Dupa 28 de ani de la REVOLUTIE: peste 500 de pedofili dovediți și condamnați sunt în libertate, în loc de închisoare! Ministerul Justiției al lui Tudorel Toader recunoaște: peste 500 de pedofili dovediți și condamnați sunt în libertate, în loc de închisoare!

Distribuie!by Un răspuns oficial al Direcției Naționale de Probațiuni pentru cititorii Libertatea arată că în dosarele infracțiunilor sexuale care au victime minori justiția e clementă: un condamnat cu executare, trei cu suspendare! 142 de infractori condamnați sunt închiși pentru act sexual cu minori, corupere sexuală și racolare de minori în […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Un răspuns oficial al Direcției Naționale de Probațiuni pentru cititorii Libertatea arată că în dosarele infracțiunilor sexuale care au victime minori justiția e clementă: un condamnat cu executare, trei cu suspendare! 142 de infractori condamnați sunt închiși pentru act sexual cu minori, corupere sexuală și racolare de minori în scop sexual 507 infractori condamnați pentru act sexual cu minori, corupere sexuală și racolare de minori în scop sexual sunt liberi Azi expunem cifrele oficiale ale violatorilor, agresorilor sexuali și ale corupătorilor de minori declarați vinovați, dar care n-au făcut o zi de închisoare! La fiecare pedofil pedepsit cu temnița, încă trei au beneficiat de verdict cu suspendare sau amânare! Sunt date incontestabile, furnizate pentru cititorii Libertatea de Direcția Națională de Probațiuni din cadrul Ministerului Justiției.

loading...

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac, Adriana Oprea și Cătălin Tolontan Luni, 15 octombrie, Libertatea publică povestea unei fetițe de 13 ani din Onești agresată sexual de tatăl său. „Mă punea să-i pun mâna pe cuc în timp ce era tare. Ce a ieșit din cucul lui era cam alb, eu nu am pus mâna pe ce a ieșit” M., fiica de 13 ani, abuzată sexual de părintele său. Tatăl de 49 de ani își obliga fiica să-l masturbeze în cameră, pe hol, în grajd, uneori în fața mezinei familiei, o fetiță de 3 ani! Bărbatul își recunoaște faptele, e găsit vinovat și primește 3 ani de închisoare, dar cu suspendare. Deznodământul le copleșește pe mamă și pe fată, dependente economic de el. În acel moment, apare întrebarea: câte cazuri asemănătoare, de pedofili condamnați, dar în libertate, există?! Întrebare pentru Direcția Națională de Probațiune Redacția descoperă 77 de cazuri similare, în care pedofilii au fost găsiți vinovați și au primit sentințe cu suspendare.


Statistica Libertatea e incompletă, pentru că include mai puțin de un sfert din judecătoriile din România. Ziarul adresează Ministerului Justiției solicitarea de a spune câți condamnați sunt în evidența serviciilor de probațiune, cele care se ocupă de condamnații aflați în libertate. Conform Legii 252 din 2013, sistemul de probațiune urmărește: „Înfăptuirea actului de justiţie” „Reabilitarea socială a infractorilor” „Reducerea riscului de săvârşire a unor noi infracţiuni” „Valorificarea potenţialului socio-economic al infractorilor şi menţinerea siguranţei comunităţii” Direcția Națională de Probațiune are un rol important și sensibil. Se ocupă ca infractorii condamnați să execute fie munca în folosul comunității, fie alte „măsuri educative neprivative de libertate”, așa cum le numește legea. Mai simplu, activități care înlocuiesc închisoarea. 785 de agresori sexuali, de adulți și de copii, au primit pedeapsă fără executare Direcția Națională de Probațiune avea sub supraveghere, pe 31 decembrie 2017, un număr total de 788 de abuzatori sexuali.

Dintre ei, doar 3 sunt eliberați condiționat; restul de 785 au primit fie pedepse cu suspendare, fie cu amânare. Vorbim doar despre agresorii sexuali de vârstă majoră, cu infractorii minori totalul trece de 850! Aici intră adulți condamnați definitiv pentru următoarele fapte: 126 pentru viol (art. 218 Cod penal) 25 pentru agresiune sexuală (art. 219) 440 pentru act sexual cu minori (art. 220) 62 pentru corupere sexuală a minorilor. (art. 221) 5 pentru racolare a minorilor (art. 222) Toți sunt în libertate, nici unul în închisoare. 507 pedofili puși în libertate de instanțe! Din păcate, datele legate de viol și agresiune sexuală nu sunt evidențiate separat de către Ministerul Justiției. Cele două tipuri de abuz – viol și agresiune – fie că sunt comise împotriva minorilor, fie împotriva adulților sunt raportate la grămadă de către Direcția Națională de Probațiune. Interesant cum statistica e centrată tot pe infracțiuni, pe matematica literei de lege, nu pe specificul victimelor! Celelalte trei infracțiuni din statistica ministerului – act sexual cu minori, corupere sexuală și racolare – au, toate, victime copii. Numai aici există 507 infractori sexuali de minori condamnați cu suspendare.


Dacă se adaugă și violatorii și agresorii, cifra crește semnificativ. La un condamnat cu închisoare, 3 scapă cu suspendare! Așadar, peste 500 de pedofili au fost găsiți vinovați de instanțe, dincolo de orice dubiu, dar nu au primit nici o zi de închisoare! Care este raportul intransigență/clemență al justiției noastre când vorbim despre aceste trei tipuri de abuzuri la adresa copiilor? Conform statisticii de pe site-ul Administrației Naționale a Penitenciarelor, în aprilie 2017 erau închiși 142 de condamnați pentru aceleași trei tipuri de agresiuni: act sexual cu minori, corupere și racolare sexuală a copiilor. 142 de condamnați cu închisoare, față de 507 condamnați fără executare! În România, la fiecare pedofil pedepsit cu executare, mai mult de trei sunt condamnați cu suspendare. Dar lucrurile nu se opresc aici. Pentru că o parte infernal de mare a actelor sexuale cu minori’ o reprezintă, de fapt, violurile. Statul român nu le recunoaște drept violuri și le trece la act sexual consimțit cu minori, chiar dacă fetele au 6 sau 11 ani! Ce consimțământ e acela al unei fete de 11 ani, cu mâna bărbatului în beregată?! Iar aici nu e doar răspunderea judecătorilor, ci în primul rând a procurorilor. Povestea victimelor continuă. #mergemdupăsistem
Citeşte întreaga ştire:INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ / Ministerul Justiției al lui Tudorel Toader recunoaște: peste 500 de pedofili dovediți și condamnați sunt în libertate, în loc de închisoare!

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro