ENIGMA LUI MUNGIU: ”DE UNDE ACEASTĂ CONŞTIINŢĂ DEŞTEPTATĂ PESTE ANUL NOU LA POPORUL PLICTISIT?”

Distribuie!by ”Războiul civil pe care îl vedem nu e despre integritate, foloseşte doar pe unii oameni care cred în ea şi face praf democraţia şi statul de drept. Cîştigătorii alegerilor vor să fie deasupra legii. Pierzătorii vor să le cîştige la masa verde”. loading... Constatarea îi aparține politologului Alina Mungiu, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather


”Războiul civil pe care îl vedem nu e despre integritate, foloseşte doar pe unii oameni care cred în ea şi face praf democraţia şi statul de drept. Cîştigătorii alegerilor vor să fie deasupra legii. Pierzătorii vor să le cîştige la masa verde”.

loading...

Constatarea îi aparține politologului Alina Mungiu, într-un comentariu extrem de lucid dedicat frămîntărilor sociale din ultima perioadă.


”Nu se întreabă nimeni de ce nu au ieşit la vot, de ce au fost o mie cînd Oprea l-a pierdut pe motociclistul lui în groapă, de ce nu au fost nici cinci sute cînd PSD a anulat pe 45 de zile legea cu traseismul, oricât am tras de ei, de ce Moise Guran şi cu mine am fost cvasi-singuri în marţea neagră, pînă cînd cu mare efort s-au strîns trei mii de oameni? De unde această conştiinţă deşteptată peste Crăciun şi Anul Nou la poporul cinic şi plictisit, care dă impresia că poate da jos guvernul, numai să vrea, de unde nu se mai dau amenzi la demonstranţi, deşi în primăvară şi parastasul de la Colectiv s-a ales cu una doar că a postat evenimentul pe Facebook? Ce e nou? Că PSD a mai făcut porcării gîrlă, şi n-a ieşit nimeni” se întreabă, retoric, Mungiu.

Și tot ea furnizează un posibil răspuns:


”Un singur lucru e nou. Guvernul vrea să taie fondurile SRI, o mişcare fără precedent. SRI, care a scăpat din comisia de anchetă fără să ne spună cum de a luat Ghiţă aproape un miliard şi de ce nu e cercetată sursa banilor din România TV şi a altor organe de presă cu finanţare ascunsă, era cel din spatele amenzilor după demonstraţii, ei făceau poze şi dosare la tineri (la cei cu potenţial de lideri şi care nu puteau fi şantajaţi). SRI nu mai are de ce să oprească vreo demonstraţie. Dimpotrivă. Regimul actual e cea mai mare ameninţare la adresa lor de cînd sunt ei, mai ales după un an în care şi-au făcut pensii speciale şi mărit salarii prin hotărîri de guvern secretizate şi zece ani de acumulat puteri din decizii CSAT. Serviciile ameninţate de tăierea bugetară au devenit brusc prietenele străzii, şi de unde mîna nevăzută ne punea piedici de tot felul, acuma în mod miraculos totul se agregă(…)

Nimeni nu o fi manipulat de nimeni. Prea sunteţi deştepţi toţi. Şi lucizi” conchide politologul.

Autor: B.I.

Sursa: In Politicsgandeste.org

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Cine a comandat spionarea șefei DNA. Este un personaj foarte bogat și influent din România
Manual de transformare a unei țări fără datorii într-o colonie disciplinată și fericită
Afirmații fără precedent făcute în direct la Televiziunea Națională: România nu mai este un stat, ci o corporație condusă de străini. În ultimii 26 ani, România a pierdut peste UN TRILION de euro, mai mult decât a pierdut de la Ștefan cel Mare până-n '89
Premierul rus în Bulgaria: Mizele economice
Pedofili străini în România: Neamțul care închiria un băiat de 11 ani în România, preot mormon, înfiase un copil din Sălaj în anii `90
Mass-media MASONICA națională i-a IGNORAT - Mii de oameni au ieșit în stradă în sprijinul familiei naturale.
România este în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut
Mircea Munteanu, istoric român de la Departamentul de Stat american ACUZĂ: Românii nu îi iubesc pe bogați, este efectul propagandei comuniste ! Dar pe cine vreți domnule Munteanu să  iubim, pe cei 8 magnați pe langa merovingieni care dețin bogatia si resursele planetei ca toate bunurile a peste 6 miliarde de oameni la un loc ? Asta considerați capitalismul normal ? Nu a fost Iisus primul comunist din lume ? 
Lista masonilor venerabili din Bucureşti şi poziţiile acestora în stat şi societate
Scrisoarea deschisă a unui român către președintele Iohannis: România este deja normală, poate mai normală decât o doriți dvs.
Europarlamentar austriac, în inspecţie prin pădurile UNESCO din România: „N-o să credeţi ce minciuni mi-au spus...."
Tehnică militară americană, pe străzile unui oraș din România
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro