Electrica joacă MURDAR! Cum vrea să “curenteze” clienții cu un contract DUBIOS de prelungire, anexat la factură! Protecția Consumatorului avertizează!

Distribuie!by   SC Electrica Furnizare S.A a apelat la un truc pentru inducerea în eroare a clienților săi! La factura de curent, compania anexează un contract-tip pentru prelungirea înțelegerii contractuale.  Liberalizarea prețurilor a deschis concurența pe piața de furnizare a energiei electrice și de aceea firmele se luptă în strategii […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

SC Electrica Furnizare S.A a apelat la un truc pentru inducerea în eroare a clienților săi! La factura de curent, compania anexează un contract-tip pentru prelungirea înțelegerii contractuale.  Liberalizarea prețurilor a deschis concurența pe piața de furnizare a energiei electrice și de aceea firmele se luptă în strategii de marketing pentru atragerea de clienți. Electrica Furnizare beneficiază de BRAND și de infrastructura necesară pentru acces la clienții finali și de aceea a conceput acest contract-tip ce poate fi semnat și trimis prin poștă. Astfel contractul se prelungește de drept, pe perioadă nedeterminată.

loading...

Protecția Consumatorului AVERTIZEAZĂ: “Clienții sunt induși în eroare! NU se prezintă sumele contractuale, valorile pe kilowat, tarife etc!”

Reprezentanții Oficiului pentru Protecția Consumatorului susțin că aceste practici nu sunt legale, deoarece contractul nexat la factură NU prezintă date concrete și astfel consumatorul nu este corect-informat.

“Am observat și noi această metodă a companiei Electrica Furnizare și într-adevăr practica lor lezează dreptul consumatorului de a fi corect-informat. NU sunt prezentate tarifele, intervalul orar în care sunt practicate aceste tarife, abonamentele dar și alte detalii privind drepturile și obligațile și astfel clienții pot semna și prelungi contractul fără să știe cât au de plătit ulterior. Ne vom sesiza imediat ce vom fi solicitați pentru că deocamdată NU am înregistrat nicio plângere privind aceste practici ” a declarat Dina Suciu, inspetcorul Oficiului pentru Protecția Consumatorului Bistrița-Năsăud.

Cum vrea Electrica să CURENTEZE clienții printr-un contract-fantomă! Compania suportă cheltuielile poștale, numai-numai să agațe clienții!

 

iată ce scrie în contractul anexat la factura pe luna în curs:

“Vă anexăm alăturat contractul de furnizare a energiei electrice emis pentru locul d-voastră de consum în temeiul contractului-cadru de furnizare a energiei electrice aprobat prin Ordinul ANRE nr 88/2015. Prezentul contract înlocuiește contractul de furnizare a energiei electrice încheiat cu societatea noastră în temeiul contractului-cadru de furnziare a energiei electrice aprobat prin Decizia ANRE nr 57/1999. Vă rugăm ca în 30 de zile de la primire să ne returnați un exemplar al contractului semnat de dumneavoastră. Costul serviciilor poștale privind returnarea plicului cu contractul anexat, va fi suportat de Electrica Furnizare.”

 

 

Documentele pot fi transmise și on line la adresa: http://www.electricafurnizare.ro/clienti/clienti-casnici/doresc-sa-devin-client-electrica-furnizare-sa/

Unde se pot cere oferte pentru “curent mai ieftin”! Cel mai bun să câștige!

Firmele care pot funiza energie electrică pe raza municipiului Bistrița, dar și în județ: RCS & RDSENELE-onElectrica Furnizare    dar  treptat vor intra și alte firme pe piață. Consumatorii pot schimba furnizorul și cere informații privind tarifele practicate de companiile flate pe piață și care pot feri servicii de furnziare a energiei electrice.

Odata cu liberalizarea pietei de energie pentru consumatori, acestia au mai multe optiuni in ceea ce priveste furnizorul de la care sa achizitioneze energia electrica. Liberalizarea pietei de energie electrica ofera, atat consumatorilor non-casnici (persoane juridice), cat si celor casnici, posibilitatea alegerii furnizorului de energie electrica de la care sa achizitioneze energia electrica consumata. Acest fapt duce la scaderea pretului energiei electrice pentru consumator, datorita concurentei intre diversii furnizori de energie electrica, care activeaza pe piata de energie, ceea ce se traduce intr-o valoare mai mica a facturii de energie electrica.

Patru companii dețin cele opt distribuții regionale de electricitate: Electrica (Muntenia Nord, Transilvania Sud și Transilvania Nord), Enel (Muntenia Sud, Banat și Dobrogea), E.ON (Moldova) și CEZ (Oltenia).

Preţurile energiei electrice pentru consumatorii casnici s-a realizat treptat pe baza unui calendar și se vor liberaliza total de la 31 decembrie 2017.

 


Sursa: ziardebistrita.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Întoarsă în România după 20 de ani în străinătate, s-a sinucis după ce a fost „hărțuită” de instituțiile statului. Contabilul ei a povestit ce s-a întâmplat
Klaus Iohannis, îţi place? Sunt cei care te-au votat în 2014. Nu e vorba de jandarmi, ci de cei care îi bat pe jandarmi
Legea vaccinării obligatorii ne aruncă iar în iadul dictaturii
Din ciclul „S-a țicnit lupul”: Liberalii vor să plătească salariile angajaților multinaționalelor cu banii statului român
Cum citim rezultatele votului din 2016? MÂNIE POPULARĂ. Iohannis şi Cioloş cu întreaga lor rețea de progresişti, ONG-iști şi SOROS-işti au nenorocit țară într-un an de guvernare cât alții în zece.
Reacția unui britanic după ce a văzut că n-avem toalete pe autostradă: ”În ce an suntem, 2018?”
BYE BYE LULU! – Tudorel Toader cere revocarea Laurei Kovesi din fruntea DNA. Exceptional Raport stiintific al ministrului Justitiei despre necesitatea revocarii sefei DNA pentru management deficitar cu consecinte nefaste pentru Romania: record de conflicte constitutionale intre puterile statului; premisele blocarii activitatii legiuitorului; sfidarea Parlamentului; anchete in afara cadrului legal; implicarea in anchetele altor procurori; incercarea de a obtine condamnari cu orice pret (Raport)
Murdăriile adopțiilor- din 89 până azi, o mafie și o contrabandă incredibilă
PAPA FRANCISC șochează din nou! “Căsătoria între gay reprezintă o parte a modernizării Bisericii”
Nicușor Dan – o băşică pe cale de a se dezumfla. Am suflat în ea degeaba
Guvernul Orban a închis de la 1 decembrie ELECTROPUTERE CRAIOVA. Iohannis : Respectăm calendarul agreat cu UE şi Banca Mondială
Bârlădeanu: Ceaușescu s-a opus colectivizarii pe care o dorea Dej, de asta si-a atras antipatia acestuia
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro