Dragnea și Tăriceanu retrag proiectul privind Casa Regală din Parlament; Noua institiție va fi bugetată

Distribuie!by Dragnea și Tăriceanu retrag proiectul privind Casa Regală din Parlament. Solicitarea a fost făcută de ambii inițiatori și a fost înregistrată, luni, la Senat. Proiectul de lege prevedea acordarea statutului de persoană juridică de drept privat și ar fi permis familiei Regale să păstreze Palatul Elisabeta, după moartea Regelui […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

UPDATE. Dragnea și Tăriceanu retrag proiectul privind Casa Regală din Parlament; Noua institiție va fi bugetată

Dragnea și Tăriceanu retrag proiectul privind Casa Regală din Parlament. Solicitarea a fost făcută de ambii inițiatori și a fost înregistrată, luni, la Senat. Proiectul de lege prevedea acordarea statutului de persoană juridică de drept privat și ar fi permis familiei Regale să păstreze Palatul Elisabeta, după moartea Regelui Mihai.

loading...

UPDATE ora 13.50 Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, după ședința Biroului Permanent al Senatului, că este necesară modificarea proiectului de lege, astfel încât noua instituție să poată fi bugetată și să primească fondurile aferente.

”Acest lucru presupune schimbarea ordinii dezbaterii, iar Senatul va fi camera decizională”, a mai spus Tăriceanu.

Proiectul de lege inițiat de președinții celor două Camere, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu a fost amânat de mai multe ori, la Senat, în comisia de buget-finanțe, unde urma să primească aviz.

Liderul PSD Liviu Dragnea a explicat că amânarea ţine de faptul că se poartă discuţii privind înfiinţarea prin lege a unei instituţii care să fie numită Casa Regală.

Regia Autonomă ”Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” a anunțat că va percepe o sumă lunară Familiei Regale pentru Palatul Elisabeta după finalizarea unui raport de evaluare, urmând ca aceşti bani să fie plătiţi până când Guvernul va stabili care este statutul Casei Regale.

Premierul a luat recent un prânz de lucru cu familia regală, la Palatul Elisabeta.

După învestirea în funcție a noului Guvern, s-a decis ca familia Regală să rămână la Palatul Elisabeta, dar va plăti chirie pentru imobilul care fusese primit de Regele Mihai ca locuință de stat în calitatea sa de fost suveran.

În urma întâlnirii, prim-ministrul a invitat Familia Regală ca, în parteneriat cu Guvernul, să contribuie la promovarea României în plan internațional, în contextul marcării Centenarului, în acest an, și al preluării președinției Consiliului Uniunii Europene.

După moartea Regelui Mihai, Casa Regală trebuia să elibereze Palatul Elisabeta. Principesa Margareta, care este succesoarea Regelui Mihai, care a încetat din viață în data de 5 decembrie 2017, avea la dispoziție 60 de zile pentru a elibera palatul Elisabeta.

Pe 7 noiembrie, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, și Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, au depus la Parlament o iniţiativă legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României. Proiectul prevede recunoaşterea acesteia ca persoană juridică de drept privat şi acordarea statutului de utilitate publică. În plus, legea propune recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale a României, ca poziţie onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost şef de stat.

 


Sursa: .libertatea

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

O nouă palmă dată Justiției: Fiul senatoarei Sorina Plăcintă, care abia a ieșit din închisoare, angajat la Curtea de Apel Galați
Presa maghiară: „Romania este una dintre cele mai vulnerabile colonii din Europa, unde cariera politica este extrem de instabilă”
Cine e Oana Bulai, cel mai nou consilier al premierului Dăncilă. A studiat respiraţia inimii, shamanism şi Reiki
WikiLeaks: SUA și George Soros, promotorii scandalului “Panama Papers” pentru atacarea Rusiei
Victor Ponta A AFLAT decizia lui Todorel Toader în privinţa Laurei Codruţa Kovesi: 'S-a negociat'
De ce nemţii şi Merkel sunt ospitalieri cu imigranţii musulmani şi rasişti cu est-europenii
Turmă de ”idioți utili” România , În România se poartă un război greu, pe mai multe segmente, de la războiul axiologic dus mai ales de sociologi și securiști kaghebiști și mossadiști, și coordonat de agentura neokominernistă a Rețelei Soros, ce țintește nimicirea identității și anihilarea spiritul critic și a valorilor morale, la un război economic dur, ca dovadă doar 8 la sută mai avem capital românesc iar subsolul, pădurile, apele, pământul au trecut în cea mai mare parte în mâinile străinilor.
Dosar dezvăluit de CIA, la ordinul lui Donald Trump: Cum au scăpat unii bolnavi de cancer... fără medicamente
Ipocrizia PNL și USR- Ce averi uriașe au cei care s-au opus cresterii salariului minim pe economie
Înregistrări: Dincă ducea fete la Deveselu- când a izbucnit scandalul americanii i-au trimis pe toti militarii acasă, au venit alții noi, pe cine să mai ancheteze
Grupul pentru Dialog Social, ONG-ul finantat de George Soros si de statul roman, le-a interzis jurnalistilor de la Antena 3 si Romania TV sa participe la o dezbatere
Lovitură de teatru! CCR 'dă cu flit' Comisiei Europene: NU mai vrea să participe la discuţiile pe MCV
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro