DOCUMENT Ministrul Sănătății a mințit public. Spitalele private primesc acces total la banii publici din sistemul de urgență

Distribuie!by Într-o conferință de presă, organizată la Ministerul Sănătății în data de 29 ianuarie, ministrul Victor Costache a încercat să explice Ordonanța – adoptată marți noapte – care oferă spitalelor private acces la banii publici din sistemul de urgență. loading... Una dintre prevederile Ordonanței este aceea că furnizorii privați primesc […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Într-o conferință de presă, organizată la Ministerul Sănătății în data de 29 ianuarie, ministrul Victor Costache a încercat să explice Ordonanța – adoptată marți noapte – care oferă spitalelor private acces la banii publici din sistemul de urgență.

loading...

Una dintre prevederile Ordonanței este aceea că furnizorii privați primesc acces la ceea ce se cheamă Acțiuni Prioritare. Acestea sunt mecanisme de finanțare – pe diverse categorii de urgențe – prin care spitalele decontează medicamente și materiale sanitare foarte scumpe, folosite în tratarea acelei urgențe.


Ministrul Costache a fost întrebat de presă ce se întâmplă cu celelalte costuri pentru tratarea acelei urgențe într-un spital privat, adică acele sume care nu sunt acoperite de Acțiunile Prioritare.

Victor Costache a răspuns, de nu mai puțin de trei ori, că vor intra în contract pe Acțiuni Prioritare numai spitalele private care își asumă să acopere acea diferență din fonduri proprii.


Presa a insistat întrebând dacă vor avea acces doar spitalele privte care își asumă pierderi. Ministrul Sănătății a răspuns „Da, doar cei care își asumă această pierdere. Și veți vedea că vor fi destui care vor vrea asta”.

Forma finală a ordonanței de Urgență arată însă că acea diferență de bani va fi suportată chiar de Ministerul condus de Victor Costache.

„Cheltuielile (…) care nu pot fi acoperite din sumele obținute pe baza contractelor încheiate de spitalele private cu casele de asigurări (…) vor fi decontate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății”.

Această formă a ordonanței nu a fost în transparență decizională și nu a fost discutată public niciun moment.

Mai mult, dacă în conferința de presă ministrul Costache vorbea despre accesul la Acțiunile Prioritare, formularea finală este vagă și poate avea ca urmări accesul la orice finanțare pentru cazurile critice de urgență.

https://romania.europalibera.org/a/document-ministrul-s%C4%83n%C4%83t%C4%83%C8%9Bii-a-min%C8%9Bit-public-spitalele-private-primesc-acces-total-la-banii-publici-din-sistemul-de-urgen%C8%9B%C4%83/30418453.html?fbclid=IwAR1SV0R_iqiSjMgLNTylmx6F7QdarhvTEoGWsiWN-9Sn-CJf9nKW6aodyqs

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Chevron va fora perpendicular pe falia seismică Vidraru-Snagov-Shabla
ESTE ȘTIREA BOMBĂ a momentului! Laura Codruța Kovesi, demascată de denunțătorul din dosarul ordonanței
Vom arunca Romania in aer si o vom rade de pe fata pamantului”: Sirienii care au pus pe jar Paza de Coasta – Video
Istoria se repeta: de la Petrica "fat frumos" la "Johannis cel luminos" !
INSTIGATORUL LA PENAL – Presedintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea a depus plangere penala la Parchetul General impotriva propagandistului Mircea Marian, care i-a publicat pe Facebook adresa de acasa in timpul protestelor de strada din Piata Victoriei. Individiul este acuzat de instigare la infractiunea de atentat, ultraj, incitare la ura si risca ani grei de inchisoare. Cititi plangerea si mesajul incitator distribuit la mii de oameni pe retea
Procurorii Laurei Kovesi incaseaza umilinte dupa umilinte. Ultima rusine a avut loc la Tribunalul Bihor, in dosarul in care seful Serviciului Arme din IPJ Bihor, comisarul sef Gheorghe Sava, a fost trimis in judecata pentru pretinse infractiuni de abuz in serviciu si fals. Tribunalul a dispus achitarea lui Gheorghe Sava pentru toate acuzatiile, pe motiv ca fapta nu exista si ca nu e prevazuta de legea penala sau nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege (Minuta)
Fascismul civic și succesul SRI în Piața Victoriei – cauze și efecte
‘I, PET GOAT II’ prezice incendiul biserici ordodoxe sarbe din New York, caderea comunistilor masoni si inaltarea antichristului roman monarh, Nicolae NOE/NEO/EON - (Part 1)
FLOTA României, 300 de nave au fost vândute de marionetele sistemului satanic care distrug Romania de 26 de ani-Video+Document
Parada vechiturilor de 1 decembrie ?
Caracal și cazul Dutroux- momentul șocant în care afli că doar "conspiraționiștii ăia nebuni" aveau dreptate
Ipoteză în cazul crimei din Maramureș. Șeful de post din Vișeu de Jos, executat din ordinul mafiei lemnului
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro