Dragnea și Tăriceanu retrag proiectul privind Casa Regală din Parlament; Noua institiție va fi bugetată

Distribuie!by Dragnea și Tăriceanu retrag proiectul privind Casa Regală din Parlament. Solicitarea a fost făcută de ambii inițiatori și a fost înregistrată, luni, la Senat. Proiectul de lege prevedea acordarea statutului de persoană juridică de drept privat și ar fi permis familiei Regale să păstreze Palatul Elisabeta, după moartea Regelui […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

UPDATE. Dragnea și Tăriceanu retrag proiectul privind Casa Regală din Parlament; Noua institiție va fi bugetată

Dragnea și Tăriceanu retrag proiectul privind Casa Regală din Parlament. Solicitarea a fost făcută de ambii inițiatori și a fost înregistrată, luni, la Senat. Proiectul de lege prevedea acordarea statutului de persoană juridică de drept privat și ar fi permis familiei Regale să păstreze Palatul Elisabeta, după moartea Regelui Mihai.

loading...

UPDATE ora 13.50 Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, după ședința Biroului Permanent al Senatului, că este necesară modificarea proiectului de lege, astfel încât noua instituție să poată fi bugetată și să primească fondurile aferente.

”Acest lucru presupune schimbarea ordinii dezbaterii, iar Senatul va fi camera decizională”, a mai spus Tăriceanu.

Proiectul de lege inițiat de președinții celor două Camere, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu a fost amânat de mai multe ori, la Senat, în comisia de buget-finanțe, unde urma să primească aviz.

Liderul PSD Liviu Dragnea a explicat că amânarea ţine de faptul că se poartă discuţii privind înfiinţarea prin lege a unei instituţii care să fie numită Casa Regală.

Regia Autonomă ”Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” a anunțat că va percepe o sumă lunară Familiei Regale pentru Palatul Elisabeta după finalizarea unui raport de evaluare, urmând ca aceşti bani să fie plătiţi până când Guvernul va stabili care este statutul Casei Regale.

Premierul a luat recent un prânz de lucru cu familia regală, la Palatul Elisabeta.

După învestirea în funcție a noului Guvern, s-a decis ca familia Regală să rămână la Palatul Elisabeta, dar va plăti chirie pentru imobilul care fusese primit de Regele Mihai ca locuință de stat în calitatea sa de fost suveran.

În urma întâlnirii, prim-ministrul a invitat Familia Regală ca, în parteneriat cu Guvernul, să contribuie la promovarea României în plan internațional, în contextul marcării Centenarului, în acest an, și al preluării președinției Consiliului Uniunii Europene.

După moartea Regelui Mihai, Casa Regală trebuia să elibereze Palatul Elisabeta. Principesa Margareta, care este succesoarea Regelui Mihai, care a încetat din viață în data de 5 decembrie 2017, avea la dispoziție 60 de zile pentru a elibera palatul Elisabeta.

Pe 7 noiembrie, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, și Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, au depus la Parlament o iniţiativă legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României. Proiectul prevede recunoaşterea acesteia ca persoană juridică de drept privat şi acordarea statutului de utilitate publică. În plus, legea propune recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale a României, ca poziţie onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost şef de stat.

 


Sursa: .libertatea

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Material complet despre distrugera agriculturii si a firmelor cu produse romanesti de catre Uniunea Eurpeana , USA , FMI
Istoricul Ioan Scurtu este târât prin tribunale fiindcă a spus adevărul despre organizația hitleristă Grupul Etnic German, succedată oficial de FDGR-ul lui Klaus Iohannis!
Establishment-ul american în război deschis cu Trump. Păpușarii nu vor ceda. Mai rămâne să îl împuște, așa cum au făcut cu Kennedy…
Soția lui Dacian Cioloș vrea ca în programa școlară pentru copii să fie introdusă tehnica new-age ( satanism)
Ne otrăvesc pe toate căile: Poluare cu amoniu pe râul Argeș, ascunsă de Administrația Națională Apele Române
PLANUL DE DESTRAMARE A ROMANIEI – Putem pierde Moldova si Ardealul pana in 2018 daca liderii politici continua sa asmuta romanii impotriva romanilor. Razboiul dintre Presedintie, Guvern si Parlament ne face victime sigure pentru Rusia si Ungaria. Europarlamentarul Ioan Mircea Pascu avertizeaza: „2018 nu trebuie sa ne prinda cu Ardealul in Romania”
Referendumul lui Iohannis, paravan pentru un tun financiar de 2 milioane de Euro?
Rusia și China pregătesc atacul împotriva dolarului
De ce bulgarii si maghiarii au curentul mai ieftin ca noi
Înalt oficiar MAGHIAR: „Guvernul Ungariei nu renunță la acest pământ”
Contribuţia, fără voia lor, la întemeierea statelor româneşti medievale: cum i-au bătut valahii pe unguri si pe Carol de Anjou
SURPRIZĂ: Cine este Mădălin Hodor cel care a aruncat știrea falsă că Lazăr era alt Lazăr? Membru GDS (Soros) iată lista oficială a membrilor!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro