Ești și TU de partea greșită a istoriei?

Distribuie!by În ultimul timp, mai ales de când a început dezbaterea pe tema referendumului pentru familie, susținătorii și activiștii homosexualității le transmit celor care nu sunt de acord cu ei că „ești de partea greșită a istoriei”. Ca și multe, prea multe, alte idei și mentalități din societatea românească, și […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
În ultimul timp, mai ales de când a început dezbaterea pe tema referendumului pentru familie, susținătorii și activiștii homosexualității le transmit celor care nu sunt de acord cu ei că „ești de partea greșită a istoriei”.
Ca și multe, prea multe, alte idei și mentalități din societatea românească, și aceasta este de import. Mai precis, cel care a făcut faimoasă această expresie a fost fostul președinte american, progresistul Barack Obama, afirmă binecunoscutul autor și editorialist, Jonah Goldberg.
De-atunci, expresia a fost preluată de mai mulți politicieni și activiști progresiști, de la ambasadorul României în SUA, George Maior, la fostul șef al ONU, Ban ki Moon și mulți alții. Recent, până și fostul premier Grindeanu le-a spus susținătorilor săi că „se află de partea bună a istoriei”, iar în 2015, actualul consilier prezidențial Bogdan Aurescu și-a permis chiar o licență, afirmând că „suntem de partea bună a graniței”.
Dacă vă opuneți căsătoriilor între persoane de același sex, adopțiilor de copii de către homosexuali, dacă susțineți suveranitatea Siriei, nelegalizarea drogurilor, etc, puteți fi sigur că e cineva acolo, gata să vă spună că sunteți „de partea greșită a istoriei”.
Dar ce semnificație are această expresie? Practic, explică același Jonah Goldberg, e un mesaj care sună cam așa: oricum o să pierzi (bătălia pe care o duci), așa că mai bine renunță acum!
Originile marxiste ale „părții greșite a istoriei”
Ideea este că istoria se duce, inevitabil, într-o singură direcție este veche, dar recent, cel care a popularizat-o este Karl Marx. Teoreticianul comunist susținea că socialismul este inevitabil, și deci oricine stă în calea „progresului” nu este doar imoral, ci și un anti-intelectual. În paranteză fie spus, asta i se spune și președintelui Trump, acuzat de stânga că „stă în calea progresului”.
Drept consecință, continuă Jonah Goldberg, oponenții viziunii marxiste erau „de partea greșită a istoriei”, de unde și observația istoricului comunismului Robert Conquest că expresia respectivă are o „sonoritatea” socialistă. Practic, e o variantă atee a ideii religioase că „Dumnezeu e cu noi” și deci, într-un final, ne va acorda victoria.
Viitorul? Rămâne de scris
Cu toate că activiștii LGBT sau neo-marxiștii de peste tot trâmbițează că viitorul e al lor și victoria le va aparține inevitabil, realitatea este că nimeni nu știe ce va fi mâine. Un singur lucru este cert: când oamenii sunt convinși că nu pot avea sorți de izbândă pentru că „istoria nu este de partea lor” e sigur că aceștia vor înceta să lupte pentru dezideratele în care cred.
Poate că acum marile corporații, mass-media și politicienii lumii susțin căsătoriile homosexuale și impunerea lor pare ceva inevitabil, dar singura cale prin care acestea vor deveni certe e dacă oponenții lor se vor preda, pe baza ideii prăpăstioase că oricum „înfrângerea este inevitabilă”.
A spune cuiva că e „de partea greșită a istoriei” e echivalent cu a-i spune „taci! nu mai continua dezbaterea”, ceea ce este fără îndoială un mod foarte nedemocratic de a vedea lucrurile.
În democrație, ca și în viață, spune Goldberg, înfrângerea vine doar atunci când partea care se află în pierdere, acceptă și recunoaște eșecul. Să nu uităm că regimul comunist a fost, timp de aproape 50 de ani, de „partea bună a istoriei”. Dar cei care s-au opus marxismului au învins tocmai pentru că au refuzat să se predea în fața „istoriei”.
Pentru că, atâta vreme cât mai e cineva dispus să lupte pentru ceea ce crede, cauza aceea merge mai departe, sau pentru a-l parafraza pe Radu Demetrescu, „Înfrânt nu ești atunci când sângeri,  nici ochii când în lacrimi ți-s.
Adevăratele înfrângeri, sunt renunțările la vis”.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Decat sa muncesti in strainatate mai bine cultivi lavanda si incasezi 5000 de euro la hectar
Jurnalistul Radu Tudor a insinuat că patriotismul și suveranismul sunt vulnerabilități pentru securitatea națională, iar Klaus Iohannis i-a răspuns că lucrează „la aceste chestiuni”
După ce în Capitală au apărut mai multe statui care nu reprezintă istoria și cultura română, Gabriela Firea anunță că în centrul Bucureștiului va fi amplasată o statuie a lui Ronald Reagan
În plină pandemie, singura fabrică din România care producea ventilatoare pulmonare se închide din lipsă de comenzi
O sectă face ravagii in România! Până şi cei mai antrenaţi agenţi au fost convertiţi!
US Army le cere FEMEILOR să facă DUȘ cu BĂRBAȚII, ca parte a Programului de Integrare a TRANSSEXUALILOR
Iohannis s-a urcat pe cazul Caracal, exact ca dupa Colectiv, in scop electoral!
IN TIMP CE UN ROMAN MUNCESTE O LUNA PENTRU UN SALAR MINIM NET DE 777 lei. Guvernul a aprobat cadrul legal pentru majorarea sumei gratuite acordate unui solicitant de azil: 1.185 lei pentru sezonul rece, si 1.117 de lei pentru sezonul cald.
De ce insistă Politico să promoveze ideea (preluată cu mare viteză de UM Digi24, Realitatea, g4media, Capital sau ProTv) că scrisoarea lui Giuliani nu conține un mesaj real ci unul plătit? Pentru că cei de la Politico sunt anti-Trump, pro-Democrați, pro-grobalizare, anti-naționaliști și mega pro-rezist.
PNL anunță că va susține proiectul de lege pentru finanțarea de la buget a Casei Regale
TRAFIC DE INFLUENTA PENTRU LULUTA? – Ministrul Justitiei Tudorel Toader a terminat evaluarea sefilor PICCJ si DNA, Augustin Lazar si Laura Kovesi. Coincidenta, cu doua zile inainte sa anunte daca va propune sau nu revocarea lui Kovesi de la sefia DNA, ministrul Justitiei Tudorel Toader este vizitat de ambasadorul SUA la Bucuresti Hans Klemm. Sa fie vizita lui Klemm o incercare de a influenta evaluarea lui Toader pentru a o pastra pe Kovesi la conducerea DNA?
Mafie politica, masonerie si SRI : cu binecuvantarea preotilor de la Patriarhia Romana.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro