DNA și Moscova, sfârșitul lui Grindeanu

Distribuie!by Apărarea în fața implicării în megadosarul imobiliar DNA pare expusă unor elemente circumstanțiale nefavorabile, Rusia a trimis corespondentul loviturii de stat din 1989 BUCUREȘTI, 20 feb — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Două știri fac ocolul presei în aceste ore: prima — Moscova l-a trimis în România pe Nikolai Morozov, corespondentul TASS specializat […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Apărarea în fața implicării în megadosarul imobiliar DNA pare expusă unor elemente circumstanțiale nefavorabile, Rusia a trimis corespondentul loviturii de stat din 1989


BUCUREȘTI, 20 feb — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Două știri fac ocolul presei în aceste ore: prima — Moscova l-a trimis în România pe Nikolai Morozov, corespondentul TASS specializat în revoluții — inclusiv revoluția bucureșteană din 1989 —, lovituri de stat și alte evenimente majore, deci așteaptă ceva de gen la București; a doua se referă la supozițiile privind implicarea premierului Sorin Grindeanu în mediatizatul dosar al vânzărilor și retrocedărilor de case la Timișoara, de aici rezultând posibila sa transformare în suspect, inculpat — de ce nu să nu apară și clasica déjà cerere de arestare. Coroborând cele două, s-ar putea spune că “rușii știu”, iar Morozov a venit să urmărească în direct lovitura mortală contra premierului, posibile revolte ale populației de o parte și de alta a baricadei și eventuale alte evenimente.

loading...
Demonstranți pro-guvernamentali

Informația cu și despre Morozov e o speculație a unui ziarist din zona ziarelor de senzație inventate de Ion Cristoiu, Bogdan Tiberiu Iacob; Morozov nu a venit acum, ci de câteva luni, iar, după cum se observă, noul ambasador Kuzmin dorește să-și întărească echipa de la București, presa având un rol important în acest demers — iar un jurnalist cu experiența lui Nikolai Morozov, în noua schemă, poate oferi credibilitate în fața Moscovei, dar și sfaturi pentru activitatea ambasadorului (nu totdeauna inspirată — vezi episodul “Cumințenia pământului”). Cu toate acestea, s-ar putea ca experimentatul jurnalist să aibă parțial dreptate, iar Morozov să transmită o cădere a guvernului — cu urmări interesante.


Altfel spus, a doua știre merită mai multă atenție; pe scurt, Sorin Grindeanu a fost consilier și viceprimar în perioada incriminată printr-o anchetă vastă. 967 de imobile înstrăinate în condiții suspicionate a fi ilegale, zeci de milioane de euro prejudiciu, plus scandal imens în media — iar opinia publică a fost revoltată văzând centrul orașului Revoluției luat cu japca de mafia țigănească, urmate și de defilările opulenței lumii interlope. Dar, până acum numele lui Sorin Grindeanu nu a fost legat de aceste fapte — ceea ce nu e de mirare, atât timp cât însuși numele lui Gheorghe Ciuhandu nu a fost decât vag pomenit. Până acum.

Dosarul în cauză se referă la retrocedărilor ilegale pe baza Legii 112, iar procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva fostului primar Gheorghe Ciuhandru şi, a actualului edil Nicolae Robu; în același timp, urmărirea a a fost începută și împotriva viceprimarilor Dan Diaconu și Traian Stoia, plus alte persoane din primărie. Acuzațiile se referă la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Deci, din schemă lipsește viceprimarul din 2008 — 2012, Sorin Grindeanu.


Grindeanu se apără cu faptul că nu a avut nicio implicare în direcțiile care se ocupau cu vânzarea sau retrocedarea caselor; datele arată că viceprimarul Grindeanu a coordonat direcția edilitară și pe cea financiară. Aici sunt două probleme — în dosarul procurorilor este vorba de 967 de proprietăți, nu de câteva (care puteau trece neobservate); în al doilea rând, viceprimarul nu era un tehnocrat apolitic, ci lider al PSD Timiș, adică inclusive șeful politic al viceprimarului Stoia, dar și al atâtor funcționari de la toate direcțiile din primărie. Să nu fi știut, să nu fi fost informat de nimeni Sorin Grindeanu, viceprimar și președinte PSD local? Ar fi foarte bine să stea lucrurile așa. Dar, Grindeanu s-a dovedit un lider PSD autoritar, el excluzându-l la începutul lui 2016 pe colegul său Stoia din partid — pentru că acesta votase bugetul propus de primarul liberal Robu.

În plus, justificarea lui Grindeanu ar putea avea la bază o atitudine de neimplicare în general a vicepremierului, dar iată că, în 2011, actualul premier atacă, public, cel mai puternic om al guvernelor Boc, Elena Udrea, într-o speță vizând fonduri de dezvoltare pentru primărie. Presa consemnează schimburi de atacuri între cei doi, din care reiese implicarea lui Grindeanu în treburile primăriei, chiar dacă acestea (dezvoltarea urbană) nu erau în domeniul său de coordonare — sau nu numai în domeniul său. Precizăm că nu este o acuzație adusă activității viceprimarului, dimpotrivă, doar că pare incompatibilă cu atitudinea de necunoaștere totală a fenomenului imobiliar timișorean.

Încă un element circumstanțial care pare ciudat — la sfârșitul lui 2011, Sorin Grindeanu a fost suspendat din partid, el contestând măsura; trecem peste detalii, dar interesant este faptul că presa consemnează cu această ocazie o întâlnire pusă la cale de Grindeanu între primarul Ciuhandu și președintele PSD Victor Ponta, întâlnire care ar fi avut rostul impunerii lui Ciuhandu candidat (independent) susținut de USL (PSD+PNL+PC). Asta înseamnă că între Ciuhandu și Grindeanu exista o înțelegere și o încredere care trecea chiar peste influentul socru al lui Victor Ponta, senatorul PSD de Timiș, Ilie Sârbu.

Trebuie să mai amintim că asupra premierului mai planează și amenințarea dosarului RO-NET, dar și cel al finanțării clubului “Poli” Timișoara, în care deocamdată este tot martor — dar chestiunile de circumstanță rămân cam aceleași ca în cazul imobilelor. În situația prezentată, nu putem decât să reluăm supoziția de la începutul analizei noastre, anume că Nicolai Morozov va avea (curând) prilejul de a transmite un eveniment interesant la Moscova.

După căderea guvernului ..PSD Urmează instalarea Monarhului 

 

Read more: ro.sputnik.md

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Tupeul lui Soros la început de 2017: „Trump este un șarlatan și un dictator în devenire. Cabinetul său este format din extremiști incompetenți și generali în rezervă”
Multinaţionalele nu vor mai avea cum să evite impozitarea profiturilor
Ministerului Sănătății controlat de Soros, minte de ingheață apele, in Bistrița nu există niciun caz de Rujeolă
VIDEO Mafia lemnului din Sibiu – Inginer amenințat cu MOARTEA și şicanat de primarul din Sălişte. ÎNREGISTRĂRI INCREDIBILE!
Ziaristul Narcis Daju spune că familia din America ce a luat-o pe Sorina amenință DGASPC Mehedinti că, dacă nu se finalizează adopția, se autodenunță penal că le-au cerut și că le-au dat 5000 de euro mită
Cum dracu de-a rămas România în curul gol când e păzită de atâția generali?
Silviu Craciunas, cel mai important spion legionar, comunist-cum a ajuns dublu spion si pentru CIA
Luju.ro: Două dosare de la Alba Iulia în care era vizat Iohannis au fost clasate cu aprobarea lui Lazăr
Hrana vie: cum combinam alimentele
FEDERAȚIA RUSĂ SE PREGĂTEȘTE DE RĂZBOI. PREȘEDINTELE PUTIN DECUPLEAZĂ RUSIA DE EUROPA.
Elitele intunecate au impartit Europa…DIN ANUL 1989!
Zilierul Mason Ponta s-a întâlnit cu Marele Cancelar al Ordinului de Malta, organizație considerată drept MASONICĂ. Ministrul Aurescu: Dezvoltarea colaborării cu Ordinul dvs este o PRIORITATE pentru România.. Adică România și "plantația de sclavi" trabuie să se spună ordinului și planului masonic demonic și ocult !
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro