Escaladarea evenimentelor și iminența unei ciocniri Assad – Erdogan (ambii, aliați ai Moscovei) se produc sub privirile lui Vladimir Putin

Distribuie!by Luptătorii kurzi au ajuns la un acord cu regimul de la Damasc pentru a permite trupelor siriene să pătrundă în regiunea Afrin, invadată de Turcia. Urmează CIOCNIREA dintre Erdogan și Assad! Nur Mahmoud, un purtător de cuvânt al Unităților kurde pentru Apărarea Poporului (YPG) a declarat pentru Al-Jazeera luni […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Luptătorii kurzi au ajuns la un acord cu regimul de la Damasc pentru a permite trupelor siriene să pătrundă în regiunea Afrin, invadată de Turcia. Urmează CIOCNIREA dintre Erdogan și Assad!

Nur Mahmoud, un purtător de cuvânt al Unităților kurde pentru Apărarea Poporului (YPG) a declarat pentru Al-Jazeera luni că solicită guvernului sirian „să apere unitatea Siriei”.

loading...

Noua turnură a evenimentelor ar putea duce la confruntări directe între trupele lui Bashar Al-Assad și forțele turce care au pătruns în provincia siriană, cu patru săptămâni în urmă.

Turcia și Armata Siriană Liberă (ASL) – o grupare de opoziția anti-Assad sprijinită de Ankara – au lansat pe 21 ianuarie o ofensivă aeriană și terestră în Afrin, cu scopul declarat de a-i alunga pe kurzi, considerați teroriști, și a crea o zonă tampon la frontiera sa sudică. Operațiunea a fost numită în mod ironic „Ramura de Măslin”.

La rândul său, Turcia a reacționat, afirmând că salută orice gest al Damascului în Afrin pentru a-i izgoni pe kurzii YPG, însă a avertizat că dacă trupele siriene vor veni în Afrin pentru a-i proteja pe kurzi, atunci și ele vor deveni țintele trupelor de asalt turce.

Presa de stat siriană a relatat tot luni că în regiunea Afrin vor pătrunde „în umătoarele câteva ore” miliții pro-Assad.

„Forțe populare vor sosi în Afrin în următoarele câteva ore pentru a sprijini fermitatea poporului său în combaterea agresiunii”, a informat agenția siriană de stat SANA, citându-l pe corespondentul său din Alep, oraș care se află la 35 de kilometri de Afrin.

Între kurzi (cea mai importantă forță terestră din Siria și Irak în combaterea ISIS) și regimul lui Assad relațiile au fost mai degrabă reci și pragmatice: au încercat să evite ciocnirile directe. Totuși, idealul kurzilor, de a avea un stat propriu, venea în contradicție cu dorința lui Assad de a menține integritatea teritorială a Siriei. Pe 1 februarie, ministrul sirian al Apărării calificase pătrunderea trupelor turce în Afrin drept „agresiune”, afirmând că țara sa nu va tolera să-i fie afectată integritatea teritorială.

Invazia Turciei în Afrin pare să fi dus la o alianță de conjunctură între Damasc și kurzi, care complică și mai mult jocurile politico-militare din Siria.

Escaladarea evenimentelor și iminența unei ciocniri Assad – Erdogan (ambii, aliați ai Moscovei) se produc sub privirile lui Vladimir Putin, care nu schițează nici un gest pentru a dezamorsa bomba.

 


Sursa: 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

NE ATACA LA COPII. Ceea ce se petrece in Norvegia se va petrece si in Romania. TU CE VEI FACE CAND SISTEMUL ITI VA RAPI COPIII? Si mai ales, ce facem ca Romania sa nu ajunga ca Anglia, SUA, Canada, Norvegia, Suedia si restul tarilor nordice?
Pericolul LGBT: Cuplu de lesbiene și-au ucis fiul de nouă ani prin mutilare, încercând să-l facă transgender
'Mister' elucidat: De ce întrebarea de la referendum nu conţine nicio referire la familie | nu ai voie prin lege sa vii cu alta intrebare!
“ROMÂNIA SUB ASEDIU” – disparitia Romaniei prin VANZAREA PAMANTURILOR si PADURILOR - “E un mare pericol!
Unul dintre cei mai mari avocați spune că îndobitocirea românilor „A început cu sloganul ăla tâmpit de la PRO TV: Te uiți și câștigi! Stratul gros al populației îl reprezintă masa amorfă și inertă a obidiților, adică Las Fierbinți”
Cerem FSC să retragă certificarea acordată Schweighofer
Ministerul Comunicaţiilor a tocat zeci de milioane de euro pe studii şi site-uri inutile | Vă convine?
Dacian Cioloș a făcut parte din trupele de Securitate! Tatăl a fost ofițer de Miliție, iar unchiul a lucrat la Contrasabotaj
Coldea se agață de SRI și de Klaus Iohannis
Ce vrea să facă Bruxelles-ul cu România. „Apariţia Europei cu două viteze ar da senzaţia că am fost tot timpul minţiţi”
INTELLIGENCE-UL BRITANIC: MERKEL A ORDONAT LICHIDARI POLITICE IN ROMANIA
Voi nu sunteţi poporul, voi sunteţi trecutul! – le spune televiziunea publică germană criticilor migraţiei în masă, LGBT-ului, multiculturalismului
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro