Elveţia: Au votat împotriva vălului islamic

Distribuie!by Mai mult de două treimi dintre locuitorii cantonului elveţian Saint-Gall au votat duminică, în cadrul unui referendum local, pentru interzicerea purtării burqa (vălul islamic integral), în spaţiul public. loading... Această reglementare a intrat în vigoare din iulie 2016 în cantonul învecinat Tessin, potrivit rezultatelor oficiale, relatează AFP, preluată de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Mai mult de două treimi dintre locuitorii cantonului elveţian Saint-Gall au votat duminică, în cadrul unui referendum local, pentru interzicerea purtării burqa (vălul islamic integral), în spaţiul public.

loading...

Această reglementare a intrat în vigoare din iulie 2016 în cantonul învecinat Tessin, potrivit rezultatelor oficiale, relatează AFP, preluată de Agerpres. Toţi alegătorii din Confederaţia Elveţiană ar urma să voteze asupra acestei chestiuni, probabil anul viitor, la nivel naţional.


În cantonul Saint-Gall (nord-est), aproape 67% dintre alegători au aprobat textul anti-burqa, deja adoptat de parlamentul regional, cu sprijinul dreptei populiste. Însă Verzii şi organizaţia de tineret a Partidului Socialist au blocat aplicarea legii, luând iniţativa organizării acestui referendum.

De acum, “orice persoană care nu poate fi recunoscută pentru că îşi ascunde chipul în spaţiul public şi care pune astfel în pericol siguranţa publică sau pacea socială şi religioasă va fi pedepsită cu o amendă”.


În Elveţia nu există o lege care să reglementeze această chestiune la nivel naţional, executivul federal de la Berna susţinând că această problemă ar trebui să fie lăsată la latitudinea fiecărui canton elveţian.

https://evz.ro/elvetia-votat-valului-islamic.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro