Dorințele lui Putin, DEZVĂLUITE. Rusia vrea o altă ORDINE MONDIALĂ. NATO, o relicvă a Războiului Rece

Distribuie!by loading... Rusia își dorește o ordine mondială post-occidentală și consideră că occidentul liberal a creat un sistem în care câteva state le domină pe celelalte. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a criticat în termeni duri extinderea NATO, despre care spune că a produs dispute fără precedent în Europa. […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Rusia își dorește o ordine mondială post-occidentală și consideră că occidentul liberal a creat un sistem în care câteva state le domină pe celelalte. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a criticat în termeni duri extinderea NATO, despre care spune că a produs dispute fără precedent în Europa.


Prezent la Conferinţa pentru Securitate de la München, liderul diplomației ruse a făcut un apel la NATO să-și reînnoiască cooperarea cu Kremlinul, arătând că regimul președintelui Putin își dorește o ordine globală „post-occidentală”. Lavrov nu s-a ferit să califice Alianța Nord-Atlantică o „instituție a Războiului Rece”, potrivit Reuters.

„Nu suntem de acord cu cei ce acuză Rusia că încearcă să distrugă ordinea mondială liberală. Criza acestui model era programată, întrucât conceptul de globalizare politică şi economică a fost construit de o elită de state pentru a le domina pe celelalte”, a spus Lavrov. „Liderii responsabili trebuie să facă o alegere. Sper că această alegere va fi cea a unei ordini mondiale democratice şi juste. Dacă vreţi, numiţi-o post-occidentală”, a mai spus reprezentantul Kremlinului.


Fiecare stat trebuie să găsească un „echilibru între interesele sale şi cele ale partenerilor săi”, a mai afirmat Lavrov, care a adăugat că își dorește relații pragmatice și bazate pe respect reciproc cu Statele Unite.

Sursa: evz.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro