Economiștii lumii avertizează că ne aflăm în cea mai periculoasă perioadă de la căderea zidului Berlinului

Distribuie!by Tensiunile globale se intensifică tot mai mult de la o zi la alta, alimentate de politicile nesăbuite ale unor lideri nesăbuiți. Războaiele economice de tip dinte pentru dinte și agendele ce satisfac doar interese personale pun în pericol economia globală, conform unui comunicat al Saxo Bank. loading... Potrivit economistului […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tensiunile globale se intensifică tot mai mult de la o zi la alta, alimentate de politicile nesăbuite ale unor lideri nesăbuiți. Războaiele economice de tip dinte pentru dinte și agendele ce satisfac doar interese personale pun în pericol economia globală, conform unui comunicat al Saxo Bank.

loading...

Potrivit economistului Steen Jakobsen, lumea intră într-una dintre cele mai periculoase perioade pentru economia globală de la căderea Zidului Berlinului. ”Războiul economic„, care nu ar fi trebuit să aibă loc, se află în prezent pe prima pagină a ziarelor.


Există trei căi posibile de aici:

1. O criză ‘blândă’ în care SUA, China şi Europa ajung toate la niveluri tarifare mari, dar se opresc fără a crea de-a dreptul „ziduri” – probabilitate: 25% .


2.  O criză mai severă cu tensiuni comerciale ce escaladează până alegerile de la jumătatea mandatului din SUA, pe 6 noiembrie şi după aceea (când preşedintele Trump trebuie să arate electoratului său fidel că respectă promisiunile de “a obţine o înţelegere mai avantajoasă pentru SUA”) – probabilitate: 50% .

3. O mişcare echivalentă cu Legea Tarifară Smoot-Hawley din iunie 1930 – probabilitate: 25%.

Fiecare dintre aceste şcenarii duce la o creştere globală mai mică. În războiul comercial, nu există învingători, iar tendiţa indică în direcţia greşită deoarece agendele naţionaliste erodează statutul cadrelor instituţionale globale.

Istoria ne învaţă că toate acestea se pot termina rău. Cel mai grav exemplu este Legea Smoot-Hawley din SUA din 1930, ce a crescut tarifele cu 45% pentru peste 20 000 de bunuri importate. Legea s-a născut din promisiunea electorală de a proteja fermierii americani ce reprezentau 25% din populaţia SUA înainte de Marea Depresie.

Comerţul global a scăzut cu 65% în urma Legii Smoot-Hawley. Exporturile SUA au scăzut de la 7 miliarde $ în 1929 la 2,5 miliarde $ în 1932, iar exporturile agricole au scăzut cu două treimi. În mod ironic, preţurile grânelor s-au prăbuşit, sărăcind milioane de fermieri.

Un raport al ONU din luna mai a acestui an o spune direct: războiul comercial ar putea declanşa ‘o scădere puternică a investiţiilor globale’ şi a comerţului.

Scenariul schiţat de ONU sugerează că o escaladare abruptă a barierelor comerţului global ar putea reduce produsul mondial brut cu 1,4% în 2019 şi ar putea încetini creşterea comerţului mondial cu peste 6%. Pierderile comerciale de asemenea magnitudine reprezintă abia jumătate din cele resimţite în 2009, cel mai greu an al crizei financiare globale. Dacă tendinţa recentă a disputelor comerciale tot mai mari ar escalada într-o spirală a represaliilor, repercusiunile pentru economia mondială, inclusiv pentru multe ţări în curs de dezvoltare, s-ar putea dovedi mult mai grave.

Creşterea globală în scădere, impulsul de creditare în scădere la nivel mondial şi autosuficienţa masivă cu privire la riscurile unui război mondial reprezintă avertismentele noastre regretabile pentru restul anului 2018.

Sursa: capital.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Platforma ÎMPREUNĂ: 300.000 de părinții români au notificat ministerul că refuză ideologia de gen în școli
Dezvăluiri despre un sistem din umbră care controlează statul român şi distruge orice oponent
MASONUL DIN FRUNTEA SRI
ALERTA MONDIALA! Rusia a trimis armata sa intercepteze navele SUA
Manipularea care a îngropat protestul #Colectiv
Dragnea invită UDMR la guvernare. Maghiarii cu tupeu nemarginit pun pe masă un proiect exploziv.. in final, dupa acest proiect, daca se poate si depopularea romanilor (prin toate formele posibile) de pe teritoriul Transilvaniei, dupa care urmeaza autonomia !!
HAARP si Chemtrails ne-au furat vara 2018. Acum credeți sau vă mai trebuie dovezi?
Demontarea unui mit: Cât de "austrieci" sunt românii din Transilvania și cât de "balcanici" sunt românii din Moldova și Muntenia. Cum au denaturat Adevărul și Hotnews un studiu științific
O celebră actriță franceză, discurs anti vaccinare obligatorie: Peste 20 sau 50 de ani, această CRIMĂ împotriva imunității va fi considerată o CRIMĂ împotriva umanității! Imunizarea e o minciună științifică bazată pe frică. Eu am ales să nu îmi fie frică
Moțiunea PSD împotriva guvernului Grindeanu, citită în plenul Parlamentului: „România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor”. Premierul și aleșii opoziției au lipsit din sală
Dacă nu ar fi fost acest Marcel Lazăr Lehel ...oare ați mai fi zâmbit acum ?
Ion Iliescu, huiduit la o dezbatere despre Revoluţie: Eşti un “criminal” şi “un comunist murdar de sânge”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro