Emilia Șercan: Teza de doctorat a lui Florian Coldea a dispărut. Cel care o amenința s-a dovedit a fi un ofițer de poliție

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Jurnalista Emilia Șercan a anunțat că a fost prins bărbatul care a amenințat-o cu moartea. Este .

loading...

„A fost identificată persoana care m-a amenințat cu moartea. Este un ofițer de poliție, angajat al Academiei de Poliție. Sunt într-o evidentă stare de consternare. Un ofițer de poliție, pus să apere legea, amenință cu moarte un ziarist de investigație.


Este inimaginabil așa ceva! Sper că de data asta va exista puțină onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Poliție. Revin”, a scris jurnalista pe Facebook.

Suspect de amenințarea la adresa jurnalistei ar fi Bărbulescu Gheorghe Adrian, ofiţer de politie, angajat al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.


„Luni seara, la ora 21.05, am primit un mesaj de ameninţare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informaţii despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliţie, instituţie aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire. De patru ani scriu aproape exclusiv despre tezele de doctorat plagiate ale unor oficiali ai statului, unii dintre cei mai puternici oameni din România fiind subiectul dezvăluirilor mele.

Anchetele despre tezele de doctorat plagiate au expus o cutremurătoare reţea de complicităţi, putere, influenţă şi bani construită pe impostură la cel mai înalt nivel al instituţiilor statului. Până acum am fost înjurată, intimidată, urmărită, s-a încercat compromiterea mea, însă de data asta s-a trecut la un alt nivel”, scria  Emilia Şercan pe pagina personală de Facebook.

Emilia Șercan: Teza de doctorat a lui Florian Coldea a dispărut

Vlad Manolache / 10 sep 2018 / 16:41 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Emilia Șercan a declarat că teza de doctorat a generalului Florian Coldea a dispărut de la Biblioteca Națională a României.

Emilia Șercan a dezvăluit la B1 că există o “situație unică în istoria Bibliotecii Naționale a României”. Teza de doctorat al fostului prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a dispărut de la arhivă. Jurnalista susține că a fost împrumutată în 2015 și nu a mai fost returnată.

Naște foarte multe întrebări

“Vorbim despre o situație unică în istoria Bibliotecii Naționale a României pentru că este pentru prima dată când o teză de doctorat este împrumutată. Tezele stocate la biblioteca Națională a României au un regim cu totul special. Ele intră în fondul intangibil, în depozitul legal, iar acolo, ele fiind un exemplar unic, nu ar trebui să fie împumutate. De altfel, există și legislație, există și un regulament al Bibliotecii care spune foarte clar că aceste teze de doctorat nu se împumută. Biblioteca Universității Politehnice face o cerere în iulie 2015, cerând în mod excepțional această teză care nu mai este returnată ulterior, în ciuda insistențelor celor de la Biblioteca Națională, a adreselor și a solictărilor oficiale trimise către Biblioteca Universității Politehnice.

Este o situație care naște foarte multe întrebări. Dincolo de faptul că vorbim despre un moment anume în care se petrece această dispariție a tezei de doctorat, dar și de faptul că teza dispare în momentul în care încep dezvăluirile despre doctoratele coordonate de Gabriel Oprea, cel care i-a fost coordonator și lui Florian Coldea”, a declarat Șercan la postul B1.

Singurul exemplar care poate certifica autenticitatea

“Acel exemplar de la Biblioteca Națională este exemplarul în baza căruia se poate face o eventuală verificare a unei suspiciuni de plagiat într-o teză de doctorat. Deci nu vorbim doar de teza domnului Coldea, ci de toate tezele din România. Este exemplarul unic, exemplaru-martor, cel care poate să certifice autenticitatea unei teze de doctotat. De ce? Pentru că, de exemplu, la biblioteca unei facultăți unde a fost susținută o teză de doctorat, poate să fie foarte ușor înlocuit exemplarul, cu o eventuală complicitate a unei persoane de la respectiva bibliotecă. Depozitul legal al Bibliotecii Naționale are un regim special, se ține cu sigiliu, există o serie de proceduri de acces la respectivul depozit tocmai pentru a proteja aceste documente care fac parte din patrimoniul național, cultural, mobil al României.Teza mai poate să fie recuperată, însă cine mai poate să garanteze în acest moment că o teză care a fost scoasă trei ani din depozitul legal, pentru scoaterea căreia nu s-a făcut un proces verbal de predare-primire, este teza care a fost susținută în 2010 și că este de fapt exemplarul care a existat la Biblioteca Națională a României până la momentul împrumutului”, a declarat Emilia Șercan.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro