Economia străină din România: Băncile şi corporaţiile străine menţin România subdezvoltată, pentru a extrage cât mai mult profit.

Distribuie!by loading... Băncile şi corporaţiile străine menţin România subdezvoltată, pentru a extrage cât mai mult profit. Băncile vestice practică în România dobânzi astronomice la credite datorită riscului de ţară întreţinut tot de ele. Cu toate că salariile în România se fac în lei, companiile de telefonie mobilă, dar şi alte corporaţii, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Băncile şi corporaţiile străine menţin România subdezvoltată, pentru a extrage cât mai mult profit.

Băncile vestice practică în România dobânzi astronomice la credite datorită riscului de ţară întreţinut tot de ele.


Cu toate că salariile în România se fac în lei, companiile de telefonie mobilă, dar şi alte corporaţii, emit facturi în euro, chiriile şi alte plăţi se fac tot în euro. Astfel corporaţiile şi băncile nu înregistrează decât câştiguri pe seama adâncirii şi mai mult a sărăciei populaţiei, autorităţile române fiind obligate să nu utilizeze cursul valutar pentru ajustări economice.

Hypermarketurile au obţinut în România amplasări în oraşe şi în zonele centrale ale oraşelor pentru a face mai mult profit şi pentru a acoperi pierderile imense pe care acestea le înregistrează în Occident. Producţia locală a fost astfel desfiinţată.

Dictatura impuse de la Bruxelles au crescut preţurile în România la nivelul celor din Uniunea Europeană, dar salariile au rămas mult sub nivelul mediu European.

În ochii și mintea unora, desființarea economiei naționale, pierderea controlului național asupra economiei și deciziei naționale în politica țării sunt, în era considerată de europenism și globalizare, nu numai normale, dar și o anume întrupare a binelui, se uită deliberat să se precizeze despre al cui bine e vorba!

Cititi si : Mugur Isarescu, omul de incredere a regalitatii, a fost pus in fuctie din 1990 pentru ca este verisor prin alianta cu Regele Mihai, iata dovada :

Fără economie națională, fără decizie politică națională, România dispare.

Un teritoriu – chiar dacă încă numit ţară – care a pierdut controlul propriu cel puţin în trei zone de forţă în care are loc rulajul banului (exploatarea resurselor, distribuţiile de energie şi băncile) nu mai există decât ca o colonie. Acesta este cazul României!

Ca o dovadă că este o colonie, România, place nu place, nu face în cele din urmă, atât economic, cât şi politic, decât ceea ce i se dictează. De ce? Simplu: pentru că politica este doar o faţetă a economicului şi, economic, românii au ajuns chiriaşi în ţara lor (sau încă a lor, bineînţeles, cu numele!).

Tot ce este important este în mâna străinilor şi, la o adică, proprietarul ţine să amintească acest lucru chiriaşilor în momentele-cheie. Cu ocazia referendumului din 2012, pentru că rezultatul nu le-a convenit, proprietarii străini ai ţării n-au ezitat să batjocorească votul popular, pretins de ei înşişi şi nu de altcineva a constitui expresia supremă a democraţiei. În 2015, în baza voinţei lor discreţionare, şi-au ales administratori în afara partidelor, nominalizând un cabinet de birocraţi din structurile „europene“ cărora le-au pus strict diversionist eticheta de tehnocraţi. Au fost demonstraţii de a arăta cine este proprietarul şi care este vrerea lui! Aceeaşi înfrângere a votului popular a fost încercată în urma alegerilor din 11 decembrie 2016. Nu Iohannis este la originea batjocoririi votului popular, ci proprietarul străin al ţării care vrea administrator numit de el, şi nu guvern ales de popor.

 • -întreaga exploatare a resurselor de petrol şi
 • -exploatarea a jumătate din resursele de gaze;
 • -rafinarea ţiţeiului; distribuţia de carburanţi;
 • -distribuţia de gaze;
 • -peste 70% din distribuţia de electricitate;
 • -industria feroasă;
 • -industria neferoasă; 
 • -industria constructoare auto;
 • -industria materialelor de construcţie (în proporţie de 80%);
 • -telefonia fixă;
 • -telefonia mobilă;
 • -circa 40% din terenurile agricole;
 • -comerţul internaţional cu cereale;
 • -întregul retail modern şi 60% din retail pe ansamblu;
 • -practic integral sistemul bancar (87% la capital),
 • -sistemul de asigurări.

Ce ne spune practic această listă? Că decizia în întreaga axă majoră a economiei nu mai aparţine românilor, ci străinilor, că în mâna celor din urmă se află punctele nodale şi instrumentele strategice ale economiei, că aceştia dispun de sectoarele monopolist-performante, respectiv acelea care produc profit şi în criză, că la discreţia capitalului străin se află intrările şi ieşirile din lanţul productiv şi că acesta culege caimacul activităţii economice din România.

Economia românească,facut in perioada 1965-1989, a fost lichidată într-o perioadă istoriceşte scurtă, echivalentă cu o singură clipă la scara istoriei. A fost înlocuită de ceea ce poate fi denumit „economia din România“, în care capitalul românesc este minoritar şi ca pondere, şi ca forţă, în timp ce toate, dar absolut toate poziţiile strategice şi de control aparţin capitalului străin.

Nu deschidem ochiul nici acum din somnul de manipulare occidental capitalist ?

 

Sursa: 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro