Edward Snowden, fost spion american, cel mai cunoscut avertizor de integritate din lume: “Un virus e dăunător, dar distrugerea drepturilor e fatală”

Distribuie!by Guvernele și autoritățile din întreaga lume se vor obișnui cu noua lor putere, mai mare, și vor transforma măsurile luate în această situație de urgență pentru a restrânge drepturile cetățenilor și pentru a-i controla pe cei care li se opun, avertizează Edward Snowden într-un interviu online pentru CPH:DOX De […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Guvernele și autoritățile din întreaga lume se vor obișnui cu noua lor putere, mai mare, și vor transforma măsurile luate în această situație de urgență pentru a restrânge drepturile cetățenilor și pentru a-i controla pe cei care li se opun, avertizează Edward Snowden într-un interviu online pentru CPH:DOX De Mirela Petre, Joi, 02 aprilie 2020, 10:00

loading...

Măsuri extreme pentru cazuri extreme. Pentru a ține sub control pandemia COVID-19, multe guverne recurg la măsuri care îngrădesc drepturile cetățenilor. Cum ne vor afecta, pe termen lung, societățile și democrațiile?, se întreabă susținătorii drepturilor cetățenești. Unul dintre cei care ne atrag atenția asupra pericolului reprezentat de restricționarea drepturilor democratice care se pot transforma în abuzuri ale guvernelor este Edward Snowden. Consecințele deciziilor luate acum vor fi permanente Snowden e unul dintre cei mai cunoscuți avertizori de integritate din lume, după ce a dezvăluit, în 2013, că Agenția de Securitate Națională (NSA) a SUA derula, în secret, programe de monitorizare a populației din întreaga lume.


La vremea aceea, autoritățile au adoptat aceste măsuri de monitorizare ca răspuns la atacurile teroriste de pe 11 septembrie 2001. Într-un interviu online pentru Festivalul Internațional de Film Documentar Copenhaga, CPH:DOX, Edward Snowden a vorbit despre pericolul ca guvernele actuale să repete abuzurile guvernului american după atentatele teroriste. Edward Snowden EPA „E o problemă care va trece. Vom avea vaccin, imunitatea de turmă, în doi ani, această problemă va dispărea. Dar consecințele deciziilor luate acum vor fi permanente. E esențial să nu uităm că, din perspectiva unei societăți libere, un virus e dăunător, dar distrugerea drepturilor e fatală. E un lucru permanent, pe care nu-l primim înapoi. Când pierdem un drept pe care l-am câștigat într-o revoluție, pentru care a existat o mișcare socială, pentru care a fost nevoie de 100 de ani de eforturi pentru a fi câștigat, și apoi îl pierdem într-un moment de panică, asta este legătura cu atentatele din 11 septembrie”, spune Edward Snowden.

Monitorizare, localizare, control În prezent, pentru a controla răspândirea infecției COVID-19, tot mai multe guverne din întreaga lume folosesc tehnologia pentru a supraveghea și controla populația: în China, scanere de temperatură au fost instalate în gări pentru a identifica persoanele cu febră, în Rusia, se folosesc sisteme de recunoaștere facială pentru a-i identifica pe cei care nu respectă regulile de carantină și ies pe străzi, iar guvernul danez a anunțat că intenționează să folosească datele telefoanelor mobile (metadata) pentru a gestiona pandemia.


În alte state, există discuții despre folosirea datelor de localizare oferite de telefoanele mobile ale cetățenilor pentru a monitoriza și controla răspândirea infecției COVID-19. Atunci când sunt folosite exclusiv pentru controlarea virusului, sunt un instrument puternic. Dar, pentru autorități, există tentația de a le folosi și pentru a controla pe oricine reprezintă potențialii dușmani ai unui stat. „Vedem că se iau măsuri de urgență, în special în situația de acum, nu va fi așa de ușor de scăpat de ele”, spune Snowden. Situația de urgență poate fi extinsă. Apoi autoritățile încep să se simtă bine cu noua lor putere, mai mare. Apoi începe să le placă, ne avertizează Snowden. După trecerea crizei provocate de pandemie, guvernele pot impune noi legi prin care să transforme regulile din timpul situației de urgență în reguli permanente și să le folosească pentru a controla opoziția politică sau disidenții.

Ei știu deja la ce se uită oamenii pe internet. Știu deja pe unde se deplasează telefonul tău. Acum știu și care e pulsul tău. Ce se va întâmpla când vor pune la un loc toate datele astea și le vor introduce în sisteme de machine learning și inteligența artificială?. Edward Snowden: Americanul spune că e de acord că pandemia prin care trecem este severă, nu dispută seriozitatea acesteia. Tocmai de aceea crede că e important să folosim tehnologia cumpătat, proporțional cu fiecare fază a răspândirii infecției. Mai mult, spune el, transparența guvernelor și consultările publice, cu cetățenii, trebuie să fie folosite pentru a asigura respectarea statului de drept și a drepturilor omului. Interviul oferit de Edward Snowden poate fi urmărit integral pe contul de YouTube CPH:DOX. Edward Snowden locuiește în Rusia din 2013, când a fugit de autoritățile americane. În 2019, când Snowden a publicat cartea biografică „Dosar permanent”, SUA au deschis un proces civil pe numele lui Snowden pentru încălcarea acordurilor de dezvăluire cu CIA și NSA.
Citeşte întreaga ştire:Edward Snowden, fost spion american, cel mai cunoscut avertizor de integritate din lume: “Un virus e dăunător, dar distrugerea drepturilor e fatală”
Citeşte întreaga ştire:Edward Snowden, fost spion american, cel mai cunoscut avertizor de integritate din lume: “Un virus e dăunător, dar distrugerea drepturilor e fatală”

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ambasada României din Copenhaga ia atitudine și-i avertizează public pe români: „Dacă sunteți chemați periodic la școală, unde vi se spune că minorul nu e «la fel» ca și ceilalți copii, sunt semne că autoritățile daneze au în vedere preluarea minorului"
Războiul civil din statul adânc occidental se intensifică cu arestări în masă în Washington DC
În plină pandemie, singura fabrică din România care producea ventilatoare pulmonare se închide din lipsă de comenzi
Iohannis a cedat presiunilor SUA si Austriei vrea schimbarea legilor din Marea Neagra
Economiștii lumii avertizează că ne aflăm în cea mai periculoasă perioadă de la căderea zidului Berlinului
Județele care au votat partide precum USR care sunt împotriva familiei și pro homosexualitate, sunt lovite de natura furioasă și acesta e doar inceputul!
Tu stii cine este femeia in permanenta din spatele lui Klaus Iohannis si de ce are atatea decoratii masonice de la casele regale? Ce merite are ea?
Michael Jackson era pedofil ca își permitea, altfel ar fi fost doar un homosexual care nu ajungea la "carne proaspătă"
Ce i s-a întâmplat judecătoarei care i-a reclamat la DNA pe Zgonea și ambasadorul SUA
"Habar n-aveți voi, românii, ce șansă istorică vi se oferă acum că puteți vota pentru modificarea în Constituție a noțiunii de ”soți”. Noi, francezii, în ciuda manifestațiilor de stradă de milioane și milioane, în ciuda unei mobilizări naționale (La Manif pour tous) n-am avut această posibilitate
O sa imi fie dor de tine, dar ma duc sa omor niste copii de varsta ta in Siria
CANDIDATUL MANCIURIAN
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro