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, a declarat pentru Calea Europeană faptul că așteaptă ca autoritățile de la București să îi ofere explicații cu privire la propunerea de revocare a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.


Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al lui Timmermans a declarat publicației CaleaEuropeană.ro că acesta “urmărește îndeaproape și cu îngrijorare ultimele evoluții” după anunțul privind revocarea.

“Independența sistemului judiciar al României și capacitatea sa de a lupta eficient împotriva corupției reprezintă piatra de temelie a unei Românii puternice în UE — Comisia va urmări îndeaproape evoluția procedurilor în curs împotriva procurorului șef al DNA”, a transmis reprezentantul prim-vicepreședintelui Comisiei Europene.

Dar, purtătorul de cuvânt al înaltului official European a exprimat o poziție clară privind DNA, una favorabilă activității de până acum.

“În rapoartele MCV anterioare, faptul că DNA și-a menținut parcursul în fața presiunii a fost receptat ca un semn de durabilitate”, a transmis purtătorul de cuvânt.

Mâine, Timmermans se va întâlni cu Laura Kovesi și cu Tudorel Toader, pentru „a asculta argumentele”.

„Mă voi întâlni cu procurorul-șef și cu ministrul Justiției și le voi asculta argumentele”, a spus Timmermans. „Dar știți poziția Comisiei — trebuie să lăsăm independența judiciară să își facă treaba”.

Tot mâine, Frans Timmermans se va întâlni cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi cu membrii Comisiei speciale pentru legile Justiţiei.

“Aștept la venirea în România explicații de la guvernanți cu privire la propunerea de revocare a procurorului-șef al DNA”, titrează corespondentul din Bruxelles la “Calea Europeană”, Dan Cărbunaru, citându-l pe Frans Timmermans.

Cu alte cuvinte, CE intervine într-un moment extrem de sensibil, asta după ce, prin declarațiile anterioare — practic s-a antepronunțat în favoarea Laurei Kovesi. Faptul nu e de mirare, având în vedere influența de care se bucură Monica Macovei la Bruxelles.

Gestul în sine, de chemare la ordine pe o problemă nu doar internă, dar chiar dezbătută în toate forurile române, este încă o dovadă clară a statutului pe care îl are România. “Colonia România” este termenul folosit de personalități publice române, sintagmă din ce în ce mai însușită de populație.

Întrebarea este — îi e teamă Europei că România NU va respecta legile și Constituția în acest caz — sau tocmai invers, că VA respecta legeile și Constituția? Că de tupeul “European”, nu mai trebuie să ne întrebăm.

Read more: https://ro.sputnik.md

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

BOMBĂ. Maghiarii au făcut către Ambasadorul SUA o cerere expresă de Autonomie Teritorială pe Criterii Etnice. Ambasadorul le-a spus că STATELE UNITE au venit SPECIAL să se INFORMEZE și că Statele Unite sunt interesate de „SITUAȚIA DIN REGIUNE”
15 focoase nucleare in Romania!
Magazinul ”Unirea” cu rafturile goale. Producătorii nu și-au luat banii și nu mai livrează!
DOCUMENT / Legea offshore, noua Roșia Montană. Petroliștii primesc scutiri de taxe și derogări de la legea patrimoniului
Iohannis îşi exprimă susţinerea pentru controversatul acord comercial UE -SUA ( TTIP)
Ritualuri masonice practicate de un lider al PSD
Protocoalele secrete ale SRI
Femeie jandarm, călcată în picioare de protestatari, internată în spital. Ar putea rămâne paralizată
SOV, reacție după anunțul lui Tudorel Toader despre Kovesi: 'Revocarea este o greșeală uriașă pe plan politic, economic și social' Acesta precizează că Laura Codruța „nu este o ființă minunată, a făcut o grămadă de porcării, fie de capul ei, fie la ordin, dar ea împreună cu instituția ei au devenit o adevărată sperietoare pentru cei care se înfruptă din tunuri”.
RECORDUL SFIDĂRII. Legea specială a gazelor, adoptată de Camera Deputaților la câteva ore de la primirea unui raport avizat pe șest, la secțiunea ”diverse”!
S-a întors Coldea, reîncepem Jocul
Exista indicii ca fetita a fost ceruta insistent de familia din SUA pentru a i se preleva organe, unul dintre copiii familiei are nevoie urgenta de un rinichi
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro