Dragnea, la un pas de gratii

Distribuie!by loading... Refuzul doamnelor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb de a demisiona încurcă şi mai mult lucrurile. Mi se pare un important semn de solidarizare a PSD-ului. Adică oastea PSD, destul de frămîntată, de ameninţată sau de momită, pare a se fi strîns în jurul lui Liviu Dragnea, hotărîtă să […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Refuzul doamnelor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb de a demisiona încurcă şi mai mult lucrurile. Mi se pare un important semn de solidarizare a PSD-ului. Adică oastea PSD, destul de frămîntată, de ameninţată sau de momită, pare a se fi strîns în jurul lui Liviu Dragnea, hotărîtă să nu cedeze.

De ce? S-au prins şi pesediştii anti-Dragnea că toate tunurile adversarilor şi ale Binomului sunt concentrate pe preşedintele lor. Nu-i exclus să fi aflat şi ei detalii. Aşa cum am dat noi peste zvonul că Dragnea va fi arestat pînă la sfîrşitul anului, la fel şi poporul pesedist va fi aflat şi el, de pe alte surse. Şi atunci, ce să facă? Se apără! Faptul acesta mi se pare normal. Aşa procedează orice grupare de fiinţe vii în momentul în care simte o agresiune. De la viespi la cîini, de la lupi la mistreţi, toate fiinţele intră într-un bîzîit de alarmă, semn că s-a declanşat starea de apărare.


Adevărul este că operaţiunea DNA şi a celor care o susţin era mult prea vizibilă şi alarmantă, din chiar momentul în care au început să curgă reportajele liru-liru despre petrecerile în Brazilia (toţi europenii se duc în Brazilia la chefuri şi la femei) şi despre proprietăţile în legătură cu care aşteptăm o probă, aşa cum aşteptăm leacul cancerului. Atunci mi s-a părut că s-a declanşat corala „Jos Dragnea“, parte din aceeaşi lucrare cu Ordonanţa 13, cu Belina şi cu toate celelalte.

Dragnea, primitiv, arogant, înconjurat de mediocri şi de fomişti din PSD, seamănă cu mistreţul vînat de braconieri. Nu poţi să ţii cu nici o parte. Dar asta nu ne împiedică să ne întrebăm: de ce trebuie Liviu Dragnea vînat neapărat? Mă tem că la baza acestui război nu se află visele de curăţenie şi anticorupţie, ci cu totul altceva. Furia tuturor instituţiilor controlate de Klaus Iohannis şi de alţii mai tari sau mai slabi decît el ar putea veni de la procentul de 2% din PIB, promis de preşedintele României în timpul discuţiilor sale de la Casa Albă. Aceleaşi 4,2 miliarde de dolari par a fi fost subiectul scandalului care a dus la demisia ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu, cel care a semnat în mare grabă contractual de achiziţie a rachetelor Patriot şi care contract ar avea o clauză de extensie pe încă 10 ani şi pînă la 50 de miliarde de dolari. Adrian Ţuţuianu ar fi semnat repede, pentru a le arăta americanilor marele său devotament, şi a căzut într-o capcană care i-a adus sfîrşitul politic şi despre care vom scrie o poveste în zilele următoare. Cert este că interesul preşedintelui şi al americanilor pentru cine gestionează aplicarea contractului cu SUA privind dotarea cu armament a României stîrneşte nenumărate presiuni, interese, spaime şi provoacă tot atîtea sforăreli. Mai zilele trecute, m-am trezit cu un SMS de la un cunocut din provincie. Rog cititorii să nu-l ia în foarte serios, dar să-l citească cu atenţie, pentru că i-ar ajuta să înţeleagă destul de multe.


„Domnule F, vă rog, pentru ultima dată, să vorbiţi pe la toate televiziunile din Bucureşti ca să vă invite cu Iohannis şi cu premierul ţării pentru a cere oprirea plăţii de 4,2 miliarde USD pentru cumpărarea inutilă a rachetelor Patriot. Americanii ne-au furat 1,45 miliarde euro la Bechtel, 4,2 miliarde cu mentenanţa pentru avioanele F-16 vechi de 42 de ani, plus au pus mîna pe 2/3 din Port Constanţa şi pe 78% din Fondul Proprietatea. De ce aceşti bani să nu-i folosim şi noi pentru redeschiderea minelor şi pentru autostrăzi…“

Nu mai reproduc restul din acest mesaj care trădează neliniştile şi îndoielile unor cetăţeni români care nu se predau cu una, cu două şi care, deseori, vorbesc destul de urît.

Sigur, PSD-ul nu este nici partener şi nici interlocutor pentru SUA. Geaba s-a dus Liviu Dragnea să se arate lui Donald Trump în timpul unui prînz. Ai săi au cotizat la puşculiţa pentru campania electorală americană (direct sau indirect), dar nimic mai mult. Liviu Dragnea şi PSD-ul nu vor fi niciodată intermediari şi interlocutori. La republicani, toate uşile le sunt închise pentru încă o jumătate de secol. Iar controlul PSD asupra Ministerului Apărării Naţionale încurcă toate socotelile. De aici pare să decurgă o parte din energia mobilizată pentru toată această orchestrare de forţe implicate în dărîmarea lui Liviu Dragnea şi, implicit, a guvernului PSD.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de marţi versiunea tipărită – disponibilă la toate chioşcurile – sau varianta digitală.

 

Sursa: m.cotidianul.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

NICI NU A CĂZUT GUVERNUL ȘI ESTE BĂTAIE PE POSTUL DE PREMIER: Și Cioloș vrea. PLUS: Dacian este pregătit să-și asume funcția de prim ministru. Klaus Iohannis, către PNL: Pregătiți-vă pentru guvernare si implemnetarea planul 2020 Romania Normala a lui Maus Onannis pentru implementarea obligatorie, la nivel institutional a transgenderismului si egalitatea de gen !!
Germania declară război Israelului prin intermediul României
„Neamtul” ne pregateste de razboi
IOHANNIS, IRONIZAT DE MIRCEA DINESCU PE TEMA CĂRȚII LANSATE MIERCURI
Gelu Vișan a avut dreptate: Soțul consilierei lui Iohannis, numit șef de secție la spitalul Floreasca!
Iohannis ignoră Unirea Principatelor. Pe 24 ianuarie ia ”lumină” de la Consiliul Europei din Strasbourg
Blasfemia sau când Carmen Avram e penibilă. O campanie descreierată împotriva bisericii
Drama medicului român Camelia Smicală, căreia Barnevernet-ul finlandez i-a luat copiii: Am salvat mii de vieți, dar nu mi-am putut SALVA copiii
Coldea, acoperit pana si in Parlament
Sovietizarea României a început la 23 August 1944 odată cu arestarea mareşalului Antonescu de către regele Mihai care bătuse palma cu sovietici prin Bodnăraș și Pătrășcanu sperând că își va salva nu doar tronul și viața, ci și averea.
SCANDALOS! Homosexualul activist Bucurenci Dragoș declară că scopul urmărit de comunitatea LGBT din România este adopția de copii, după ce va fi recunoscut parteneriatul civil
Jerusalem Post: Finanțările lui SOROS vizează crearea unui Haos Global care să distrugă autoritatea Statelor Naționale.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro