Efectele neintarziate ale DEFRISARILOR in ROMANIA! Cod ROSU de inundatii in 6 judete

Distribuie!by loading... Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a prelungit şi a extins avertizările hidrologice pentru următoarea perioadă. Specialiştii au anunţat chiar cod roşu pentru cursurile de apă din câteva bazine hidrografice, inclusiv în bazinul Putnei, din judeţul Vrancea. Codul roşu este valabil până mâine seară, la ora 18.00. […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a prelungit şi a extins avertizările hidrologice pentru următoarea perioadă. Specialiştii au anunţat chiar cod roşu pentru cursurile de apă din câteva bazine hidrografice, inclusiv în bazinul Putnei, din judeţul Vrancea. Codul roşu este valabil până mâine seară, la ora 18.00.

Instituţiile publice au activat serviciile locale de voluntari pentru situaţii de urgenţă şi pregătesc planurile de acţiune. “Cod Roşu în intervalul 02.06.2016 ora 22:00 – 03.06.2016 ora 18:00 pe râurile din bazinele hidrografice: R. Negru (judeţele Harghita şi Covasna), afluenţii din bazinul superior şi mijlociu al Bistriţei (judeţele Suceava, Harghita şi Neamţ), Trotuş (judeţele Harghita, Neamţ şi Bacău), Putna (judeţul Vrancea).
Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Neamţ, Bacău, Vrancea şi Covasna”, potrivit hidrologilor.

FOTO Drumul European 85, în zona Adjud, o imensă mare tulbure. Apele nu dau semne că vor să se retragă

În zona au fost aduse câteva utilaje, care curăţă cu lamele, pe sub apă, mâlul adus de apele învolburate ale Trotuşului.

Circulaţia rutieră este în continuare blocată pe cel mai circulat drum spre Moldova, E85, între Domneşti şi Adjud.

Poliţia nu lasă pe nimeni să treacă, apa Trotuşului, care s-a revărsat peste artera de circulaţie, fiind destul de înaltă.

În zonă au fost aduse câteva utilaje, care străbat porţiunea inundată şi curăţă cu lamele noroiul adus de pe câmp.

COD ROSU de inundatii in 6 judete din tara. Povestile oamenilor care inca traiesc cu frica unei catastrofe

Pericolul de inundatii persista in sud-vestul tarii. Avem cod rosu pe rauri din judetele Timis, Gorj, Valcea, dar si din Dolj, Mehedinti si Caras-Severin.


Actualizare ora 21:00: Va reamintim, codul rosu este in continuare in vigoare pana vineri, la ora 21:00, pentru raurile din urmatoarele bazine hidrografice: Bega superioara amonte Faget, Timis superior si afluentii mici ai Timisului din bazinul mijlociu si inferior, Barzava, Moravita, Caras, Nera (judetele Caras Severin si Timis), Cerna (judetele Gorj si Caras Severin), Drincea, Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Lotru (judetul Valcea).


Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, precum si viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale severe se pot produce si in alte bazine hidrografice mici din judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Valcea.

O suta de familii din Gataia judetul Timis au fost evacute de pompieri, in aceasta dupa-amiaza. Oamenii speriati au fost adapostiti intr-un liceu. In zona ploua fara incetare de miercuri-noapte. Au cazut o suta de litri de apa pe metrul patrat, iar apele care s-au strans de pe versanti au umflat paraiele. Spre dimineata, puhoaiele au navalit salbatic pe strazi si au intrat in gospodarii. Aceasta batranica este speriata si neputincioasa.


In Timis, Arges, Valcea, Olt, Teleorman si Caras-Severin hidrologii au emis cod rosu de inundatii. Raurile Barzava, Nera si Caras au iesit din matca si au inghitit sute de gospodarii in Caras-Severin. Pompierii voluntari care mergeau la interventie, au ramas captivi in mijlocul apelor. Disperati, s-au urcat pe capota unui camionului si au cerut si ei ajutor.

La Berzovia, acest barbat a ajuns in pragul disperarii. Sotia lui, grav bolnava si tintuita la pat nu poate fugi . De numai o saptamana a iesit din spital. In total 7 localitati sunt inundate doar in judetul Caras-Severin.

Imagini cumplite la barajul Bradisor

Un lac de acumulare de pe raul Lotru poarta dovada dezastrului din ultimele zile. Zeci de bucati din ceea ce altadata erau casele oamenilor au fost luate de ape si purtate pe parcursul a zeci de kilometri.

In mijlocul acestor ramasite, un acoperis ce a ramas aproape intreg completeaza intr-un mod inspaimantator tabloul dramatic al perioadei in care Romania a fost sub cod rosu.

Apele Romane: Pe raul Lotru nu s-au inregistrat de 50 de ani debite atat de mari

“Joi, inca de la 06:00 a fost instituit cod rosu pe raul Lotru. Directoul regional de la Apele Romane a declarat ca de 50 de ani nu s-au inregistrat debite atat de mari. Raul a inundat mai mult gospodorii. Din fericire nu e vorba inca de case luate de ape. Apa raului s-a apropiat de DN7A. Circulatia nu este inca restrictionata. Ramane de vazut ce se intampla in amonte la cele trei baraje ale hidroelectrica unde exista devarsari controlate. Cei de la Apele Romane au adus cateva utilaje la unul dintre baraje deoarce raul incepuse sa sfarame malul. Incearca astfel sa previna un dezastru similar cu ce s-a intampla miercuri, la Vladesti, in Valcea” a relatat Paul Angelescu, corespondent ProTV.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro