După cum dictează Soros, guvernul caută investitori pentru o mare bancă românească CEC !!

Distribuie!by Statul vrea să atragă un investitor strategic la CEC, pas care va presupune mai întâi majorarea capitalului social, apoi vânzarea unui pachet de acțiuni. loading... Statul caută un investitor strategic pentru CEC Bank, cum ar fi BERD, a declarat Dragoş Pâslaru, consilierul al premierului Dacian Cioloș pe probleme economice, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Statul vrea să atragă un investitor strategic la CEC, pas care va presupune mai întâi majorarea capitalului social, apoi vânzarea unui pachet de acțiuni.

loading...

Statul caută un investitor strategic pentru CEC Bank, cum ar fi BERD, a declarat Dragoş Pâslaru, consilierul al premierului Dacian Cioloș pe probleme economice, la o emisiunea Wall-Street 360, difuzată de wall-street.ro.

Mai mult, Guvernul ar vrea să listeze pe bursă mai multe companii din portofoliu, cea mai importantă fiind Hidroelectrica, care poate ajunge la cota BVB imediat după ieşirea din insolvență.

“Discutăm despre pachete minoritare la companii foarte interesante. În gândirea Guvernului în acest moment este inclusă Hidroelectrica, imediat după ce iese din insolvență. Este inclus CEC Bank, pentru care nu ne gândim neapărat la un IPO, dar măcar o participare strategică a unei instituţii financiare internaţionale, de tipul BERD, ca prim pas”.

Adică, în loc să vândă la Bursă un pachet de acțiuni al CEC statul va prefera să majoreze capitalul social iar acțiunile să fie vândute unui investitor strategic.

Dar acestea nu sunt singurele companii în care își vor face apariția acționariatul privat. ”Mai este o pleiadă de companii poate mai puţin cunoscute decât Hidroelectrica sau CEC, dar relevante în domeniul lor, cum ar fi Portul Constanța, Aeroportul Bucureşti sau Regia de Sare – Salrom, care ar putea să aducă un pic de consistentă unei oferte guvernamentale, începută anul aceasta şi probabil terminată anul viitor, pentru că este greu de crezut că o să terminăm listarea în acest an”, a declarat Dragoş Pâslaru.

 

 


Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro