DOCUMENT Ministrul Sănătății a mințit public. Spitalele private primesc acces total la banii publici din sistemul de urgență

Distribuie!by Într-o conferință de presă, organizată la Ministerul Sănătății în data de 29 ianuarie, ministrul Victor Costache a încercat să explice Ordonanța – adoptată marți noapte – care oferă spitalelor private acces la banii publici din sistemul de urgență. loading... Una dintre prevederile Ordonanței este aceea că furnizorii privați primesc […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Într-o conferință de presă, organizată la Ministerul Sănătății în data de 29 ianuarie, ministrul Victor Costache a încercat să explice Ordonanța – adoptată marți noapte – care oferă spitalelor private acces la banii publici din sistemul de urgență.

loading...

Una dintre prevederile Ordonanței este aceea că furnizorii privați primesc acces la ceea ce se cheamă Acțiuni Prioritare. Acestea sunt mecanisme de finanțare – pe diverse categorii de urgențe – prin care spitalele decontează medicamente și materiale sanitare foarte scumpe, folosite în tratarea acelei urgențe.


Ministrul Costache a fost întrebat de presă ce se întâmplă cu celelalte costuri pentru tratarea acelei urgențe într-un spital privat, adică acele sume care nu sunt acoperite de Acțiunile Prioritare.

Victor Costache a răspuns, de nu mai puțin de trei ori, că vor intra în contract pe Acțiuni Prioritare numai spitalele private care își asumă să acopere acea diferență din fonduri proprii.


Presa a insistat întrebând dacă vor avea acces doar spitalele privte care își asumă pierderi. Ministrul Sănătății a răspuns „Da, doar cei care își asumă această pierdere. Și veți vedea că vor fi destui care vor vrea asta”.

Forma finală a ordonanței de Urgență arată însă că acea diferență de bani va fi suportată chiar de Ministerul condus de Victor Costache.

„Cheltuielile (…) care nu pot fi acoperite din sumele obținute pe baza contractelor încheiate de spitalele private cu casele de asigurări (…) vor fi decontate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății”.

Această formă a ordonanței nu a fost în transparență decizională și nu a fost discutată public niciun moment.

Mai mult, dacă în conferința de presă ministrul Costache vorbea despre accesul la Acțiunile Prioritare, formularea finală este vagă și poate avea ca urmări accesul la orice finanțare pentru cazurile critice de urgență.

https://romania.europalibera.org/a/document-ministrul-s%C4%83n%C4%83t%C4%83%C8%9Bii-a-min%C8%9Bit-public-spitalele-private-primesc-acces-total-la-banii-publici-din-sistemul-de-urgen%C8%9B%C4%83/30418453.html?fbclid=IwAR1SV0R_iqiSjMgLNTylmx6F7QdarhvTEoGWsiWN-9Sn-CJf9nKW6aodyqs

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Orban este FERM: „Nu acceptam refugiati. Vom PROTEJA poporul ungar”. Noi masuri ale Ungariei
Vorbele lui Cristoiu se confirmă: România e Proasta Europei care are bani de dat degeaba. Vizita lui Macron în România: Extinderea contractului între Airbus Helicopters și IAR Brașov și memorandumul pentru rachete
Începe execuția „sifoanelor” DNA? Războiul SIE-SRI nu s-a terminat!
In 2016 Augustin Lazăr avea dosar penal pentru corupție la Alba Iulia, totul s-a mușamalizat când guvernul Cioloș l-a pus în funcția de procuror general
Marea Defrișare - cifre și atât
Generalul de brigadă Vasile Hermeneanu: „Ați vrut o țară a procurorilor lui Lazăr și Kovesi, venali, corupți și aserviți unui președinte penal, cu salarii și pensii nesimțite de care nu se pot atinge nimeni! O aveți!”
Mult prea vir*inele cu*ve europene
Isarescu a fost chemat la audieri in Senat, dar a refuzat sa mearga: Nu particip la discutii nascute din stiri false
Despre secretele mega-corporațiilor Bayer și Monsanto- Cioloș a băgat Monsanto în România
BINOMUL A DECLANSAT PRAPADUL IN MOLDOVA – Judecatoarele Andreea Ciuca, Florica Roman si Carmen Chirila demasca planul de epurare a judecatorilor din Republica Moldova care nu se supun noii ordini trasate de Maia Sandu. Ciuca: "Orice act care incalca Constitutia este un act ce nu are nicio putere juridica... Se interzice magistratilor accesul la justitie... Mijloc de sanctionare sau demitere a judecatorilor incomozi sau neobedienti fata de politic"
Universitatea de Vest Timisoara, ancheta la Kovesi dupa vizita lui Iohannis
Degeaba, Timmermans. Tot nu pupi Portul Constanta!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro