După Catalonia, două regiuni din Italia organizează referendum pentru autonomie, dupa urmeaza Romania

Distribuie!by loading... După evenimentele tensionate din Catalonia, două regiuni importante din Italia vor organiza un referendum pentru autonomie. Sputnik a vorbit cu venețieni care pledează pentru autonomie. Ce spun aceştia. BUCUREŞTI, 4 oct — Sputnik. Cele două regiuni din Italia care pregătesc un referendum pentru autonomia lor sunt Veneto și Lombardia. După […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

După evenimentele tensionate din Catalonia, două regiuni importante din Italia vor organiza un referendum pentru autonomie. Sputnik a vorbit cu venețieni care pledează pentru autonomie. Ce spun aceştia.

BUCUREŞTI, 4 oct — Sputnik. Cele două regiuni din Italia care pregătesc un referendum pentru autonomia lor sunt Veneto și Lombardia.


După tensiunile iscate de referendumul din Catalonia, venețienii care pledează pentru autonomie au organizat, pe 1 octombrie, la Verona, o demonstrație pentru a-și reafirma dorința de a obține mai multă autonomie pentru regiunea lor la referendumul care va avea loc pe 22 octombrie.

La acest eveniment care a avut loc pe stadionul Bentegodi, participanții au desfăşurat un drapel de 28 m lungime al Republicii Veneția.


Organizatorii au explicat jurnaliştilor agenţiei Sputnik Italia semnificația și importanța acestui referendum pe care îl consideră „istoric”.

„Referendumul este o ocazie unică, istorică și inevitabilă și, din acest motiv, am decis astăzi să ne mutăm pe stadion pentru a-i face pe cetăţenii venețieni conștienți de necesitatea de a vota pentru autonomia regiunii Veneto (…). Suntem optimiști și contăm pe o participare numeroasă a celor care vor spune «da». Și va fi sarcina guvernatorului nostru Luca Zaia să lupte cu Roma pentru a obține puterile și bugetele pe care Roma le ia de la noi în fiecare an”, a declarat Paolo Paternoster, secretarul filialei regionale a Ligii Nordului.

Ca și în Catalonia, venețienii care doresc independenţa sunt indignați de faptul că autoritățile țării continuă să ignore cererile lor.

„Există analogii cu referendumul din Catalonia? Desigur. Cetăţenii noştri au un obiectiv comun: să-și recâștige independența față de autoritățile centrale care ignoră cererilor lor. Necesitatea ca acest obiectiv să fie realizat a devenit stringentă acum, având în vedere politica iraţională a guvernului privind imigraţia, care a condus regiunea către sărăcie, degradare și creşterea infracţionalităţii”, a declarat Palmarino Zoccatelli, președintele comisiei „Pentru Independenţa Veneţiei”.

Pe data de 22 octombrie 1866, după un plebiscit, regiunea Veneto a fost atașată Regatului Italiei. Militanţii pentru independenţă au afişat pe stadion steagul imens al Republicii Veneția, purtându-l în procesiune. Matteo Grigoli, preşedintele asociației „Raixe venete” („Rădăcini veneţiene”) a spus că au organizat această procesiune pentru a reaminti iubitorilor sportului din Verona că „aparțin unui popor milenar”, spunând că steagul cu leul înaripat al Sfântului Marcu reprezintă „o identitate, o cultură, un popor”.

Președinții regiunilor Veneto și Lombardia organizează un referendum pe 22 octombrie pentru obţinerea unei mai mari autonomii. Luca Zaia și omologul său din Lombardia, Roberto Maroni, reprezintă partidul de opoziție Liga Nordului. Luca Zaia a subliniat că această consultare organizată în Veneto și Lombardia este în conformitate cu Constituția și a fost aprobată de Curtea Constituțională. Cele două regiuni, cele mai dezvoltate și bogate din Italia, au 20 de milioane de locuitori, reprezentând o treime din populația țării.

 

Sursa: ro.sputnik.md

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

De asta pleacă tinerii din țară: Finul lui Alexe PNL făcut peste noapte expert la ANCOM, pe 2.000 euro/lună, printr-un concurs rușinos
SURPRIZĂ: Cine este Mădălin Hodor cel care a aruncat știrea falsă că Lazăr era alt Lazăr? Membru GDS (Soros) iată lista oficială a membrilor!
Fost președinte al Colegiului Medicilor: „Gripa, vaccinarea și carantina”
"Habar n-aveți voi, românii, ce șansă istorică vi se oferă acum că puteți vota pentru modificarea în Constituție a noțiunii de ”soți”. Noi, francezii, în ciuda manifestațiilor de stradă de milioane și milioane, în ciuda unei mobilizări naționale (La Manif pour tous) n-am avut această posibilitate
Larry Watts- autorul cartii "Reabilitarea lui Ceausescu", considera ca lumea trebuie sa afle adevarul ascuns de la revolutie despre Ceausescu
INCIDENT INCREDIBIL in Romania! Un barbat din Vrancea, amendat cu 200 de lei după ce a criticat PRIMARIA pe Facebook!
Klaus Iohannis despre libertatile si toleranta pe care ar trebui sa le-o aratam homosexualilor
AM PRINS-O PE KOVESI – Iata protocolul PICCJ – SRI! Are numarul 003064 din 4.02.2009 si a fost semnat cand Procuror General era Laura Kovesi. In baza lui DNA si SRI au instrumentat ilegal, in parteneriat, dosare penale. Ofiterii SRI cereau procurorilor sa nu puna la dosar documentele folosite la anchete. In ianuarie 2017, DNA prostea natiunea: “Nu exista si nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA si nici protocol secret Coldea/Kovesi” (Document)
Mesajul unui producător tradițional: ”Trebuie să mâncăm românește, trebuie să trăim românește”
REFERENDUM PRO-FAMILIE. Sau cum înțelege un student progresist "democrația". Lider progresist al studenților: "Să ne asigurăm că părinții și bunicii noștri mai slabi la minte stau acasă". Bolşevismul n-a murit este SOROS travestit.
S-a depus acțiunea judiciară pentru dovedirea nulității absolute a formei republicane de guvernământ
Primar PSD din Argeş, la o întâlnire oficială: „În România au mai rămas doar bătrânii, beţivii şi puturoşii“
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro