După Catalonia, două regiuni din Italia organizează referendum pentru autonomie, dupa urmeaza Romania

Distribuie!by loading... După evenimentele tensionate din Catalonia, două regiuni importante din Italia vor organiza un referendum pentru autonomie. Sputnik a vorbit cu venețieni care pledează pentru autonomie. Ce spun aceştia. BUCUREŞTI, 4 oct — Sputnik. Cele două regiuni din Italia care pregătesc un referendum pentru autonomia lor sunt Veneto și Lombardia. După […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

După evenimentele tensionate din Catalonia, două regiuni importante din Italia vor organiza un referendum pentru autonomie. Sputnik a vorbit cu venețieni care pledează pentru autonomie. Ce spun aceştia.

BUCUREŞTI, 4 oct — Sputnik. Cele două regiuni din Italia care pregătesc un referendum pentru autonomia lor sunt Veneto și Lombardia.


După tensiunile iscate de referendumul din Catalonia, venețienii care pledează pentru autonomie au organizat, pe 1 octombrie, la Verona, o demonstrație pentru a-și reafirma dorința de a obține mai multă autonomie pentru regiunea lor la referendumul care va avea loc pe 22 octombrie.

La acest eveniment care a avut loc pe stadionul Bentegodi, participanții au desfăşurat un drapel de 28 m lungime al Republicii Veneția.


Organizatorii au explicat jurnaliştilor agenţiei Sputnik Italia semnificația și importanța acestui referendum pe care îl consideră „istoric”.

„Referendumul este o ocazie unică, istorică și inevitabilă și, din acest motiv, am decis astăzi să ne mutăm pe stadion pentru a-i face pe cetăţenii venețieni conștienți de necesitatea de a vota pentru autonomia regiunii Veneto (…). Suntem optimiști și contăm pe o participare numeroasă a celor care vor spune «da». Și va fi sarcina guvernatorului nostru Luca Zaia să lupte cu Roma pentru a obține puterile și bugetele pe care Roma le ia de la noi în fiecare an”, a declarat Paolo Paternoster, secretarul filialei regionale a Ligii Nordului.

Ca și în Catalonia, venețienii care doresc independenţa sunt indignați de faptul că autoritățile țării continuă să ignore cererile lor.

„Există analogii cu referendumul din Catalonia? Desigur. Cetăţenii noştri au un obiectiv comun: să-și recâștige independența față de autoritățile centrale care ignoră cererilor lor. Necesitatea ca acest obiectiv să fie realizat a devenit stringentă acum, având în vedere politica iraţională a guvernului privind imigraţia, care a condus regiunea către sărăcie, degradare și creşterea infracţionalităţii”, a declarat Palmarino Zoccatelli, președintele comisiei „Pentru Independenţa Veneţiei”.

Pe data de 22 octombrie 1866, după un plebiscit, regiunea Veneto a fost atașată Regatului Italiei. Militanţii pentru independenţă au afişat pe stadion steagul imens al Republicii Veneția, purtându-l în procesiune. Matteo Grigoli, preşedintele asociației „Raixe venete” („Rădăcini veneţiene”) a spus că au organizat această procesiune pentru a reaminti iubitorilor sportului din Verona că „aparțin unui popor milenar”, spunând că steagul cu leul înaripat al Sfântului Marcu reprezintă „o identitate, o cultură, un popor”.

Președinții regiunilor Veneto și Lombardia organizează un referendum pe 22 octombrie pentru obţinerea unei mai mari autonomii. Luca Zaia și omologul său din Lombardia, Roberto Maroni, reprezintă partidul de opoziție Liga Nordului. Luca Zaia a subliniat că această consultare organizată în Veneto și Lombardia este în conformitate cu Constituția și a fost aprobată de Curtea Constituțională. Cele două regiuni, cele mai dezvoltate și bogate din Italia, au 20 de milioane de locuitori, reprezentând o treime din populația țării.

 

Sursa: ro.sputnik.md

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Raluca Feher de la ONG-ul finanțat de Soros "Frontline Club Bucharest" cere opoziției din România să se organizeze pe modelul "jihad" şi acuză statul Israel de "violență rece împotriva propriilor cetățeni". Analiză: De ce oamenii lui Soros urăsc Israelul?
Bătălia pe informații secrete. De ce a fost sacrificat Florian Coldea
Radu Mazăre a fugit din țară. Fostul primar al Constanței s-ar afla în Madagascar
Rețeaua SOROS vrea să impună ILEGAL CENZURA ÎN ROMÂNIA. Flux24 dezvăluie planul Halucinant de cenzură pus la cale de SOROS, HOTNEWS şi DIGI24. Cerem procuraturii să se autosesize. Nimeni nu se poate erija în organ de cenzură.
Ion Cristoiu - "Prin decuparea lui Florian Coldea şi a Codruţei Kovesi se încearcă o operaţiune tipică. Sistemul se salvează, aruncând responsabilitatea abuzurilor pe seama a doi oameni."
Ministrul Justiției a cerut Parchetului General desecretizarea protocoalelor cu SRI. Una dintre cele mai mari mârșăvii a statului paralel progresist, ce ne-a adus aminte de vremea Anei Pauker, pe cale să iasă la iveală.
Comisia de Apărare din Senat a dat aviz pentru achiziția rachetelor Patriot
Autoritățile franceze, în alertă după încăierările între migranți afgani și africani în „jungla din Calais”: „Nivelul violenței a devenit insuportabil”
Preotul Sorin Zahiu, amintiri despre Pro TV: Îmi aduc aminte când s-a înființat, în 1995. Am rămas șocat când am văzut că, toată ziua de 1 decembrie, ăia n-au zis nimic de România. Și era Ziua Națională! Atunci mi-am zis: domnule, nu e normal!
Profesor de economie: Pensiile şmecherilor vor fi de 12 ori mai mari decât ale fraierilor
Viktor Orban a luat măsura de a renunța la cursurile de „Teoria genului” in scoli, stanga urla: „Și acum ce urmează: interzicerea avortului?”
7 SEMNE CA SE APROPIE CRIZA FINANCIARA
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro