După Catalonia, două regiuni din Italia organizează referendum pentru autonomie, dupa urmeaza Romania

Distribuie!by loading... După evenimentele tensionate din Catalonia, două regiuni importante din Italia vor organiza un referendum pentru autonomie. Sputnik a vorbit cu venețieni care pledează pentru autonomie. Ce spun aceştia. BUCUREŞTI, 4 oct — Sputnik. Cele două regiuni din Italia care pregătesc un referendum pentru autonomia lor sunt Veneto și Lombardia. După […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

După evenimentele tensionate din Catalonia, două regiuni importante din Italia vor organiza un referendum pentru autonomie. Sputnik a vorbit cu venețieni care pledează pentru autonomie. Ce spun aceştia.

BUCUREŞTI, 4 oct — Sputnik. Cele două regiuni din Italia care pregătesc un referendum pentru autonomia lor sunt Veneto și Lombardia.


După tensiunile iscate de referendumul din Catalonia, venețienii care pledează pentru autonomie au organizat, pe 1 octombrie, la Verona, o demonstrație pentru a-și reafirma dorința de a obține mai multă autonomie pentru regiunea lor la referendumul care va avea loc pe 22 octombrie.

La acest eveniment care a avut loc pe stadionul Bentegodi, participanții au desfăşurat un drapel de 28 m lungime al Republicii Veneția.


Organizatorii au explicat jurnaliştilor agenţiei Sputnik Italia semnificația și importanța acestui referendum pe care îl consideră „istoric”.

„Referendumul este o ocazie unică, istorică și inevitabilă și, din acest motiv, am decis astăzi să ne mutăm pe stadion pentru a-i face pe cetăţenii venețieni conștienți de necesitatea de a vota pentru autonomia regiunii Veneto (…). Suntem optimiști și contăm pe o participare numeroasă a celor care vor spune «da». Și va fi sarcina guvernatorului nostru Luca Zaia să lupte cu Roma pentru a obține puterile și bugetele pe care Roma le ia de la noi în fiecare an”, a declarat Paolo Paternoster, secretarul filialei regionale a Ligii Nordului.

Ca și în Catalonia, venețienii care doresc independenţa sunt indignați de faptul că autoritățile țării continuă să ignore cererile lor.

„Există analogii cu referendumul din Catalonia? Desigur. Cetăţenii noştri au un obiectiv comun: să-și recâștige independența față de autoritățile centrale care ignoră cererilor lor. Necesitatea ca acest obiectiv să fie realizat a devenit stringentă acum, având în vedere politica iraţională a guvernului privind imigraţia, care a condus regiunea către sărăcie, degradare și creşterea infracţionalităţii”, a declarat Palmarino Zoccatelli, președintele comisiei „Pentru Independenţa Veneţiei”.

Pe data de 22 octombrie 1866, după un plebiscit, regiunea Veneto a fost atașată Regatului Italiei. Militanţii pentru independenţă au afişat pe stadion steagul imens al Republicii Veneția, purtându-l în procesiune. Matteo Grigoli, preşedintele asociației „Raixe venete” („Rădăcini veneţiene”) a spus că au organizat această procesiune pentru a reaminti iubitorilor sportului din Verona că „aparțin unui popor milenar”, spunând că steagul cu leul înaripat al Sfântului Marcu reprezintă „o identitate, o cultură, un popor”.

Președinții regiunilor Veneto și Lombardia organizează un referendum pe 22 octombrie pentru obţinerea unei mai mari autonomii. Luca Zaia și omologul său din Lombardia, Roberto Maroni, reprezintă partidul de opoziție Liga Nordului. Luca Zaia a subliniat că această consultare organizată în Veneto și Lombardia este în conformitate cu Constituția și a fost aprobată de Curtea Constituțională. Cele două regiuni, cele mai dezvoltate și bogate din Italia, au 20 de milioane de locuitori, reprezentând o treime din populația țării.

 

Sursa: ro.sputnik.md

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Efectele neintarziate ale DEFRISARILOR in ROMANIA! Cod ROSU de inundatii in 6 judete
Organizatia "Coruptia Ucide" despre Iohannis: „ A facut un gest inacceptabil de complicitate cu PSD“
SOROS NU SE LASĂ. ONG-urile lui SOROS și activiștii Rețelei Progresiste sunt din nou în stradă. Realitatea TV - alias SRI TV l-a chemat pe unul dintre capii Rețelei Soros din România - Mircea KIVU să ne explice "Ce VREA ȚARA" = "ȚARA LUI SOROS" bineînțeles
Paleologu, atac la Barna: Cum se face că tocmai Ghinea (USR) v-a secretizat contractele?
La doar 10 ani, suspendați de o școală pentru „comportament homofob”:„Sunteți o rușine pentru această școală!”
MIHAI EMINESCU: „Trădarea lui Vodă Cuza, o pată pentru vecii vecilor pe steagul țării”. Articol document din anul 1877| Acum intelegeti de ce nu l-a suportat Casa Regala pe Eminescu?
Un rău imens este perpetuat în România chiar sub nasul nostru.... Antenele GSM !!
Liviu Pleșoianu: ”Judecați pentru TRĂDARE!” Laura Codruța KOVESI, Florian Coldea, George Maior, toți trei ar trebui judecați pentru TRĂDARE sau, după caz, ÎNALTĂ TRĂDARE!
Varșovia a blocat summitul Uniunii Europene
Ce se ascunde în spatele blocadei economice a Qatarului | „Răscumpărarea” de un miliard de dolari care a supărat lumea arabă
10 secrete declasificate pe care CIA nu vrea să le știi pentru că tu trebuie să plătești taxe și să consumi ce ți se dictează!
Viktor Orban: E absurd ca un „speculant financiar” ca Soros să dea indicații Bruxelles-ului și să ajungă să spună Europei ce trebuie să facă, în timp ce unii lideri europeni „se înclină” în fața lui
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro