Doi deputați români se implică în cazul copiilor Cameliei Smicală: Noi, ca Stat Român, trebuie să le redăm românilor demnitatea, de a fi român, de a fi cetățean european. Mesajul „ciudat” primit din partea Finlandei

Distribuie!by loading... Zeci de persoane s-au adunat la Ambasada Finlandei la București, pentru a protesta față de modul în care este gestionat cazul Cameliei Smicală, ai cărei copii, Mihai și Maria, au fost reținuți de către autoritățile finlandeze. Printre aceștia au fost prezenți și parlamentarii Doru Coliu și Constantin Codreanu. […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Zeci de persoane s-au adunat la Ambasada Finlandei la București, pentru a protesta față de modul în care este gestionat cazul Cameliei Smicală, ai cărei copii, Mihai și Maria, au fost reținuți de către autoritățile finlandeze.

Printre aceștia au fost prezenți și parlamentarii Doru Coliu și Constantin Codreanu.


Deputatul Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a vorbit în EXCLUSIVITATE pentru ActiveNews despre problemele cu care se confruntă în acest caz și demersurile care au fost inițiate până acum de statul român.

„Cazul Smicală este un caz regretabil pentru că România nu reușește să își apere cetățenii din afara granițelor. Nu este primul caz de acest gen și din păcate nu este nici ultimul pentru că săptămâna aceasta mi-a fost semnalat un caz similar din Danemarca. În calitate de președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara garnițelor țării din Camera Deputaților m-am ocupat de acest caz de la începutul anului 2017, am avut o serie de întâlnire cu mai mulți factori de decizie, cu M.A.E., cu Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și bineînțeles cu doamna Ambasador al Finlandei la București. Din păcate, toate aceste întâlniri nu ne-au oferit o soluție viabilă, iar din partea Finlandei am primit un mesaj foarte ciudat, să fim cât mai cuminți în acest caz pentru că dacă vom continua și vom insista nu vom avea parte de o soluționare favorabilă. Noi nu vom face acest lucru! Tocmai de aceea mă bucur că astăzi suntem în stradă, în fața Ambasadei Finlandei și am obținut în cele din urmă, după două luni de tergiversări, o delegație în Finlanda, acolo unde vom merge alături de alți colegi pe 30 mai.”, a spus deputatul Constantin Codreanu.


În continuare, acesta a vorbit despre care ar trebui să fie implicarea celorlalte autorități ale statului român.

„Ea este sublimă dar lipsește cu desăvârșire, ca să vorbesc în stilul lui Caragiale. Nu știu ce face Ministerul Afacerilor Externe, nu știu ce fac celelalte instituții în acest caz pentru că nu se vede nici măcar în declarații și nici în vreo declarație oficială. Întrebați-vă cum ar fi dacă același lucru s-ar fi întâmplat în România cu un cetățean finlandez  pentru că cei doi copii, să nu uităm, sunt cetățeni români.  Diplomația finlandeză ar fi luat foc. Din păcate noi suntem așa cum ne recomandă ceilalți, suntem prea cuminți. Noi însă, deputații care suntem implicați în acest caz, nu vom fi „cuminți” și vom bate cu pumnul în masă și vom cere respectarea drepturilor copiilor care au fost în mod abuziv separați de mamă.”, a mai precizat președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.

La rândul lui, deputatul Doru-Petrișor Coliu, membru al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a povestit în EXCLUSIVITATE pentru ActiveNews motivele care au stat la baza implicării în acest caz.

„Am ales să vin astăzi aici, în fața Ambasadei Finlandei, deoarece observăm din partea autorităților române o lipsă totală de a apăra interesele cetățenilor români aflați în lume. Condamnăm autoritățile finlandeze pentru modul barbar în care au tratat acest caz al Cameliei Smicală, pentru modul în care i-au luat copiii și pentru faptul că au condamnat-o la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru că ar fi defăimat statul finlandez. În ce a constat această defăimare? Doar prin faptul că ea si-a apărat copiii. Am făcut interpelări la toate autoritățile statului, am avertizat și Uniunea Europeană cu privire la acest caz dar și a altora: avem cazul Rusu în Portugalia, avem și în Norvegia și în Anglia… Am ales să mă implic total în această luptă, în care noi, ca Stat Român, trebuie să le redăm românilor demnitatea, de a fi român, de a fi cetățean european.”, a declarat Doru-Petrișor Coliu.

Acesta a transmis un mesaj și celor care doresc să se implice în rezolvarea acestei probleme.

„Cei care doresc să se implice să vină alături de noi la proteste, strigătul nostru trebuie să fie auzit cât mai departe, trebuie să facem presiuni, în primul rând la Uniunea Europeană, Finlanda trebuie să respecte Drepturile copilului, trebuie să respecte cetățenii altei țări. Lucrez la o lege europeană prin care în cazurile în care apar probleme în familii, fiecare stat să-și judece proprii cetățeni, iar în cazul în care au dublă cetățenie, să fie o comisie comună.”, a mai precizat deputatul.

 

Sursa: activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ce nu a reuşit Troţki pot face IT-iştii noştri cu banderole #rezist: Informaţia purificată
Stephen Hawking anunță SFÂRȘITUL omenirii | Producerea unui dezastru pe Terra, o certitudine! Video
Cristoiu dezvăluie motivul ascuns pentru care Iohannis a plecat în Israel: „Țin să atrag atenţia asupra unui fapt mult mai grav!”
Boicotarea firmelor norvegiene din Romania (lista creste)
Dezvăluiri: "DNA a trimis martori cu aparatură de interceptare acasă la Ioana Băsescu și echipe de filaj"
Cum a fugit din Romania unul dintre spionii sefei DNA
Cutremurător – MRU: “Inamicii Uniunii Europene sunt Memoria și Cultura…”
Legea de vanzare - cumparare a terenurilor agricole extravilane se aplica de astazi. In ce conditii se anuleaza tranzactia?
Un cuplu de români dupa vizita in Coreea de Nord: Sincer, e prea luxosă. Suntem în Coreea de Nord sau Singapore?
Politician strain: daca romanii ar fi fost atat de destepti cum se cred, nu plecau la munca in strainatate si nu lasau tara pe mana strainilor sa o stoarca de resurse si bani
LEGEA RASPUNDERII MAGISTRATILOR PE AGENDA PRIORITATILOR PSD - Senatorul Serban Nicolae: „Primul obiectiv cred ca trebuie sa fie renuntarea la MCV... Raspunderea magistratilor este o componenta vitala... Combaterea coruptiei trebuie sa continue... Trebuie regandite, prin dezbatere asumata, publica si deplin transparenta, o noua strategie anticoruptie”. Nicolae nu exclude ipoteza preluarii portofoliului Justitiei: „Decizia finala este una de echipa”
SUMMITUL UE. INCA O CEDARE GROSOLANA DE SUVERANITATE ACCEPTATA DE IOHANNIS. S-a hotarat ca Uniunea Europeana sa-si infiinteze pe teritoriul statelor membre propriile centre de primire si de cazare a refugiatilor si sa-si trimita proprii graniceri
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro