Eșecul acțiunii secesioniste din Catalonia lovește în visul maghiar al ruperii Transilvaniei. Carles Puidgemont a fost arestat!

Distribuie!by ActiveNews.ro: Președintele catalan destituit de Madrid, Carles Puigdemont (căsătorit cu o româncă), s-a predat poliției belgiene. Parchetul din Bruxelle a confirmat că cinci persoane căutate de Spania au fost plasate în detenție în această dimineață. Carles Puigdemont și cei patru consilieri ai săi vor fi duși în fața unui judecător, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

ActiveNews.ro: Președintele catalan destituit de Madrid, Carles Puigdemont (căsătorit cu o româncă), s-a predat poliției belgiene. Parchetul din Bruxelle a confirmat că cinci persoane căutate de Spania au fost plasate în detenție în această dimineață. Carles Puigdemont și cei patru consilieri ai săi vor fi duși în fața unui judecător, care va lua o decizie până luni dimineață.

loading...

Audiența Națională a emis mandate europene de arestare pe numele președintelui catalan destituit de Madrid, Carles Puigdemont, și altor patru lideri care au fugit împreună cu el în Belgia, luni.

Cei cinci lideri separatiști nu s-au prezentat la o audiere, când alți nouă foști membri ai Guvernului regional catalan au fost arestați preventiv. Unul dintre cei nouă reținuți a fost eliberat vineri după ce a plătit o cauțiune în valoare de 50.000 de euro. Ei sunt acuzați cu toții de rebeliune, răzvrătire și deturnare de fonduri publice după proclamarea ”Republicii Catalonia”.

Nota mea: Eșecul mișcării catalene de secesiune este o grea lovitură pentru revizioniștii maghiari, pentru toți ungurii care priveau cu speranță la ce se întâmplă în Spania, pregătindu-se, în caz de reușită, să demareze acțiuni accelerate pentru o dorită independență economică și administrativă a Transilvaniei, iar în final pentru ruperea de România a acestui pământ românesc.

Spre marele lor necaz, mișcarea secesionistă catalană nu a primit sprijinul niciunei țări din UE și, în consecință, a fost sortită eșecului încă din fașă. Consecințele sunt evidente: proiectul regionalizării țărilor din Europa a intrat sub un mare semn de întrebare și, cel puțin pentru viitorul apropiat, orice altă mișcare secesionistă în cadrul țărilor din UE nu va avea sorți de izbândă.

Privind la ce se întâmplă azi în Spania, vedem că rezultatul a fost, pentru catalani, cum nu se poate mai prost: Parlamentul catalan a fost desființat, liderii catalani au fost arestați și un număr important de firme și bănci au anunțat posibilitatea de retragere din această regiune, lucru care se va traduce printr-o scădere a nivelului de trai. Cu alte cuvinte, catalanii nu au obținut nimic în plus, dar au pierdut pe toate direcțiile.

Oare cum își privesc acum extremiștii maghiari planurile secesioniste? Le amintim, ca să nu uite: Transilvania este și va rămâne pământ românesc!

 


Sursa: 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro