ENIGMA LUI MUNGIU: ”DE UNDE ACEASTĂ CONŞTIINŢĂ DEŞTEPTATĂ PESTE ANUL NOU LA POPORUL PLICTISIT?”

Distribuie!by ”Războiul civil pe care îl vedem nu e despre integritate, foloseşte doar pe unii oameni care cred în ea şi face praf democraţia şi statul de drept. Cîştigătorii alegerilor vor să fie deasupra legii. Pierzătorii vor să le cîştige la masa verde”. loading... Constatarea îi aparține politologului Alina Mungiu, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather


”Războiul civil pe care îl vedem nu e despre integritate, foloseşte doar pe unii oameni care cred în ea şi face praf democraţia şi statul de drept. Cîştigătorii alegerilor vor să fie deasupra legii. Pierzătorii vor să le cîştige la masa verde”.

loading...

Constatarea îi aparține politologului Alina Mungiu, într-un comentariu extrem de lucid dedicat frămîntărilor sociale din ultima perioadă.


”Nu se întreabă nimeni de ce nu au ieşit la vot, de ce au fost o mie cînd Oprea l-a pierdut pe motociclistul lui în groapă, de ce nu au fost nici cinci sute cînd PSD a anulat pe 45 de zile legea cu traseismul, oricât am tras de ei, de ce Moise Guran şi cu mine am fost cvasi-singuri în marţea neagră, pînă cînd cu mare efort s-au strîns trei mii de oameni? De unde această conştiinţă deşteptată peste Crăciun şi Anul Nou la poporul cinic şi plictisit, care dă impresia că poate da jos guvernul, numai să vrea, de unde nu se mai dau amenzi la demonstranţi, deşi în primăvară şi parastasul de la Colectiv s-a ales cu una doar că a postat evenimentul pe Facebook? Ce e nou? Că PSD a mai făcut porcării gîrlă, şi n-a ieşit nimeni” se întreabă, retoric, Mungiu.

Și tot ea furnizează un posibil răspuns:


”Un singur lucru e nou. Guvernul vrea să taie fondurile SRI, o mişcare fără precedent. SRI, care a scăpat din comisia de anchetă fără să ne spună cum de a luat Ghiţă aproape un miliard şi de ce nu e cercetată sursa banilor din România TV şi a altor organe de presă cu finanţare ascunsă, era cel din spatele amenzilor după demonstraţii, ei făceau poze şi dosare la tineri (la cei cu potenţial de lideri şi care nu puteau fi şantajaţi). SRI nu mai are de ce să oprească vreo demonstraţie. Dimpotrivă. Regimul actual e cea mai mare ameninţare la adresa lor de cînd sunt ei, mai ales după un an în care şi-au făcut pensii speciale şi mărit salarii prin hotărîri de guvern secretizate şi zece ani de acumulat puteri din decizii CSAT. Serviciile ameninţate de tăierea bugetară au devenit brusc prietenele străzii, şi de unde mîna nevăzută ne punea piedici de tot felul, acuma în mod miraculos totul se agregă(…)

Nimeni nu o fi manipulat de nimeni. Prea sunteţi deştepţi toţi. Şi lucizi” conchide politologul.

Autor: B.I.

Sursa: In Politicsgandeste.org

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

ABERAȚIE URIAȘĂ: Politicenii „Secuii” au inițiat autonomia Ținutului Secuiesc. Textul a apărut în… Monitorul Oficial. Cu toate acestea, în România nu mai există secui, conform recensămintelor
Camelia Smicală: „La baza sistemului de protecție a copilului din Finlanda ,stă o afacere de pedofilie”
Generalul Mircea Chelaru: “Aşa începe nenorocirea. Să ştiţi că niciun război nu a început dintr-o dată”
Iată MOTIVELE pentru care oamenii de afaceri CER NAŢIONALIZAREA fabricilor româneşti
Un fond de investiţii american preia peste 18.000 de hectare de teren arabil în România
Slovenia a RESPINS prin referendum căsătoriile HOMOSEXUALE
Dacă Iohannis a plecat la Washington pe post de slugă, el va avea o surpriză, pentru că nu va întâlni în persoana lui Trump un vătaf, un sultan sau un kaizer.
Unde au fost serviciile secrete în timpul jefuirii Ţării?
ROMÂNIA – povestea PRIMEI TĂRI DIN LUME care a avut o sondă petrolieră, o rafinărie petrolieră și a exportat benzină pentru prima dată…
Împotriva cenzurării identității creștine în Europa! Un ceh curajos a protestat într-un mod inedit față de decizia Lidl de a scoate Crucea de pe ambalaje: A venit la cumpărături cu o CRUCE uriașă. In schimb grupul Schwarz Lidl&Kaufland,sunt primii la sposorizari ca UNTOLD si Caravana de donat sange !!
A apărut dovada că Ludovic Orban a semnat în 2010 să nu se elimine PENSIILE SPECIALE!!!
În prezent, 16 copii români din șapte familii sunt în custodia autoritatilor norvegiene, conform MAE
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro